به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی توسعه حل اختلاف استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی روز سه شنبه افزود: سال ۱۳۹۸ دریکی از روستاهای شهرستان دزفول درگیری و نزاعی بین ۲ طایفه رخ داد و منجر به قتل یک خانم ۳۷ ساله شد که این حادثه آتش اختلاف و کدورت را بین این ۲ طایفه بیشتر شعله ور کرد.
وی افزود: متاسفانه سالهای متمادی طی دعواهای متعدد بین این ۲ طایفه مشکلات زیادی برای روستا و خانوادهها بوجود آمد که با تدابیر رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب دزفول، پرونده برای حل و فصل به شورای حل اختلاف ارجاع شد.
این مقام قضایی برگزاری نشستهای متعدد و طاقت فرسا در این سالها را یادآور شد و گفت: در نهایت در روز اجرای حکم و در واپسین ساعات زمانی که قرار بود طناب مجازات به گردن قاتل آویخته و حکم قصاص اجرا شود، با حضور تیم و کارگروه شورای حل اختلاف ویژه قتل در محل اجرای حکم با پویش به حرمت امام علی (ع) میبخشم، مهلت ۴۰ روزهای برای اجرای تعهدات خانواده قاتل گرفته شد.
وی افزود: خوشبختانه در ماه مبارک رمضان و حلول سال نو تعهدات ظرف پنج روز اجرایی و به حول قوه الهی منجر به کسب رضایت قطعی و ثبتی اولیای دم شد؛ همچنین طرفین نسبت به تمامی پروندههای مطروحه در دادسرا، دادگاه و شورای حل اختلاف رضایت کامل دادند.
حجت الاسلام امانت بهبهانی با قدردانی از تدابیر رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب دزفول و خانواده مقتول که به حرمت امام علی (ع) قاتل را بخشیدند، اظهارکرد: تلاشهای مدیر امور اداری شورای حل اختلاف دزفول، رئیس و اعضای مجتمع شماره ۱۲ شورای حل اختلاف این شهرستان جای قدرداینی دارد.
رئیس توسعه حل اختلاف استان خوزستان بر لزوم گسترش بیشتر صلح و سازش پروندههای مهم در سال ۱۴۰۳ تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، طبق اعلام شورای حل اختلاف خوزستان، ۹۰ پرونده قضایی در سال گذشته در خوزستان به صلح و سازش ختم شده است.
میانگین صلح و سازش در کشور حدود ۴۰ درصد است.