به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، ناصر امانی در دویست و دهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان ارائه گزارش بازدید خود از محله ده ونک با بیان اینکه پایتخت مسائل زیرپوستی دارد که شاید تا وقتی که از نزدیک مشاهده نشود، قابل باور نباشد اظهار کرد: به رغم گذشت چند دهه از انقلاب اسلامی، مشکلات برخی محلات تهران لاینحل باقی مانده است؛ بسیاری از مدیران عالی و حتی نمایندگان مجلس در جریان امور هستند و حرف مردم را نیز شنیده اند اما به دلیل چند لایه بودن برخی مسائل، این موضوعات به کلاف سردرگم تبدیل شده و به آن عادت کرده و رهایش کرده ایم.
وی افزود: ده ونک در ناحیه یک منطقه سه به رغم قرار گرفتن در کنار خیابان ملاصدرا و بزرگراه شهید چمران، همچنان «دِه» باقی مانده است. مصداق بارز محرومیت و شکاف طبقاتی را در این محله شاهد هستیم و ۱۲.۵ هکتار بافت فرسوده در آن وجود دارد.
امانی با بیان اینکه کمبود خدمات پشتیبانی و تحقق پذیری پایین طرح مصوب کمیسیون ماده پنج از مشکلات این محله است، یادآور شد: تبدیل نشدن کاربری پیشنهادی در طرح مصوب و بی توجهی به بافت تاریخی محله از دیگر مشکلات این محله است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۲۴ درصد اراضی ده ونک در مالکیت شهرداری تهران، ۱۱ درصد معادل ۶.۵ هکتار در مالکیت بانک شهر،۳.۴ درصد در مالکیت بنیاد مستضعفان و نیم هکتار مورد ادعای بنیاد و شهرداری و ۵۸ درصد دارای مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی است که یا فاقد و یا دارای حداقل سرانه ها هستند.
امانی با بیان اینکه مرکز بهداشت این محله مربوط به اوایل انقلاب است و خدمات پیشگیرانه و درمانی محدودی ارائه می دهد، تصریح کرد: این مرکز نیاز به بازسازی و توسعه دارد. زمینی مقابل مرکز قرار دارد که درختان آن درحال خشک شدن است و به دلیل اختلاف بین مالک و شهرداری، رها شده است. مشکلات ثبتی املاک این محله به ورود سازمان ثبت اسناد نیاز دارد.
امانی تأکید کرد: امکان نوسازی و ساخت و ساز در محله وجود ندارد و ساکنین توان نوسازی نیز ندارند. خوشبختانه طرح موضعی این محله در سال گذشته در کمیسیون ماده پنج به تصویب رسید و این اقدام قابل تقدیر است اما متأسفانه قابلیت اجرا ندارد.
وی با اشاره به نبود دسترسی سواره از بزرگراه شهید چمران و خیابان ملاصدرا که ترافیک قابل توجهی را در محله ایجاد کرده است، تصریح کرد: وجود درختان بزرگ و مثمر و عدم رسیدگی و آبیاری آنها باعث خشک شدن تعداد قابل توجهی از این درختان شده و شهرداری به دلیل مخالفت ساکنین، اجازه آبیاری و نگهداشت این درختان را نداشته و متأسفانه باغات در حال از بین رفتن است.
نماینده شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به دلیل اجرای نشدن کامل طرح معابر ارائه خدمات در حوزه زیر ساختی همچون آب، فاضلاب و برق وجود ندارد، گفت: وجود دانشگاه الزهرا(س) و تعامل نداشتن مدیران دانشگاه و ساکنین و عدم مسئولیت پذیری اجتماعی این دانشگاه و همچنین ادعای ساکنین مبنی بر مالکیت اراضی اطراف دانشگاه، باعث مباحث حقوقی و تنش شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به احداث سوله مدیریت بحران در محله و استفاده از آن به عنوان سالن ورزشی، یادآور شد: شروع به ساخت یک کتابخانه، بازسازی مجموعه زورخانه، تعامل با دانشگاه برای تملک زمین جهت راه اندازی پارکینگ، تعامل با شرکت توزیع نیروی برق برای جمع آوری تیرهای برق، جمع آوری پسماند و نخاله ها از جمله اقداماتی است که شهرداری برای محله ده ونک انجام داده است.
امانی در پایان سخنان خود از تسهیل شرایط نوسازی و ساخت و ساز بر اساس طرح موضعی مصوب، توسعه خدمات بهداشتی و درمانی در مرکز بهداشت توسط دانشگاه شهید بهشتی، جلوگیری از تملک زمین مقابل مرکز بهداشت توسط مدعی مالکیت، انجام مسئولیت اجتماعی توسط دانشگاه الزهرا(س) و تعیین تکلیف زمین متعلق به بانک شهر به عنوان خواسته های مهم و اصلی مردم این محله نام برد.