به گزارش خبرنگار ایرنا بازیهای تابستانی المپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی از پنجم مردادماه امسال آغاز میشود که تمامی کشورها در تکاپوی کسب سهمیه حداکثری هستند.
در این بین استانهای مختلف کشورمان نیز میکوشند سهم بسزایی از کاروان اعزامی تیمهای ملی ایران در این رویداد مهم بینالمللی داشته باشند.
استان همدان با برخورداری از ۸۵ هزار ورزشکار سازمان یافته و داعیه کسب نشانهای رنگارنگ بینالمللی، تاکنون موفق به کسب سهمیه المپیک نشده و در بخش پارالمپیک نیز باید منتظر عملکرد ورزشکاران نابینا و کم بینا باشد.
بازیهای آسیایی هانگژو چین که مهرماه سال قبل برگزار شد، به خوبی عیار ورزش همدان را برای رویدادهای مهمتر نشان داد، مسابقاتی که سهم ورزش همدان ۲ نشان تیمی در کبدی بود و در سایر رشتهها ناکام ماند.
اکنون در بازیهای المپیک خبری از رشته کبدی نیست چرا که این ورزش در فهرست بازیهای المپیک پاریس نیست و هر ۲ ملی پوش همدانی مدال آور در بازیهای آسیایی در حسرت حضور در این رویداد مهم بینالمللی ماندند.
از آنجا که ورزشکاران حاضر در بازیهای آسیایی بیشترین شانس حضور از قاره کهن در بازیهای المپیک را دارند، این رویه برای همدانیها خوش یمن نبوده و تاکنون از ۶ ورزشکار همدانی شرکت کننده در مسابقات هانگژو، فقط یک نفر جواز حضور در کسب سهمیه المپیک را کسب کرده و سه ورزشکار نیز از لیست تیم ملی خط خوردند.
رویای کیمیا نقش بر آب شد
کیمیا زارعی جزو ملی پوشان اعزامی کشورمان در بازیهای آسیایی هانگژو بود که البته با اختلاف میلیمتری نتوانست روی سکوی توزیع مدالها قرار بگیرد.
زمان برگزاری مسابقات رویینگ انتخابی المپیک قاره آسیا ۳۱ فروردین تا ۲ اردیبهشت امسال در کرهجنوبی است و در رویینگ یکنفره، پنج قایق اول و در رویینگ دونفره، دو قایق اول صاحب سهمیه المپیک میشوند.
در رویینگ یک شرط وجود دارد و هر کشور تنها دو قایق میتواند به المپیک اعزام کند. در واقع اگر ایران در سه ماده صاحب سهمیه شود، در دو ماده میتواند نماینده اعزام کند. انتخاب مادهها هم در اختیار کشور است.
مسابقات انتخابی المپیک قاره آسیا اصلیترین شانس گرفتن سهمیه المپیک برای پارو زنان ایران است.
آخرین مسابقه کسب سهمیه المپیک ۳۰ اردیبهشت به میزبانی سوییس برگزار میشود که همه کشورهای جهان در هر ماده که سهمیه ندارند، میتوانند به رقابت بپردازند. با این وجود گرفتن سهمیه المپیک در مسابقات قاره آسیا برای نمایندگان راحتتر است.
تیم رویینگ ایران با چهار ورزشکار (سه زن و یک مرد) در این مسابقات شرکت میکند و کیمیا زارعی جایی در این لیست پیدا نکرد و حذف شد.
نابغه تنیس همدان پشت خط ماند
مسابقات تنیس روی میز انتخابی المپیک در منطقه آسیای میانه اردیبهشت ماه امسال برگزار میشود، در این راستا فدراسیون تنیس روی میز اعلام کرد در بخش زنان با توجه به گزارش سرمربی تیم ملی از عملکرد دختران در رقابتهای جهانی ندا شهسواری و مهشید اشتری هر دو انتصاب شدند تا در رقابتهای انتخابی المپیک شرکت کنند.
انتصابی که همدانیها را به شوک فرو برد و نابغه تنیس روی میز این استان که در سه سال اخیر همواره قهرمان کشور بود، از لیست اعزامی خط خورد.
صفایی در سه سال اخیر نفر اول بزرگسالان کشور بود و خط خوردن از لیست تیم ملی با واکنشهای متعددی از سوی مربیان و اعضای هیات تنیس روی میز استان همدان همراه شد اما راه به جایی نبرد.
صفایی در سه سال اخیر نفر اول بزرگسالان کشور بود و خط خوردن از لیست تیم ملی با واکنشهای متعددی از سوی مربیان و اعضای هیات تنیس روی میز استان همدان همراه شد اما راه به جایی نبرد.
حتی پیگیریها به کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان کشور رسید و او با رویت نامه درخواستی همدانیها مبنی بر بررسی موضوع، دستور لازم را داد اما فدراسیون تنیس روی میز تاکید بر تصمیم خود داشت و هرگز این لیست تغییر نکرد.
در واقع نابغه تنیس همدان در اوج آمادگی پشت خط المپیک باقی ماند و نتوانست حتی برای کسب سهمیه با حریفان آسیایی خود فرصت رویارویی داشته باشد.
مینا قربانی، حذف شده خاموش
حذف مینا قربانی ملی پوش همدانی حاضر در بازیهای آسیایی هانگژو چین از فهرست تیم ملی هم از اتفاقهای نامیمون ورزش این استان بود.
مسابقات قهرمانی فدراسیون جهانی و سهمیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ در رشته تفنگ و تپانچه از ۲۳ فروردین ماه تا اول اردیبهشت ماه در ریودوژانیرو برزیل برگزار میشود.
۱۴ تیرانداز کشورمان عازم این مسابقات شدند اما نکته جالب حذف مینا قربانی ملی پوش همدان و با سابقه از این لیست اعزامی بود.
قربانی در این خصوص سکوت کرده و برای چرایی حذف او، در دسترس قرار ندارد اما آنچه که مسلم است اتفاق ناخوشایندی برای ورزش همدان رقم خورده است.
بربط تنها اعزامی با شانس کم!
مریم بربط تنها ملی پوش باقی مانده از بازیهای آسیایی هانگژو است که جواز حضور در مسابقات کسب سهمیه انتخابی المپیک را به دست آورده است.
مسابقات جودو قهرمانی بزرگسالان آسیا یکم تا چهارم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ به میزبانی کشور هنگ کنگ برگزار خواهد شد و تیم ملی جودو کشورمان با ترکیب ۱۱ جودوکار در بخش مردان و بانوان به این رقابتها اعزام خواهد شد.
بربط در وزن منهای ۷۰ کیلوگرم قرار است در مسابقات قهرمانی آسیا به میدان برود هر چند مسیر سختی پیش رو دارد و حریفان او با آمادگی دوچندان راهی رقابتها خواهند شد.
این جودوکار در بازیهای آسیایی هانگژو توفیقی به دست نیاورد و حذف زودهنگام داشت اما اکنون در تلاش برای کسب تاریخیترین سهمیه ورزشی خود برای رسیدن به المپیک است.
گزینههای باقی مانده
همدانیها دلخوش کسب سهمیه در رشتههایی نظیر دو ومیدانی، ژیمناستیک هنری، دوچرخه سواری و شاید هم کشتی هستند.
حمیدرضا زورآوند ورزشکارای که سابقه حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل را داشت، قرار است با هزینه هیات دو ومیدانی راهی مسابقات جهانی ترکیه شود تا رنکینگ خود را افزایش داده و نزدیک به شانس کسب سهمیه شود.
او تمام تلاش خود را میکند تا رکورد ورودی به المپیک پاریس را کسب کند و جزو گزینههای باقی مانده به شمار میرود.
سیدامیرحسین حسینی نیز هم اکنون در اردوی تیم ملی ترامپولین بزرگسالان قرار دارد و معجزه میتواند این ورزشکار را به المپیک برساند.
بالا بودن سن و سال بهنام آرین ملی پوش دوچرخه سواری همدان نیز شانس او را برای رسیدن به سهمیه المپیک بسیار کم رنگ کرده و بعید است فدراسیون او را جزو لیست اعزامیها قرار بدهد.
هادی وفایی پور غیر قابل پیش بینیترین ملی پوش همدانی برای رسیدن به المپیک پاریس است، کشتی گیر آزادکاری که حضور در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی آسیا را در پیش دارد.
تیم ملی کشورمان با حسن یزدانی موفق به کسب سهمیه وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد در بازیهای المپیک شده است اما باید در مسابقه انتخابی شرکت کند.
هادی وفایی این شانس را دارد که با کسب نشان طلا در قهرمانی آسیا، حریف یزدانی در انتخابی تیم ملی برای المپیک باشد، فرصت سرنوشت ساز که برای این کشتی گیر همدانی حکم مرگ و زندگی را دارد.
وفایی پور باتوجه به شرایط سنی، آخرین شانس خود را برای حضور در المپیک امتحان میکند، مسیری که با عبور از حسن یزدانی پرافتخارترین ملی پوش این وزن میگذرد.
نا امید نیستیم
مدیرکل ورزش و جوانان همدان در خصوص وضعیت ملی پوشان این استان برای کسب سهمیه المپیک گفت: همچنان ناامید نیستیم و تلاشها ادامه دارد.
علی حقیقی با تاکید بر اینکه پیگیری لازم را برای بررسی وضعیت تمامی ملی پوشان داریم، افزود: در پرونده شیما صفایی پیگیریهای مجدانه را داشتیم و حتی منجر به ورود وزیر ورزش به این اتفاق شد اما به هر حال فدراسیون دلایل خاص خودش را داشت.
وی اضافه کرد: رسیدن به سهمیه المپیک محصول تلاش یکی دو سال نیست و نیاز به برنامهریزی بلند مدت دارد، به همین دلیل است که المپیک هر چهار سال یکبار برگزار میشود.
حقیقی خاطرنشان کرد: از زمان انتصاب به عنوان مدیرکل ورزش همواره تاکید بر استعدادیابی و حمایت از نخبههای ورزشی داشتهام که انتظار داریم کارگروه ورزش قهرمانی با جدیت اهداف مشخص شده را دنبال کند.
مدیرکل ورزش و جوانان همدان یادآور شد: همچنان پیگیر وضعیت ملی پوشان همدانی هستیم و این موضوع را یک وظیفه و مسوولیت اصلی میدانیم.