ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه در دیدار مدیرکل منطقهای راهآهن اراک و کرمانشاه، آمادگی حوزه نظارت گمرکات استان برای راهاندازی گمرک اختصاصی در راهآهن کرمانشاه را اعلام کرد.
به گزارش ایرنا؛ در این دیدار که با هدف استفاده از ظرفیت های راه آهن استان کرمانشاه در جهت توسعه و افزایش مبادلات تجاری استان برگزار شد، «علیاصغر عباسزاده»، در سخنانی از پتانسیل مرزهای این استان و نقش آن در توسعه و رونق بخشی به اقتصاد منطقه سخن گفت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کرمانشاه دارای پنج مرز فعال با کشور عراق است، گفت: گمرکات این استان نیز همواره در صادرات کالا به عراق نقش مهمی را داشته و در 9 ماه سپرسی شده از سال جاری نیز در صادرات کالا به این کشور رتبه نخست را در بین دیگر گمرکات کشور از آن خود کرده است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت های ریلی و بهره گیری از پتانسیل راه آهن کرمانشاه در رویه های صادرات و ترانزیت، به رونق اقتصاد و افزایش حجم مبادلات تجاری استان کمک خواهد کرد.
در این نشست «سعید ترکی»، مدیرکل منطقه ای راه آهن اراک و کرمانشاه به ظرفیت های حمل و نقل ریلی و مزیت و نقشی که راه آهن استان در جابجای کالا می تواند داشته باشد اشاره کرد و از راه اندازی گمرک اختصاصی در راه آهن کرمانشاه نیز استقبال نمود.
به گزارش ایرنا، قطعه راهآهن فیروزان - کرمانشاه از ابتدای سال ۱۳۹۷ افتتاح و تحت مدیریت اداره کل راه آهن اراک بهره برداری میشود و فاز اول راه آهن کرمانشاه به مرز خسروی (کرمانشاه به اسلام آبادغرب) هم با پیشرفت ۸۳ درصدی در بخش زیرسازی تا سال ۱۴۰۴ ریل گذاری میشود.
امورات راه آهن کرمانشاه به دلیل اینکه تشکیلات اداری مستقلی برای آن تعریف نشده است اکون زیر نظر اداره کل راه آهن اراک اداره می شود.
مدیرکل راه آهن اراک در مورد فعالیت راه آهن کرمانشاه با این توضیح که درخواست های مردم کرمانشاه و شهرهای اطراف بیش از ظرفیت کنونی است و به همین دلیل تردد هر روز قطار از مبدا کرمانشاه به تهران و مشهد را در دست پیگیری داریم، گفت: هم اکنون تعداد ۶ واگن ۶ تخته و سه واگن چهار تخته با ظرفیت ۴۶۰ نفر از مسیر کرمانشاه تردد می کند.
به گفته «سعید ترکی» هم اکنون قطار چهار ستاره امید در مسیر ریلی کرمانشاه تردد دارد و برای تردد قطارهای با کیفیت پنج ستاره نیز مذاکراتی صورت گرفته است.