همدان- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی همدان با اشاره به سفر هفته گذشته استاندار و جمعی از فعالان اقتصادی استان به ازبکستان، گفت: این کشور به عنوان یکی از کشورهای مقصد صادراتی همدان انتخاب شده است.

رحیم مرتضایی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ازبکستان فرصت های زیادی برای صادرات انواع کالاهای صنعتی، محصولات کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی دارد که فعالان تجاری همدان باید از آن استفاده کنند.

وی با بیان اینکه پیشتر شاهد خواهرخواندگی میان همدان و بخارای ازبکستان بودیم،افزود: اشتراکات و پیوندهای تاریخی و فرهنگی، دینی و زبانی زیادی بین ایران و ازبکستان وجود دارد که باید از آنها برای استحکام روابط و توسعه همکاری های اقتصادی میان ۲ کشور استفاده شود.

رییس اتاق بازرگانی،صنایع معادن و کشاورزی همدان از ازبکستان به عنوان کشوری در حال توسعه و نیازمند به دریافت خدمات فنی و مهندسی و انواع کالاهای صنعتی یاد کرد و گفت: در این سفر تفاهم نامه ای میان اتاق همدان و بخارا در زمینه همکاری های اقتصادی و تجاری منعقد شد که پیگیر عملیاتی شدن آن هستیم.

مرتضایی همچنین اظهار کرد: در زمینه صادرات مبلمان، کشمش و سیب زمینی و فرآورده های مربوط به آنها نشست های خوبی با فعالان اقتصادی و بازرگانان بخارا داشتیم و همچنین در زمینه ارایه خدمات فنی و مهندسی به این شهر و کشور اعلام آمادگی کردیم.

رییس پارلمان بخش خصوصی همدان گفت: در جریان این سفر مقرر شد یک کمیسیون دائمی مشترک بین همدان و بخارا شکل بگیرد تا پیگیر اجرای تفاهم نامه ها و تعمیق روابط و توسعه همکاری های اقتصادی و بازرگانی باشد.

مرتضایی با بیان اینکه ازبکستان دارای معادن زیادی است که نیازمند اکتشاف است،افزود: بخارا و سایر نقاط ازبکستان در این زمینه نیازمند دریافت خدمات فنی و مهندسی هستند و در این خصوص می توانیم همکاری های خوبی با آنها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اشتراکات فرهنگی میان ۲ کشور به ویژه بخارا و همدان می تواند زمینه ساز همکاری در سطوح مختلف شود،افزود: در این سفر به پیشنهاد استاندار همدان مطرح شد خیابانی در بخارا به نام همدان و خیابانی در همدان به نام بخارا نام گذاری شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی همدان با بیان اینکه بیش از ۲۰۹ کالای صادراتی در این استان به تولید می رسد،اظهار کرد: به طور جدی تلاش داریم تا با ارتباط و تعامل با فعالان اقتصادی و بازرگانی کشورهای منطقه زمینه توسعه صادرات کالاهای تولیدی استان را به این کشورها فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه استان همدان یکی از استان های معدن خیر کشور است و ۲۸ نوع ماده معدنی از معادن استان استخراج می کنیم،افزود: در زمینه همکاری های معدنی و فنی و مهندسی و همچنین کشاورزی و گردشگری نیز ظرفیت های خوبی برای همکاری و ارتباط با کشورهای همسایه و منطقه داریم که می توان از آنها در راستای توسعه اقتصادی همدان استفاده کرد که این مهم را به سهم خود در دستور کار قرار داده ایم.