سالار شاکر روز سهشنبه با حضور در خبرگزاری ضمن تشریح اهداف و برنامههای خود از حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: هر چند مجلس شورای اسلامی به همه تخصصها نیاز دارد، اما بر این باور هستم که امروز مجلس بیش از هر زمان دیگری به حقوقدان نیاز دارد و شاکله اصلی مجلس باید از حقوقدانان تشکیل شود تا قوانین مصوب شفاف و غیرمبهم باشد.
استاد حقوق دانشگاههای اردبیل، ارومیه و زنجان ادامه داد: در ادوار اخیر به ویژه در مجلس یازدهم قوانینی تصویب شده که برای آحاد جامعه چالشهایی ایجاد کرده است و بخشی از آن، ناشی از غیرشفاف و مبهم بودن این قوانین بوده ضمن اینکه این قوانین با تحولات عمیق جامعه انطباق و سازگاری ندارد.
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اردبیل، نمین، نیر و سرعین تاکید کرد: قانون باید تامین کننده و تضمین کننده نیازها و منافع آحاد مردم باشد و رضایت همه اقشار را جلب کند و اگر مصوبات مجلس واجد چنین شرایطی نباشد، بایستی در آن تجدید نظر شود.
شاکر اظهار کرد: راه تصویب قوانین شفاف و غیرمبهم در مجلس شورای اسلامی این است که افراد دارای تخصص و تحصیلات عالیه حقوق در امر قانونگذاری حضور داشته باشند.
وی که سابقه عضویت در شورای شهر اردبیل را در کارنامه خود دارد، اظهار کرد: در زمان حضور در شورای شهر با همکاری اعضای شورا، ۱۰ هزار میلیارد ریال کار عمرانی در شهر اردبیل اجرا شد و از این جهت دوره سوم و بخشی از دوره چهارم شورای شهر به عنوان یکی از طلاییترین ادوار شورای شهر اردبیل ثبت شد.
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود نابسامانیهای اقتصادی و معیشتی در استان را از جمله دلایل و انگیزههای خود برای حضور در عرصه رقابت انتخاباتی اعلام کرد و گفت: امیدوارم بتوانم در این حوزهها پاسخگوی دغدغه مردم حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین باشم.
برخی از مصوبات مجلس یازدهم به ضرر مردم بوده است
این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از مصوبات مجلس یازدهم به ضرر مردم بوده است، اظهار کرد: متاسفانه در دوره مجلس یازدهم با وجود تلاشهایی که نمایندگان داشتند، در نهایت مصوبات مجلس گرهگشای مشکلات معیشتی مردم نبوده است به طوری که امروز اغلب مطالبات شهروندان از کاندیداها مسائل مالی اعم از وام، اشتغال و مسکن است.
شاکر با بیان اینکه مردم استان اردبیل دچار مشکلات عمیق اقتصادی هستند و درآمد سرانه مردم این استان به اندازه نصف درآمد سایر استانها نیز نیست، اضافه کرد: درآمد سرانه هر خانوار در این استان طی سال ۱۳۹۹ بالای ۵۲ میلیون تومان بود ولی الان با گذشت سه سال و با ادامه تورم، این رقم به زیر ۵۰ میلیون تومان رسیده که این امر نشان میدهد که جامعه به سمت فقر مطلق حرکت کرده است.
وی با اشاره به برخی سیاستهای اجرایی در استان برای حرکت به سمت صنعتی شدن اظهار کرد: استان اردبیل قطب کشاورزی، دامپروری و گردشگری محسوب می شود و باید سیاستگذاریها همچنان حول این سه محور باشد اما متاسفانه زیرساختهایی که منجر به توسعه اقتصاد استان و بهبود معیشت شهروندان از بابت این ظرفیتها شود، در استان ایجاد نشده است.
بیکاری ۹۰ هزار نفری زیبنده استان اردبیل نیست
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اردبیل، نمین ، نیر و سرعین افزود: ما در گردشگری چشماندازهای بکر و بینظیری داریم که به این ظرفیتها توجه کافی نشده و زیبنده نیست که با وجود ظرفیتهای بالای گردشگری به عنوان پولسازترین صنعت در دنیا، امروز شاهد بیکاری ۹۰ هزار نفری در استان اردبیل هستیم.
شاکر گفت: امروز متاسفانه ۸۰ درصد آبهای کشاورزی استان هدر میرود در حالی که اگر در هر دورهای بخشی از زیرساختهای مورد نیاز تامین میشد امروز شاهد هدررفت منابع ارزشمند ملی و استراتژیک در استان نبودیم.
وی اظهار کرد: امروز کشاورزان ما دارای چالشهای عمدهای هستند به طوری که ۲۰۰ روستای استان خالی از سکنه شده است و اقدامات دولت و مجلس با شعار مهاجرت معکوس روستاییان همخوانی ندارد و اگر وضع به همین روال باشد، باز هم شاهد افزایش بیکاری در استان خواهیم بود.
راهاندازی منطقه آزاد اقتصادی اردبیل، به علت اختلافات نمایندگان متوقف مانده است
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامشخص بودن وضعیت منطقه آزاد اقتصادی استان اردبیل اظهار کرد: منطقه آزاد اقتصادی استان اردبیل یک فرصت بینظیر برای برونرفت از وضعیت کنونی و حرکت در مسیر توسعه استان بود اما این مساله صرفا به علت اختلافات نمایندگان استان لاینحل و متوقف مانده است که از این بابت نمایندگان استان امروز باید پاسخگوی این شرایط باشند.
شاکر با اشاره به طولانی شدن طرحهای مهم عمرانی و اقتصادی استان اظهار کرد: نزدیک به ۲۰ سال است که عملیات اجرایی راهآهن اردبیل آغاز شده اما هنوز به بهرهبرداری نرسیده و هر روز شاهد وعده جدیدی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه اغلب کارخانههای استان اردبیل با ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ درصد مشغول فعالیت هستند، گفت: امروز بحران کمآبی به یکی از چالشهای اصلی در این استان تبدیل شده است به طوری که ما حتی در تامین آب شرب برخی از شهرستانها دچار مشکل هستیم و تعلل در این زمینه ممکن است ما را دچار مشکلات و عواقب جبرانناپذیر کند.
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵ حدود ۵۰ میلیون متر مکعب آب از رود قزلاوزن برای استان تخصیص داده شده که امتیاز بزرگی است و باید به سمت بهرهبرداری آن برویم.
شاکر در ادامه بیان کرد: حدود ۳۰ سال قبل کارخانههای سیمان و آرتاویل تایر به عنوان صنایع مادر در استان ایجاد شد از آن موقع حتی صنایع نیمهمادر هم در استان ایجاد نشده است ، اگر در این زمینه کار جدی میشد، الان شاهد این میزان بیکاری در استان نبودیم.
حمایت از بخش خصوصی در استان اردبیل موثر نبوده است
وی با تاکید بر لزوم حمایت عملی و جدی از بخش خصوصی اظهار کرد: متاسفانه با وجود شعارهایی که داده می شود، عملا از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حمایت نمیشود و یا حمایتها موثر نیست.
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین ادامه داد: اعتقاد دارم سرمایه سرمایهدار به خود آنها تعلق ندارد، بلکه این سرمایه متعلق به جوانان است و سرمایهگذار بدون اینکه ریالی برای دولت بار مالی داشته باشند، با تلاش خود برای جوانان دیگر شغل ایجاد می کند و به همین علت بایستی از آنها به صورت جدی حمایت کرد.
شاکر اضافه کرد: سالهاست که سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور تصویب شده، اما این سیاستها یا ناقص اجرا شده و یا همراه با فساد بوده است و باید موانع اصلی اجرای این سیاست را واکاوی و برای رفع این موانع چارهاندیشی کرد.
وی بیان کرد: دولت نباید در حوزه اقتصاد تصدیگری داشته و در جزییترین امور دخالت کند و معتقدم که دولت با سیاستگذاری و ریلگذاری درست و با نگاه کلان برنامهریزی کند و من در صورت کسب رای مردم، به دنبال اجرای موثر و کارآمد سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی خواهم بود.
به دنبال تصویب قوانین شفاف و غیرمبهم خواهم بود
این دانشآموخته رشته حقوق در پاسخ به این سوال که در صورت راهیابی به مجلس اولویت کاری شما چه خواهد بود، گفت: در سطح ملی به دنبال تصویب قوانین شفاف و غیرمبهم خواهم بود و با توجه به اشرافی که به مسائل حقفوقی و ساختار سیاسی کشور دارم میتوانم با تصویب قوانین شفاف و کارآمد راه هر گونه فساد، قانونگریزی و رانتخواری را بگیرم.
شاکر با بیان اینکه بخشی از علل فسادهای اقتصادی در کشور به ناکارآمدی و خلاء قوانین شفاف از سوی مجلس برمیگردد، افزود: در صورت کسب رای اعتماد مردم تلاش خواهم کرد از نقش نظارتی مجلس و نماینده به صورت موثرتری استفاده کنم.
وی اظهار کرد: در سطح استانی نیز به دنبال این نیستم که وعده توخالی به مردم بدهم بلکه اعتقاد دارم که باید از دولت وعده بگیریم چرا که در نهایت این دولت است که وعدهها را اجرا میکند و قرار نیست با وعدههای غیرعملی زمینهساز بیاعتمادی مردم به نظام و کشور باشیم.
به گزارش ایرنا، مهلت تبلیغات ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری چند روز پیشتر، از چهارشنبه ۲۵ بهمنماه آغاز شده است و تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز از سوم اسفندماه آغاز شده و تا ساعت هشت صبح روز پنجشنبه ۱۰ اسفندماه ادامه دارد.
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۱۱ اسفندماه همزمان با ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب هفت نماینده مجلس شورای اسلامی و دو نماینده مجلس خبرگان رهبری برگزار می شود.
استان اردبیل با پنج حوزه انتخابیه هفت نفر نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد که سه نفر آنها از حوزه انتخابیه شهرستانهای اردبیل، نیر، نمین و سرعین و چهار نفر دیگر نیز از حوزه انتخابیه شهرستان گرمی و انگوت (یک نماینده) ، حوزه انتخابیه شهرستان مشگینشهر (یک نماینده) ، حوزه انتخابیه شهرستانهای خلخال و کوثر (یک نماینده) و نیز حوزه انتخابیه شهرستانهای پارسآباد، بیلهسوار و اصلاندوز (یک نماینده) انتخاب خواهند شد.
بنابر اعلام ستاد انتخابات استان اردبیل، یک هزار و ۳۸۰ صندوق شهری و روستایی برای اخذ رای در نقاط مختلف این استان پیشبینی شده است و حدود ۳۰ هزار نفر نیز به عنوان عوامل اجرایی در فرایند برگزاری انتخابات پیشرو مشارکت دارند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر(بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵)، در این دوره از انتخابات بیش از یک میلیون نفر واجد شرایط رای دادن دارد.