به گزارش خبرنگار ایرنا، میلاد جباری و محمدرضا کبودرآهنگی در کبدی، شیما صفایی در پینگ پنگ، مینا قربانی در تیراندازی، کیمیا زارعی در قایقرانی و مریم بربط در جودو ورزشکاران همدانی حاضر در این دوره از بازیها هستند.
رویدادی که در ۴۰ رشته ورزشی شامل ۶۱ نوع ورزش و ۴۸۲ ماده از اول مهرماه امسال آغاز شده و چین برای سومین بار میزبانی این رویداد بزرگ ورزشی را برعهده دارد.
اگرچه سهمیه حضور ورزشکاران همدانی در این دوره از مسابقات به نسبت بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا اندونزی با کاهش چشمگیری مواجه شد، اما این فرصت را هم برای سایر ستارههای نامدار و شاخص ورزش همدان ایجاد نکرد که در هانگژو ظاهر شوند.
انتخاب ۶ ملی پوش از ۲۳ شانس اعزام
در حالی که ۲۳ ورزشکار همدانی در رشتههای مختلف شانس حضور در بازیهای آسیایی را داشتند در نهایت ۱۷ ورزشکار موفق به کسب این امتیاز نشدند.
با توجه به سیاستهای ستاد عالی بازیهای المپیک، پارالمپیک، آسیایی و پاراآسیایی مبنی بر اعزام کیفی کاروان ورزشی ایران به این دوره از رقابتها و لزوم تعیین شفاف مسیر حضور رشتهها در بازیهای آسیایی هانگژو برحسب شاخصهای عمومی و اختصاصی دستورالعمل اعزام به این رویداد تدوین شد.
شاید تلخترین اتفاق کنار رفتن مریم کرمی و مریم امیدی پارسا از فهرست قایقرانان، حذف ناباورانه علی خورشیدی در ووشو، حمیدرضا زورآوند در دو ومیدانی، سعید غفاری در کبدی، سیدامیر حسین حسینی در ژیمناستیک، مهدی شهگل در کاراته، بهنام آرین در دوچرخه سواری و لیلا سیاهوشی و صبا کرمعلی در کوراش بود.
تلخترین اتفاق کنار رفتن مریم کرمی و مریم امیدی پارسا از فهرست قایقرانان، حذف ناباورانه علی خورشیدی در ووشو، حمیدرضا زورآوند در دو ومیدانی، سعید غفاری در کبدی، سیدامیر حسین حسینی در ژیمناستیک، مهدی شهگل در کاراته، بهنام آرین در دوچرخه سواری و لیلا سیاهوشی و صبا کرمعلی در کوراش بود.
سایر گزینههای کسب سهمیه نیز در همان مراحل اولیه اردوهای تیم ملی حذف شدند تا همدانیها نتوانند با تعداد نفرات بیشتر راهی این مسابقات شوند.
با این وجود، همدانیها به نسبت دوره گذشته بازیهای آسیایی از حضور پرشمار در هانگژو چین برخوردار هستند که نشان از عملکرد نسبتا خوب مدیریت ورزش در این دوره دارد.
در هجدهمین دوره بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی، فرود ظفری در ووشو، مبینا عزیزی در جودو، آذر کولیوند در کوراش، مریم امیدی پارسا، آرزو حکیمی و مریم کرمی در قایقرانی، مه لقا جام بزرگ در تیراندازی و حمید میرزایی نادر در کبدی همگی از همدان کسب سهمیه کردند.
ورزشکاران استان همدان در این دوره از مسابقات و در رشته قایقرانی و تیراندازی موفق به کسب چند مدال نقره و برنز و مربی و ورزشکار همدانی همراه با تیم ملی کبدی موفق به کسب نشان طلا و در مجموع صاحب هفت مدال رنگارنگ شدند.
اما در هانگژو و تا این لحظه شاهد ناکامی کیمیا زارعی در قایقرانی روئینگ و مریم بربط در جودو بانوان بودیم تا امیدها به سایر ملی پوشان همدانی باقی مانده در کورس رقابتهای آسیایی باشد.
البته پیش بینی کسب مدال توسط ورزشکاران همدانی در بازیهای آسیایی بسیار دشوار است و شاید مینا قربانی در تیراندازی و میلاد جباری و محمدرضا کبودرآهنگی در کبدی بتوانند موفق به تصاحب سکوهای قهرمانی شوند.
شیما صفایی نیز اگرچه تک چهره تیم ملی بانوان تنیس روی میز کشورمان در این رویداد است اما باتوجه به تسلط کشورهای شرق آسیا به این رشته، رسیدن به مدال برای او نیز دشوار است.
غایبان بزرگ هانگژو
مه لقا جام بزرگ را باید یکی از نامداران غایب در بازیهای آسیایی هانگژو چین دانست، بانوی همدانی که تجربه حضور در المپیک ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ را دارد.
جام بزرگ به عنوان پرافتخارترین تیرانداز بانوان کشور که سابقه ۲ دوره حضور در المپیک و میادین مختلف جهانی و آسیایی و کسب مدالهای رنگارنگ را در کارنامه دارد، خردادماه امسال پس از ماهها دوری به میادین تیراندازی بازگشت.
این بانوی تیرانداز پس از سپری کردن دوران مصدومیت خود و دوری از میادین ورزشی، در مسابقات آزاد استان همدان به میزبانی سالن شهید ضرابیان شرکت کرد و قهرمان شد اما بازهم این مصدومیت اجازه ادامه فعالیت و آمادهسازی کامل را به او نداد تا با خاطرهای تلح به هانگژو چین نرسد.
غروب تلخ برای خورشید ووشو همدان
"علی خورشیدی" ووشوکاراسدآبادی که پیشتر توانست حضورش در بازیهای آسیایی را قطعی کند، در تیم ملی اعزامی جایگاهی نداشت، ووشوکاری که قهرمانی جهان را یدک میکشد و همه حریفان را شکست داده بود، با حواشی اردوی تیم ملی، با تصمیم کادر فنی کنار گذاشته شد.
خورشیدی پرشانسترین ورزشکار همدانی برای کسب نشان طلای بازیهای آسیایی هانگژو به شمار میرفت که متاسفانه رویای او تحقق نیافت.
زورآوند در خط پایان قبل از اعزام به هانگژو
حمیدرضا زورآوند ورزشکاری که در مسابقات پیاده روی المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل حضور یافته بود هم در لیست نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو قرار نگرفت.
این دو ومیدانی کار همدانی با وجود شایستگی نتوانست مجوز حضور در بازیهای آسیایی هانگژو را کسب کند و برای او که قرار بود مرحله دوم مسابقه ثبت رکورد را برگزار کنند، انجام نشد و لیست تیم ملی دو ومیدانی بسته شد.
حمیدرضا زورآوند با وجود شایستگی نتوانست مجوز حضور در بازیهای آسیایی هانگژو را کسب کند و برای او که قرار بود مرحله دوم مسابقه ثبت رکورد را برگزار کنند، انجام نشد و لیست تیم ملی دو ومیدانی بسته شد.
این ورزشکار رشته پیاده روی ۱۷ سال سابقه فعالیت در دو ومیدانی را دارد و با حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل، به پرافتخارترین دونده تاریخ ورزش همدان تبدیل شد و در فرصتی که دنبال کسب نشان آسیایی بود، با تصمیم کادر فنی تیم ملی و با وجود آمادگی لازم، اعزام نشد.
انصراف ملی پوشان روئینگ همدان
سهم همدان از تیم ملی اعزامی روئینگ به بازیهای آسیایی هر چند قبل از شروع مسابقات سه قایقران بود اما در نهایت فقط کیمیا زارعی اعزام شد.
مریم کرمی تصمیم گرفت قید حضور در تیم ملی را بزند و به دنبال کارهای استخدامی خود باتوجه به قهرمانیهای کسب شده، باشد.
مریم امیدی پارسا نیز گفته میشد با مصدومیت کهنه دست و پنجه نرم میکرد تا اینکه حضورش در بازیهای آسیایی محقق نشد.
هر سه ورزشکار همدانی سابقه کسب مدالهای رنگارنگ آسیایی را در کارنامه دارند هر چند کیمیا زارعی به عنوان تنها همدانی اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو هم با بدشانسی به مدال نرسید تا دست خالی به این استان بازگردد.
بازنشستگی کبدی کار کهنه کار
سعید غفاری کبدی کار کهنه کار همدانی نیز تا لحظههای پایانی در ترکیب تیم ملی بود اما گویا بالا رفتن سن او و تاکید کادر فنی بر جوانگرایی باعث شد تا جایی در بین ملی پوشان نداشته باشد.
غفاری در دوره بازیگری خود به افتخارات ارزندهای دست یافته و جزو بهترینهای تاریخ کبدی کشور به شمار میرود.
در نبود او، میلاد جباری و محمدرضا کبودرآهنگی به همراه وحید خراقانی مربی سازنده کبدی استان همدان در ترکیب تیم ملی کشورمان به بازیهای آسیایی هانگژو اعزام شدند.
ستارههای نهاوند پشت خط ماندند
بهنام آرین رکابزن ملی پوش نهاوند در انتخاب نهایی موفق به قرار گرفتن در صف نفرات اعزامی به بازیهای آسیایی هانگژو قرار نگرفت.
رکابزن نهاوند که در زمان مدیریت حمید سیفی به چرخه ورزش همدان بازگشت و با حضور در ترکیب تیم ملی احیا شد اما قبل از اعزام به بازیهای آسیایی هانگژو، در میادین مختلف نتوانست رضایت کادر فنی را جلب کند و در نهایت اعزام نشد.
لیلا سیاهوشی و صبا کرمعلی دیگر ورزشکاران نهاوندی که پیش از این زمزمه حضورشان در ترکیب تیم ملی کوراش بانوان بود، به یکباره در ترکیب تیم ملی اعزامی قرار نگرفتند تا نهاوند نیز در اوج شایستگی، نمایندهای در آسیا نداشته باشد.
شهگل بازمانده بزرگ در کاراته
مهدی شهگل جوان مستعد کاراته همدان نیز در اردوی انتخابی تیم ملی شکست را مقابل حریف خود پذیرفت تا بازیهای آسیایی هانگژو را از دست بدهد.
ورزشکاری که باوجود جوانی، از تجربههای گرانبها برخوردار است و سابقه کسب مدال را در مسابقات قهرمانی کاراته آسیا در اختیار دارد.
شهگل به جهت سن پایین میتواند امیدوار به حضور در مسابقات آینده باشد و برای او این شکست انتخابی تیم ملی یک تجربه بزرگ محسوب میشود.
زور وفایی به کاپیتان تیم ملی کشتی نرسید
هادی وفایی پور هم سالهای پایانی حضورش روی تشک کشتی در عرصه قهرمانی را یدک میکشد و امیدوار بود در بازیهای آسیایی هانگژو به میدان برود.
حریف وفایی پور در ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی دارنده ۹ مدال جهانی و المپیک و کاپیتان تیم ملی کشتی آزاد کشور است که شانس حضور به جای این قهرمان نامدار را در بازیهای آسیایی نداشت.
نابغه ژیمناستیک جهانی پرتغال از سفر بازماند
خط خوردن سیدامیر حسین حسینی ملی پوش رشته ترامپولین ژیمناستیک کشور همه را در شوک فرو برد، نابغهای که تیرماه سال قبل در مسابقات بین المللی کشور پرتغال که جمعی از بهترینهای جهان حضور داشتند، در ترکیب تیم کشورمان موفق به کسب مدال نقره شد.
او یکی از بهترینهای تیم ملی بود اما در نهایت کادر فنی ترجیح داد مسافر بازیهای آسیایی هانگژو چین نباشد تا همانند سایر نامداران ورزش استان، از قاب تلویزیون و با حسرت نظاره گر مسابقات سایر هم تیمیهای ملی پوش خود باشد.
نظر شما