به گزارش خبرنگار ایرنا. روح الله دهقانی فیروزآبادی چهارشنبه شب در اختتامیه رویداد ملی «جایزه فناوری نکست» در اصفهان افزود: از سوی دیگر مراکز بزرگ تولید علم و فناوری باید بیشتر شوند و ما قصد داریم در ٢ سال آینده چهار مرکز بزرگ از این نوع راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: فرهنگ ایجاد سکو و زیرساخت برای آینده باید در کشور تسری یابد، به دیگر سخن باید تلاش متخصصان امروزی پیشرفت آیندگان را رقم بزند.
معاون علمی رییس جمهور خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان امروزی، ثمره ۲۰ سال تلاش دیگر مسئولان و وزیران و متولیان امر است و تلاش نهایی آنها در قالب محصول به بازار ارائه میشود.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان آینده ساز تمدن هستند و شهرک علمی اصفهان از پرافتخارترین مجموعهها در حوزه توسعه فناوری هستند.
وی گفت: شرکت های دانش بنیان و تولیدکننده فناوری نقش بسزایی در اقتصاد دارند، لذا توجه هرچه بیشتر به آنها ضروریست.
به گزارش ایرنا، محورهای اصلی رویداد جایزه فناوری نکست شامل «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت»، «اتصالپذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک» و «زیستفناوری و زیست مهندسی» است که در هر بخش سه طرح برگزیده شدند.
سه طرح مُنتخب رویداد مذکور در هر محور از رُتبه اول تا سوم به ترتیب «۵۰ میلیارد ریال جایزه و ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات» ، «۳۰ میلیارد ریال جایزه و ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات» و «۲۰ میلیارد ریال جایزه و ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات» دریافت کردند.
این رویداد ملی در مرحله ثبت نام اولیه موفق به جذب ۲۴۰ طرح از ۱۹ استان شامل تهران، اصفهان، خراسان رضوی، مازندران، آذربایجان شرقی، فارس، گلستان، کرمان، آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، زنجان، خوزستان، یزد، کرمانشاه، مرکزی، همدان، یزد و هرمزگان شد.
از کل تعداد طرحهای یاد شده، ۲۸ طرح در زمینه «هوش مصنوعی، رباتیک و صنعت نسل چهار»، ۲۰ طرح «اتصال پذیری، ارتباطات و میکروالکترونیک»، ۲۰ طرح «زیست فناوری و زیست مهندسی»، ۱۰ طرح «مشترک هوش مصنوعی و اتصال پذیری»، یک طرح «مشترک هوش مصنوعی و زیست فناوری» و سه طرح «مشترک زیست فناوری و اتصال پذیری» بود.
۸۹ طرح به مرحله ثبت نام نهایی رسید که ۸۶ درصد آنها از مبدأ شرکتهای دانشبنیان به رویداد نکست راه یافت.
از میان شرکتهای یاد شده در این مرحله با پراکندگی استانی تهران، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، فارس، مرکزی، یزد، آذربایجان شرقی، مازندران، گلستان، کرمانشاه، زنجان، خوزستان و ایلام، ۱۴ شرکت با فروش بیش از یکهزار میلیارد ریال، ۳۴ شرکت با فروش بین یکصد تا یکهزار میلیارد ریال و ۴۱ شرکت با فروش بین ۵۰ تا یکصد میلیارد ریال در سال گذشته برای حضور در این رویداد ملی ثبت نام کردند.
برای سایر طرحهای مُنتخب(تا ۱۰ طرح در هر محور) حمایتهایی نظیر سرمایهگذاری سرمایهگذاران و صنایع پیشران در طرحها و ایدهها و استفاده از مزیتهای قانون جهش تولید دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
برگزاری نشست های تخصصی و نمایشگاه دستاوردهای فناورانه از جمله برنامههای رویداد ملی جایزه فناوری نکست است.
۵۴ پارک علم و فناوری و ۱۲ هزار واحد فناور در کشور فعالند که برای حدود ۱۲۰ هزار نفر، اشتغال فناورانه ایجاد کردهاند.