۳۸۵ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال به عشایر گلستان اختصاص یافت

گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست اداره‌کل امور عشایر گلستان از اختصاص ۳۸۵ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ به عشایر استان خبر داد و گفت: این تسهیلات برای طرح‌های مرتبط با زنجیره تولید، گردشگری، صنایع دستی و گیاهان دارویی قابل پرداخت است.

احمد پرتانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ بعد از ابلاغ به بانک‌های استان تا سقف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به طرح‌های ارائه شده از سوی عشایر متقاضی پرداخت می‌شود و پیش‌بینی می‌شود ۲۳۰ نفر از عشایر گلستان بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی افزود: از شروع فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۵۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به حدود ۵۰۰ نفر از عشایر استان در قالب دامدار کارت، زنجیره گوشت قرمز، تبصره ۱۶ و صندوق توسعه ملی پرداخت شد.

پرتانی بیان کرد: با وجود اینکه گلستان به لحاظ نسبت دام و جمعیت عشایر رتبه بیستم کشور را در اختیار دارد بر اساس آمار جذب تسهیلات در جایگاه چهارم قرار گرفته‌ است.

وی اولویت سازمان امور عشایری را صیانت از پایداری اشتغال دانست و گفت: تلاش داریم عشایر با دریافت تسهیلات در بخش‌های مختلف با محوریت صنایع دستی و گردشگری بتوانند اشتغال پایدار برای خود و خانواده‌هایشان همراه با درآمد مناسب ایجاد کنند.

سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان با اشاره به خسارت بارندگی‌ اخیر اظهارکرد: بارندگی‌ ۲ هفته قبل علاوه بر تاثیر مثبت در افزایش رطوبت خاک و بهبود روند رشد علوفه‌ها، باعث بروز ۹۰ میلیارد ریال خسارت به راه‌های دسترسی و ابنیه عشایری شد.

پرتانی افزود: همکاران مشغول ساماندهی راه‌های عشایری در منطقه آجی‌سونارلی به سمت پاشاویلی هستند و تاکنون بیش از ۷۰ کیلومتر از مسیرهای عشایر استان گلستان خسارت دیده از سیلاب‌های ۲ هفته قبل بازگشایی شده است.

به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.

۴ هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز معادل ۲۵ درصد نیاز گلستان، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری این استان به حساب می‌آید.

قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوه‌تپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha