اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: مولدسازی در این استان باید شتاب بیشتری پیدا کند و با جدیت دنبال شود.

به گزارش ایرنا، « فرزاد مخلص‌الائمه» روز شنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک، افزود: منابع مستقیم در اجرای طرح‌ها کفایت نمی‌کند و باید از پتانسیل مولدسازی بهره‌گیری لازم صورت گیرد.

وی بیان کرد: مشکلات پیش‌روی مولدسازی باید بررسی شود و به این مهم در کشور تاکید ویژه است.

استاندار مرکزی ادامه داد: در حوزه نظارت فنی این استان در گذشته اعلام شده بود که ۳۴ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ بودجه عمرانی وارد استان مرکزی شده اما بر اساس داده‌های دقیق‌تر و کاملتر، ۴۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال بودجه عمرانی، تملک دارایی و سرمایه‌ای در این سال تخصیص یافته و هزینه شده است.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: این در حالی است که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ و ۶ سال قبل از این سال، ۳۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال بودجه وارد استان مرکزی شده که نشان می‌دهد در یک سال ۴۰ درصد بیش از ۶ سال اعتبار تخصیص یافته است.

وی گفت: شتاب در اجرای طرح‌های عمرانی به دلیل تزریق مالی قابل توجه است و بسیاری از پروژه‌های تاریخی تاکنون در استان مرکزی افتتاح شده است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: دولت سیزدهم عامل ایجاد پروژه‌های تاریخی نیست اما باید تعیین تکلیف شود و تعداد این طرح‌ها کم نیست.

مخلص‌الائمه گفت: بسیاری از پروژه‌های تاریخی مربوط به سنوات گذشته از بین رفته و قبل از افتتاح فرسوده شده است.

وی یادآور شد: در اجرای طرح توسعه بیمارستان ولیعصر(عج) اراک، ۸۰۰ میلیارد ریال بابت فرسودگی ناشی از مدت اجرای طرح، دوباره‌کاری شده است.

استاندار مرکزی تاکید کرد: ایمن‌سازی در پروژه‌های عمرانی این استان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و نباید کاری بدون رعایت قوانین ایمنی اجرا شود.

مخلص‌الائمه در خصوص بند « ب» تبصره ۱۱ نیز گفت: شیوه اجرای این بند باید در شورای نظارتی استان مرکزی بررسی شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: عوارض ارزش افزوده به طور ذاتی منابع پایدار درآمدهای پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است که هرگونه ناخونک زدن به این درآمدها در بلند مدت ساختار اداره شهرها و دهیاری‌های روستاها را دچار مشکل می‌کند.

« علی‌اکبر کریمی» افزود: مصارفی که در بند «ب» تبصره ۱۱ آمده در بلند مدت مشکل آفرین است و بسیاری از مشکلات ایجاد شده برای دستگاه‌های اجرایی به دلیل تنوع و گسترگی پیش‌بینی شده این مصارف است.

وی بیان کرد: فلسفه وجودی این بند توسط مدافعان این بوده که نگاه ویژه به مناطق سکونتگاه‌های غیررسمی شود و منطق کار این بود که این امر به عهده شهرداری‌ها واگذار می‌شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شهرداری‌ها در زمینه‌های مختلف شهری می‌تواند کار کنند و خدمات ارایه دهند.

کریمی اظهار کرد: منابعی که برای سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دیده شده، پایدار است و هرگونه دخل و تصرف در آن مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند و حفظ آنها امری ضروری است.

پیشرفت فیزیکی مصوبات سفر رئیس جمهور در استان مرکزی ۴۹ درصد است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سفر رئیس جمهور به این استان در سال گذشته، ۲۲۸ مصوبه در پی داشت که ۲۱۳ مصوبه بودجه‌ای و ۱۵ مصوبه غیربودجه‌ای بود.

«نوربخش عسکری» افزود: مصوبات بودجه‌ای شامل یک‌هزار و ۲۹۲ ریز پروژه است.

وی بیان کرد: اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور به استان مرکزی ۱۱۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی ادامه داد: ۵۱ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال این اعتبار معادل ۴۵ درصد برای سال ۱۴۰۱، ۴۲ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال معادل ۳۷ درصد برای سال جاری و ۲۵ هزار و ۳۰ میلیارد ریال معادل ۱۸ درصد برای سال ۱۴۰۳ است.

عسکری اضافه کرد: از ۵۱ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب در سال ۱۴۰۱، حدود ۳۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

وی گفت: همچنین ۱۷۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال تسهیلات مصوب در این سفر برای استان مرکزی رقم خورد که ۹۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تاکنون پرداخت شده است.

در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی ۱۶ دستورکار بررسی شد.