رشت - ایرنا - استاندار گیلان با بیان اینکه تعهد اشتغال امسال استان ایجاد شغل برای ۳۲ هزار نفر است ، گفت : بر اساس رصد سامانه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تاکنون ۲۷ هزار و ۷۰۱ مورد از این تعهد اشتغال تحقق یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی روز پنجشنبه در جلسه کارگروه امور اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان که به صورت ارتباط زنده تصویری با حضور رییس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمار دریافتی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در صحت سنجی اشتغال های ایجاد شده نیز ۷۹ درصد از اشتغال ثبت شده به تایید رسید.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به اشتغال پایدار عنوان کرد: تعهد اشتغال استان در سال گذشته بیش از ۳۰ هزار و ۹۴۰ نفر بود که ۳۶ هزار و ۴۹۶ شغل ایجاد شد و میزان تحقق اشتغال به ۱۱۸ درصد رسید.

نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: در پاییز امسال نرخ اشتغال ۶.۲ دهم درصد و کمتر از میانگین کشوری (۷.۶ دهم درصد ) است که پیش از این نرخ بیکاری در استان بالای هفت درصد بود ضمن اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان نیز ۴۴.۵ درصد گزارش شده که میانگین کشوری ۴۱.۵ درصد است.

وی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی برای دستیابی به اشتغال بر ضرورت ارتباط بیشتر بین واحدهای تولیدی، صنعتی و دانشگاهی تاکید کرد و افزود: گیلان در برخی از رشته‌ها اعم از پرستاری، پزشکی و پیراپزشکی دچار کمبود دانش آموخته دانشگاهی است که باید برای رفع این کمبودها برنامه‌ریزی شود.

عباسی با بیان اینکه اشتغال خانگی و روستایی مهم بوده و موجب تقویت اقتصاد روستا می‌شود، ادامه داد: کشاورزی از مزیت‌های استان بوده از اینرو باید به اشتغال بخش کشاورزی بیشتر توجه شود.

نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: توجه به کسب و کارهای خرد در گیلان به ویژه در حوزه صنایع دستی نیز با اهمیت است و این نوع کسب و کارها اشتغال خانگی را در بردارد.

وی با بیان اینکه اقتصاد دریامحور نیز در حوزه اشتغال می‌تواند حائز اهمیت باشد، اضافه کرد: در این بخش با سرمایه گذاری در حوزه کشتی سازی قراردادی منعقد شد ضمن اینکه سرمایه‌گذار دیگری نیز در این زمینه درخواست داده‌است.

وی در ادامه با تشریح سایر حوزه‌های اشتغالزایی، فعالیت بازارهای هفتگی در گیلان را مهم خواند و اظهار کرد: ایجاد بازارچه‌هایی برای عرضه تولیدات و محصولات مختلف اعم از کشاورزی و صنایع دستی در ورودی شهرستان‌های گیلان مورد توجه قرار گیرد.

نماینده عالی دولت در گیلان در ادامه اشتغال، ازدواج و مسکن را سه مولفه مورد تاکید رئیس‌جمهور عنوان و ذکر کرد: در پرداخت تسهیلات باید به این سه موضوع اولویت داده شود، ۷۰۰ پرونده برای دریافت تسهیلات در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کشاورزی و خدمات وجود دارد.

وی با اشاره به نقش مهم نهضت ملی مسکن برای اشتغالزایی و رفع بخش زیادی از بیکاری اظهار کرد: ساخت مسکن و واحدهای وابسته به این بخش در ایجاد فرصت‌های شغلی نقش مهمی دارند.

نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر توجه به اشتغال بانوان و اولویت دادن به این مهم؛ از نهادهای حمایتی استان نیز خواست تا باکارگروه اشتغال استان هماهنگ باشند و با انسجام و همدلی کارها را در این حوزه پیش ببرند.