به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا عادل روز شنبه به خبرنگاران افزود: در راستای برنامهها و سیاستهای معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر حمایت و گسترش و اصلاح نژاد دامهای بومی کشور، حمایت از پرورش و توسعه گاومیش در دستور کار معاونت بهبود تولیدات دامی استان سمنان قرار گرفت.
وی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح افزود: دامهای بومی کمترین وابستگی را به نهادههای وارداتی دارند و به دلیل مقاوم بودن در مقابل بیماریها و هزینه پایین تغذیه و ساختمان و تأسیسات، گسترش آنها میتواند شاخصه بارز اقتصاد مقاومتی در بخش دامپروری کشور باشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: برای اصلاح نژاد گله گاومیش بومی موجود در استان و افزایش تولید شیر و گوشت و بهبود صفات رفتاری آنها، از محل اعتبارات ملی که به این موضوع تخصیص یافته است، عملیات انتقال جنین اصلاحشده به گاومیشهای بومی استان سمنان آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در مرحله نخست اجرای طرح ۷۰ راس گاومیش بومی معاینه و سونوگرافی شدند و برای گاومیشهای گزینش شده به عنوان گیرنده جنین عملیات هورموندرمانی و همزمانسازی فحلی آغاز شد.
وی گفت: با اجرای کامل و مستمر طرح اصلاح نژاد گاومیش اهداف مهمی مانند افزایش تولید شیر، گوشت و اشتغال پایدار با حداقل هزینه و افزایش درامد اقتصادی برای گاومیش داران محقق میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کاهش خطر سرمایهگذاری در زیربخش دامپروری در راستای اهداف و سیاستهای کلی در اقتصاد مقاومتی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی از دیگر اهداف طرح است که محقق میشود.
به گزارش ایرنا، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.