احمد پرتانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس مصوبه قرارگاه شهید امانی عشایر در قالب کوچ زمستانه از ۱۵ آبان وارد مراتع قشلاقی گلستان شدند و تا ۱۵ اردبیهشت فرصت حضور دارند.
وی افزود: تعدادی از خانوارهای عشایری زودتر از فرصت تعیین شده کوچ بهاره خود را از سه ایلراه اصلی «خشتلی، شلمی و قازانقایه» شهرستان مرزی مراوهتپه آغاز کردند و بقیه عشایر هم تا چند روز آینده از گلستان خارج میشوند.
سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان گفت: جمعیت عشایر ساکن مناطق قشلاقی استان چهار هزار و ۱۲۲ خانوار شامل ۲۳ هزار نفر است که هزار و ۸۸۸ خانوار را عشایر تراکمه و ۲ هزار و ۲۳۴ خانوار را عشایر کُرد تشکیل میدهند.
پرتانی ادامه داد: در یک سال اخیر حضور عشایر کرد به دلیل خشکسالی سنوات گذشته در مراتع گلستان به هزار و ۸۰۰ خانوار رسید.
وی بیان کرد: با وجود کمرنگ شدن حضور عشایر کرد به دلیل خشکسالی باز هم با توجه به اقدامات صورت گرفته مانند توزیع ۶ هزار و ۴۰۰ تن علوفه و ۵۰۰ دستگاه مخزن آب هزار لیتری و پرداخت ۴۳۸ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات ماده ۵۲ جمعیت دامی این قشر افزایش یافت.
سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان افزود: سال گذشته جمعیت دام جامعه عشایری استان ۵۴۰ هزار و ۲۸۰ راس بود که بر اساس آخرین اطلاعات جمع آوری شده به ۵۷۷ هزار راس رسیده است و به دنبال آن شاهد افزایش تولید گوشت از چهار هزار و ۸۰۰ تن به پنج هزار و ۸۰۰ تن هستیم.
پرتانی توزیع ۲ میلیون و ۱۰۰ لیتر نفت سفید، ۲۱۰ هزار سیلندر کپسول گاز و مرمت ۴۵۰ کیلومتر از ایلراهها از جمله اقدامات شاخص یک ساله اجرای برای عشایر ساکن در مراتع قشلاقی استان گلستان برشمرد.
به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استانهای عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی میکنند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع ۵۷۷ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوهتپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق میکنند.
نظر شما