به گزارش ایرنا،از شگفتیهای عروس شهرهای ایران که دروازه غربی مازندران محسوب میشود همین بس که بیش از ۱۰۰ هکتار فضای باغی با گونههایی از جنگلهای کهن هیرکانی در قلب این شهر خودنمایی میکنند. کمی آنسوتر سازه هتل قدیم رامسر به عنوان نماد شاخص رامسر بر پیشانی شهر میدرخشد و قلعه تاریخی مارکوه نیز در فاصله ۶ کیلومتری شرق رامسر جاذبههای طبیعی و تاریخی شهر را به رخ میکشد.
از سوی دیگر رامسر جزو معدود شهرهای مازندران است که ۱۰ موزه تخصصی بیبدیل را در خود جای داده است. جاذبههایی که سبب شده این شهر ساحلی در صدر مقاصد گردشگرپذیر شهرهای شمال کشور و استان مازندران قرار گیرد. و آمارهای خیره کننده حضور مسافر در این شهر به ثبت برسد.
ظرفیت اقامتی رامسر به ۱۳۰ هزار نفر رسید
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رامسر در گفتوگو با خبرنگار ایرنا آمار تختهای مراکز اقامتی اعم از هتلها، متلها، اردوگاهها، اقامتگاههای بومگردی و خانهمسافرها را ۱۳۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: مناطق ییلاقی اشکورات با معماری بومی و سنتی، دهستان جنترودبار به عنوان پایلوت بومگردی کشور و همچنین مسیر و مقصد محور ییلاقی جواهرده از شگفتیهای گردشگری رامسر محسوب میشوند.
نادر سحرخیز مناطق نمونه گردشگری نظیر پارک جنگلی صفارود و دالخانی را از دیگر جاذبههای این شهر معرفی کرد و افزود: تعداد فضاهای اقامتی و وجود تاسیسات گردشگری متنوع نظیر تلهکابین و موزهها سبب شده که اقامت گردشگر به بیش از یک روز افزایش یابد. چراکه بازدید از تمامی اماکن گردشگری به زمان بیشتری نیاز دارد که از مزیتهای رامسر به شمار میرود.
سحرخیز وجود آبگرمهای معدنی با پیشینه تاریخی را از دیگر جاذبههای گردشگری سلامت و برتری رامسر معرفی میکند.
رتبه نخست رامسر در ساماندهی خانهمسافر
این مقام مسوول با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ رامسر رتبه نخست بیشترین ساماندهی خانه مسافر را کسب کرد، بیان کرد: در رامسر تعداد هفت هزار خانه مسافر شناسایی شده که از این میزان تعداد بیش از هزار مورد دارای مجوز هستند، ضمن اینکه تنها در سال جاری بیش از ۵۰۰ واحد خانه مسافر پروانه فعالیت رسمی دریافت کردند که عمده این فضاهای اقامتی از کیفیت بالایی برخوردارند و کمبود زیرساختهای هتلی شهر را پوشش میدهند.
سحرخیز با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ در رامسر حدود ۲۴ واحد بومگردی راهاندازی شده بود، افزود: این رقم در زمان حاضر به حدود ۷۰ واحد رسیده است که قصد داریم با افزایش تعداد واحدهای بومگردی در دهستان جنترودبار پایلوت بومگردی بودن این منطقه را محقق کنیم. ضمن اینکه در اشکور هم قابلیت ایجاد خانههای بومگردی وجود دارد.
خوشآمدگویی به مهمانان نورزی با رنگ و بوی ماه مهمانی خدا
سحرخیز برپایی رویدادی با عنوان خوشآمدگویی به مهمانان با مراسم سرنا نوازی و قاشقزنی که فرهنگ مردم رامسر و روستای چالکرود است را از ویژهبرنامههای نوروز و ماهمبارک رمضان در این منطقه توصیف کرد و گفت: برنامهریزی شده تا آیینهای محلی با حال و هوای ماه رمضان در آمیخته شود که حس و حال خوبی را به مخاطب القا میکند.
وی اجرای برنامه ماه رمضان و نوروز با رویکرد فرهنگی و همچنین برپایی سفرههای افطار و برنامههای شبنشینی را دیگر برنامههای تدارک دیده شده از سوی شهرداری برشمرد و اظهارکرد: اجرای برنامه نورزوگاه با رویکردهای فرهنگی آمیخته با ماه مبارک رمضان در ورودی شهر، باغ ۳۳ هکتاری و کتالم و حضور راهنمایان گردشگری که جاذبههای شهر و اطلاعات مورد نیاز را ارائه کنند از دیگر تمهیدات برای مدیریت ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در این شهرستان است.
به گفته سحرخیز ۱۲ مدرسه رامسر برای اسکان فرهنگیان و سایر اقشار در نوروز از سوی آموزش و پرورش آمادهسازی میشود.
وی افزود: چهار نقطه برای برپایی چادر با ظرفیت حدود هزار و ۲۰۰ نفر از سوی شهرداری به فضای اقامتی شهرستان اضافه خواهد شد. چهار سالن ورزشی و سوله هم برای شرایط اضطراری و بحران در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان ۸۰ هزارنفری رامسر با برخورداری از موقعیتهای ممتازی نظیر همسایگی نزدیک با جنگلهای سرسبز هیرکانی، پهنه آبی خزر، هتلهای تاریخی، چشمههای آب گرم معدنی، فرودگاه، کاخموزه، قلعه مارکوه، جاده چشمنواز جنگلی جواهرده و منطقه گردشگرپذیر دالخانی و اقامتگاههای بومگردی از دههها پیش تا کنون مقصد میلیونها گردشگر و مسافر است. این شهرستان در غربیترین نقطقه استان مازندران قرار دارد و هم مرز با استان گیلان است.
به گفته مسوولان استانداری مازندران سالانه حدود ۴۰ میلیون مسافر به این خطه از شمال مسافرت میکنند و این آمار هر سال در حال افزایش است و بر همین اساس نیز ضرورت دارد برای نوروز سال ۱۴۰۳ تدابیر ویژهای اتخاذ شود.