به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ در ۱۵۴ شهر، ۳۶۱ حوزه اصلی و ۱۳۴۰ حوزه فرعی و در شش گروه آزمایشی؛ شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی برگزار خواهد شد. داوطلبان میتوانند بر اساس علاقه به رشته یا رشتههای تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی حداکثر در دو مجموعه امتحانی (اصلی یا شناور) در این آزمون شرکت کنند.
بنابراین آن دسته از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد که علاوه بر کدرشته امتحانی اصلی متقاضی شرکت در رشته امتحانی دوم نیز بودهاند، باید کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی دوم خود را نیز دریافت و چاپ کنند و زمان برگزاری آزمون رشتههای شناور کارشناسی ارشد بعدازظهر امروز (جمعه ۴ اسفند) ساعت ۱۴:۳۰ خواهد بود. رشتههای شناور هنگام نامنویسی در آزمون کارشناسی ارشد توسط سازمان سنجش آموزش کشور مشخص شده بود.
بر اساس اخبار پیشین سازمان سنجش آموزش کشور کارنامه متقاضیان آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳، برای انتخابرشته اواسط خرداد منتشر می شود. نتایج نهایی آزمون کارشناسیارشد ناپیوسته نیز سال ۱۴۰۳ دهه اول شهریور ماه ۱۴۰۳ روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار میگیرد.
روند نامنویسی در آزمون کارشناسی ارشد از هفتم آبان آغاز شد و تا ۱۳ آبان ادامه داشت و یکبار هم تا ۱۷ آبان تمدید شد. بر اساس آمار سازمان سنجش آموزش کشور در مجموع ۴۷۶ هزار و ۹۶ نفر برای شرکت در این آزمون نام نوسیی کردند از این تعداد ۲۵۳ هزار و ۹۵ نفر (۵۳ درصد) زن و ۲۲۳ هزار و ۱ نفر (۴۷ درصد) مرد هستند.
پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی همچنین آییننامه اجرایی مربوطه و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و مطابق این اطلاعیه و شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبتنام و پذیرش آزمون مذکور که در زمان ثبتنام ( آبان ۱۴۰۲)، توسط سازمان سنجش منتشر میشود، صورت خواهد گرفت.
داوطلبان برای حضور در جلسه آزمون باید کارت چاپ شده شرکت در آزمون، اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکسدار را با خود داشته باشند و درهای ورودی حوزههای امتحانی رأس ساعت ۷:۳۰ (هفت و سی) صبح و ۱۴ (دو) بعدازظهر بسته خواهد شد. هر داوطلب برای حضور در جلسه آزمون باید چند مداد سیاه نرم پررنگ، مدادتراش، مداد پاکن، یک سنجاق یا سوزن به همراه داشته باشد. رد و بدل کردن این موارد در جلسه آزمون تخلف محسوب میشود.
همچنین داوطلبان باید از آوردن وسایل اضافی از جمله پیجر، تلفن همراه، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند، جزوه، کتاب، ماشینحساب، ریموت کنترل، یادداشت و نظایر آن به جلسه آزمون خودداری کنند. به همراه داشتن هر کدام از وسایل مندرج در این بند به عنوان تقلب و تخلف تلقی و با داوطلبان ذیربط براساس قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری که بخشی از آن در بند «و» آمده است، رفتار خواهد شد.
افزون بر این، همراه داشتن تلفن همراه حتی به صورت خاموش در جلسه آزمون موجب محرومیت از گزینش خواهد شد، برای بازرسی بدنی و تطبیق عکس با فرد متولی همکاری کنند. حوزههای برگزارکننده آزمون از تحویل گرفتن هرگونه وسایل اضافی از جمله تلفن همراه، ماشین حساب، کیف دستی، ساک دستی، کتاب، جزوه و غیره معذور هستند.
بنابر این گزارش، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دانشگاه شهید بهشتی تهران از روند برگزاری این آزمون بازدید کرد.