به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، استرالیا امروز (سهشنبه) از طرحی برای تقویت نیروی دریایی خود در سطحی بیسابقه از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون پرده برداشته است که بر افزایش دوبرابری ناوهای جنگی این کشور در یک دهه آینده و در فضای «مسابقه تسلیحاتی در منطقه آسیا- اقیانوسیه» مبتنی است.
بر پایه این طرح، کانبرا هزینههای دفاعی خود را تا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو افزایش خواهد داد و به ۲۶ ناو بزرگ جنگی مجهز خواهد شد. تعداد این ناوهای طراحی شده برای حرکت روی سطح آب هم اکنون ۱۱ فروند است.
ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا این ناوگان را «بزرگترین ناوگان استرالیا از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون» خواند و افزود: نیروی دریایی سلطنتی استرالیا باید بتواند ایمنی و امنیت مسیرهای کشتیرانی ما را تضمین کند زیرا برای شیوه زندگی و رفاه ما ضروری است.
بر پایه این گزارش، استرالیا شش ناوچه کلاس شکارچی، ۱۱ ناوچه چند منظوره و شش جنگنده سطحی پیشرفته با قابلیت عملیات بدون سرنشین خواهد ساخت. چندین کشتی به موشکهای تاماهاک مجهز میشوند که قادر به انجام حملات دوربرد در عمق خاک دشمن هستند و ابزاری مهم برای بازدارندگی محسوب میشوند.
طرح قدرتمندسازی نیروی دریایی استرالیا درحالی مطرح می شود که رسانههای غربی با تاکید بر نزدیکی بیشتر روسیه و چین به عنوان متحدانی در برابر آمریکا و همپیمانانش در منطقه، احتمال بروز رویارویی در منطقه آسیا اقیانوسیه را مطرح می کنند.
استرالیا که به همراه ایالات متحده و انگلیس در اتحاد نظامی سهجانبه «آکوس» مشارکت دارد به دنبال مقابله با نفوذ چین در جنوب اقیانوس آرام است. به این ترتیب کانبرا تصمیم دارد هزینه های دفاعی خود را به ۲.۴ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش دهد و این در حالیست که هدف تعیین شده توسط متحدان ناتو ۲ درصد است.