'ابراهيم شيرود عشوريان 'روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: در اين آيين سنتي دامداران يازده روستاي منطقه كوهستاني اشكور عليا همراه با گله هاي گوسفندانشان در روستاي' ميج ' گردهم مي آيند.
وي حفظ و احياي آيين هاي كهن ، شكرگزاري به درگاه خداوند، حفظ منابع طبيعي و همجنين ايجاد انگيزه هاي بيشتر توليد را از جمله اهداف برگزاري آيين سنتي شيرودوشان ذكركرد.
وي اظهار داشت: آيين شيردوشان از جمله آيين هاي كهن مردمان اشكورعلياي رامسر است كه بيش از يكصد سال قدمت دارد و هر ساله در ماه خرداد در يكي از روستاهاي منطقه برگزار مي شود.
بگفته شيرود عشوريان اهالي اين منطقه در اين روز گوسفندانشان رامي دوشند و از بين خود يك نفر را به عنوان ˈسرگالشˈ انتخاب مي كنند و گوسفندان را تحويل وي مي دهند.
وي تعداد گوسفنداني را كه در مراسم امسال تحويل سرگالش مي شود بين چهار تا چهار هزار و 500 راس برشمرد و اضافه كرد: سر گالش، اين گوسفندان را به مراتع ييلاقي اطراف برده و مدت چهار ماه آن ها را در آنجا نگهداري مي كند و سرانجام اين دامها را به صاحبانشان تحويل مي دهد.
وي افزود: با اين كار، گوسفندان از مرتع محلي خارج شده و داخل مراتع تابستاني و ييلاقي مي شوند تا دامداران راحت تر علوفه زمستاني خود را جمع آوري كنند.
اجراي موسيقي و مسابقات بومي و محلي ، برپايي بازارچه عرضه محصولات لبني و تقدير از فعالان و توليدكنندگان اين عرصه از جمله برنامه هاي جنبي اين آيين است.
دهستان اشكور رامسر داراي 11 روستا با حدود 2 هزار نفر جمعيت است كه اهالي آن
از راه كشاورزي و دامداري روزگار مي گذرانند.
رامسر در غرب مازندران واقع شده است.ك/3
7515/621/402
نوشهر - بخشدار مركزي رامسر از برگزاري جشنواره و آيين سنتي شيردوشان در روستاي 'ميج' از توابع اشكور عليا اين شهرستان با حضور جمعي از مردم و مسولان و دامداران خبر داد.