به گزارش ایرنا ، آئین سنتی معایده توسط مردم عرب خوزستان پس از اقامه نماز عید سعید فطر در مناطق مختلف این استان برگزار شد.
روز عید و پس از اقامه نماز در مساجد، دید و بازدیدها توسط بزرگان، جوانان، نوجوانان، خردسالان و بزرگان در این مناطق آغاز میشود.
این آئین در بین عربهای خوزستان و در شهرستانهای اهواز، سوسنگرد، بستان، هویزه، آبادان، شادگان، خرمشهر، ماهشهر، بندر امام خمینی (ره)، باوی، شوشتر، شوش، امیدیه، هندیجان از قدمت دیرینه برخوردار است و روز عید سعید فطر با این دید و بازدیدها حال و هوای خاصی را در بین مردم عرب خوزستان بخصوص کودکان و نوجوانان ایجاد می کند.
نکته مهمی که در دید و بازدید عید فطر میان عربهای خوزستان بیشتر مشهود است، لزوم آغاز عید دیدنی از خانه بزرگان و سادات است.
این دید و بازدیدها از یک نفر از بزرگان محله آغاز میشود و با ملحق شدن دیگران، جمعیتی در آن محله به راه میافتد و یاالله گویان وارد منازل میشوند.
در این روز در تمامی منازل باز بوده و پذیرای میهمان هستند و در هیچ منزلی بسته نیست.
میهمانان با گفتن «عیدکم مبارک یا اهل البیت»، «عیدکم مبارک ایامکم سعیده» و «عساکم من عواده» وارد منازل میشوند.
پرچم ها و پارچه های تبریک عید فطر و لباس نو بر تن مردم عرب خوزستان بوی رسیدن بهار زندگی و بندگی را می دهد.
همچنین موکب های خودجوش مردمی با شیرینی و شیر و چای و شربت و قهوه خوش طعم و معروف عربی از مردم پذیرایی می کنند.
این مردم سرشار از شور و شوق به یکدیگر تبریک می گویند و گل لبخند روی لب های آنها شکوفا شده است.
مضیف های سراسر آجیل، شیرینی، میوه و چای و قهوه و … در تمامی منازل برای میزبانی از مهمانان کوچک و بزرگ مهیا شده و ساز و نوای سنتی عربی نیز در مناطق به گوش میرسد.
کودکان و نوجوانان بیشترین شور و شوق رو در این روز دارند و همراه بزرگان یزلهکنان به منازل یکدیگر می روند.
البته این روز تنها مختص دید و بازدید مردم عرب خوزستان نیست بلکه تمامی منازل در این مناطق به روی سایر اقوام خوزستانی نیز باز است و عربها با همان روحیه مهمان نوازی خاص خود که در چنین ایامی بخصوص در ایام اربعین زبانزد شده است ، هر سال در روز عید سعید فطر مهمانان مختلفی از سایر اقوام را نیز پذیرا هستند و گویی رنگینکمان اقوام در روز عید نمایان می شود و این همان اتحاد ، همدلی و برادری است که خوزستان را به استانی بینظیر، خونگرم و جذاب تبدیل کرده است.