به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان دزفول، محسن ورجاوند افزود: طی سال ۱۴۰۲ به منظور کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی، یک میلیون و ۵۵۷ هزار نوبت سر دام سبک و سنگین در شهرستان به منظور مقابله با انواع بیماریهای دامی واکسینه شد.
وی افزود: این دامها علیه بیماریهای واگیردار دامی و مشترک بین انسان و حیوان از جمله آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تب برفکی، بروسلوز، لمپی اسکین، بروسلوز، پاستورلوز و دیگر بیماریها ایمن شدند.
رئیس دامپزشکی دزفول درخصوص ایمنسازی سگهای صاحبدار نیز گفت: یکهزار و ۹ قلاده سگ صاحبدار در این مدت در مناطق روستایی و عشایری دزفول علیه بیماری هاری زیر پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون در کنار رعایت ضوابط امنیت زیستی یکی از بهترین روشهای پیشگیری از بیماریهای شایع در میان دامها است، ادامه داد: اهمیت مایه کوبی و واکسیناسیون دام علیه بیماریهای دامی برای عموم بهره برداران کاملا واضح و روشن است.
ورجاوند گفت: با توجه به وقوع بیماریهای متنوع در میان دامها از انواع مختلف واکسیناسیون دام استفاده میشود که میتوان در این میان به برخی واکسنهای دامی شامل تب برفکی، آبله بز و گوسفند و ... اشاره کرد.
وی با تاکید بر اهمیت ضد عفونی کردن مرتب جایگاههای دام و رعایت اصول قرنطینهای برای انجام اقدامات کنترل و پیشگیرانه از بیماریها افزود: تامین بهداشت دام، کنترل بیماریهای دامی، تضمین بهداشت و سلامت فرآوردههای دامی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و دام از وظایف اصلی و مهم دامپزشکی است.
به گزارش ایرنا، حدود ۳۸۰ هزار راس دام سبک و حدود ۳۵ هزار راس دام سنگین شامل گاو و گاومیش در دزفول وجود دارد و این موجب شده تا دزفول، قطب تولید دام سبک و سنگین در خوزستان باشد.