احمد پرتانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طبق برنامهریزی و با هدف دسترسی بهتر جامعه عشایری به آب بهداشتی و سالم، خریداری هزار دستگاه مخزن آب با اعتبار ۳۲ میلیارد ریال در دستور کار قرار کرفت که تاکنون ۵۰۰ دستگاه توزیع شد.
وی افزود: عشایر گلستان که زیر پوشش هشت شرکت تعاونی هستند میتواند بر اساس هماهنگی از طریق شرکتهای تعاونی خود مخزن آب مورد نیاز را تحویل گیرند.
سرپرست اداره کل امور عشایر گلستان ادامه داد: ۵۰۰ دستگاه مخزن باقی مانده هم بر اساس نیاز عشایر شهرستانهای مراوهتپه، کلاله و گنبدکاووس در اختیار آنان قرار میگیرد.
وی گفت: علاوه بر این مخازن، از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۱۳۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبرسانی پایدار به ۴۰۰ خانوار عشایری گلستان هزینه شد که ۴۰ میلیارد ریال آن مربوط به دولت سیزدهم است.
پرتانی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۲۰ و ۴۰ درصدی طرحهای آبرسانی پایدار گنبدکاووس و مراوهتپه گفت: تاکنون ۲ حلقه چاه آب برای تامین منابع آبی مورد نیاز جامعه عشایری در بخش داشلیبرون گنبدکاووس و قرهدام شهرستان مرزی مراوهتپه حفر شد و به مرحله آزمایش رسید و در کنار آن بخشی از ایستگاه پمپاژ انجام شده است.
وی همچنین طول خطوط انتقال طرح آبرسانی به عشایر گنبدکاووس را ۱۰۰ کیلومتر و مراوهتپه را ۸۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: ۱۷ کیلومتر از این خطوط انتقال نصب و نخستین برداشت آب آشامیدنی از این خط برای دسترسی ۱۱ خانوار عشایری در مراوهتپه دهه فجر آغاز شد.
به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استانهای عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی میکنند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع افزون بر ۵۴۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوهتپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق میکنند.