به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین درخشان روز سهشنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش هلالاحمر سمنان افزود: جمعیت هلال احمر استان در راستای انجام وظایف بشردوستانه در قالب طرح نیابت، به دیدار سالمندان رفتند تا خاطرهخوش برای آنان ثبت کنند.
وی ادامه داد: ۱۰ مرکز امانات تجهیزات پزشکی هلالاحمر در نقاط مختلف استان سمنان فعال است که از ۳۰ تا ۴۵ روز تجهیزات پزشکی را به نیازمندان امانت میدهند که طی یکسال گذشته ۶۴۰ نفر از این ظرفیت استفاده کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سمنان ابراز کرد: سههزار و ۸۰۰ سبد معیشتی به ارزش ۳۰ میلیارد ریال طی یکسال گذشته توسط داوطلبان هلال احمر تهیه و در بین نیازمندان این استان توزیع شد.
وی با بیان اینکه داوطلبان جمعیت هلال احمر در کمک به محرومان خدماتی ارزنده در بخشهای مختلف ارایه کردند که ارزش این خدمات حمایتی ۱۲۰ میلیارد ریال است، اضافه کرد: کارگاههای آموزش پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، کاشت نهال و توانمندسازی زنان در قالب طرح یاس از دیگر اقدامات بشردوستانه هلال احمر سمنان است.
درخشان تصریح کرد: جمعیت هلالاحمر سمنان به عنوان نیروهای پشتیبان در عملیات ملی و بینالمللی نقشآفرینی کرده است و آخرین اقدام در زمینه تامین اقلام مورد نیاز سیلزدگان و اعزام نیروی انسانی به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان بود.
وی ادامه داد: هفت مرکز فعال دیالیز و توانبخشی بدر استان سمنان زیر نظر جمعیت هلال احمر فعال است که بیش از ۴۴ هزار نفر طی یکسال گذشته از این مراکز خدمت دریافت کردند. یک مرکز تخصصی همودیالیز در شاهرود فعال است که به هشتهزار و ۵۰۰ بیمار و از جمله مسافران و زائران طی همین مدت خدمت ارایه کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سمنان گفت: یکهزار و ۲۰۰ زائر حج تمتع امسال توسط پزشکان هلالاحمر ویزیت شدند که سلامت همه افراد تایید و در قالب ۹ کاروان به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
به گفته وی، در قالب طرح ماهر ۷۴ دوره آموزش مهارتی طی سال گذشته برای سربازان در سمنان برگزار و ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز آموزش مهارتی را فراگرفتند.
ضرورت کمک خیران در افزایش پایگاههای امداد و نجات
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سمنان با اشاره به موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر زائران امام رضا(ع) افزود: این استان با برخورداری کوه، جنگل، کویر، مسیر عبور سالانه ۲۰ میلیون زائر و داشتن ۶۵ گسل، از استانهای حادثهخیز محسوب می شود که افزایش شمار پایگاههای امداد و نجات به منظور ارتقای خدماترسانی در دستور کار است.
وی ادامه داد: اکنون ۱۵ پایگاه امداد و نجات در استان سمنان وجود دارد که افزایش این پایگاهها به ۲۰ عدد در دستور کار است. در مرحله نخست جانمایی برای آنها انجام شد و در مرحله پیگیری تخصیص زمین قرار دارد.
درخشان با اشاره تامین ناوگان آمبولانس و امداد و نجات توسط جمعیت هلال احمر، گفت: تلاش میشود بخشی از این تجهیزات به سمنان به عنوان استان خدمت دهنده به ۲۰ میلیون مسافر عبوری تخصیص یابد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سمنان با بیان اینکه ۹۸۰ نجاتگر داوطلب از قشرهای مختلف برای کمک در مواقع بحرانی در این استان وجود دارند، تاکید کرد: کاهش و پیشگیری از حوادث رویکرد اصلی جمعیت هلالاحمر است که تحقق این اصل با آموزش پیگیری میشود.
اجرای روزانه هفت عملیات توسط امدادگران سمنان
وی اظهار کرد: از هفته هلال احمر ۱۴۰۲ تا کنون به طور میانگین هفت عملیات در روز توسط امدادگران جمعیت هلالاحمر سمنان انجام و ۶۸۰ مصدوم به مرکز درمانی منتقل شد.
وی با اشاره به اینکه متناسب با نوع و شدت حادثه ۳۵۰ عملیات امداد فنی طی یک سال گذشته توسط امدادگران جمعیت هلالاحمر سمنان انجام شد، گفت: بیشترین حوادثی که هلال احمر در یکسال گذشته خدمترسانی کرد به ترتیب در بخش جادهای با فراوانی۹۷۰ مورد و سپس امدادرسانی به دلیل شرایط نامساعدجوی و اقلیمی و عملیات امداد کوهستان بود.
به گفته وی، حوادث در نوروز ۱۴۰۳ در استان سمنان کاهش ۲۴ درصدی داشت و بیشترین بروز حوادث مربوط به شهرستانهای میامی، آرادان، سمنان و دامغان بود. کاهش حوادث جادهای نشان از اثرگذاری آموزشها و ارتقای آگاهی شهروندان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هجدهم تا بیست و چهارم اردیبهشت در تقویم جمهوری اسلامی ایران هفته هلال احمر نامگذاری شده است.