علیرضا خدابنده روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: چاههای کشاورزی شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد، چناران، خواف، تایباد، گناباد و مهولات به نیروگاه خورشیدی مجهز می شوند.
وی بیان کرد: روز گذشته تعدادی از سرمایهگذاران و تسهیلات دهندگان به دعوت شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در محل این شرکت حضور یافتند و پس از بررسی نحوه تأمین مالی و ارایه تسهیلات به کشاورزان استان، همراه با تیم فنی دفتر بازار برق به شهرستانهایی که کشاورزان آن اعلام آمادگی نموده بودند؛ اعزام شدند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ادامه داد: نخستین مقصد سرمایه گذاران چناران و دیدار با بزرگ مالکان دشت این شهرستان بود که تعداد ۱۸ کشاورز برای نصب نیروگاه خورشیدی اعلام آمادگی کردند، همه کشاورزان و خرده مالکان مه ولات نیز آمادگی خود را برای دریافت تسهیلات شرکت سرمایه گذار و احداث نیروگاه برای چاههای خود اعلام کردند.
وی اضافه کرد: خبرها از سایر شهرستانهای خراسان رضوی حاکی از رغبت کشاورزان به نصب نیروگاه خورشیدی برای چاه ا است، به طوریکه تاکنون در تایباد هفت قرارداد در گناباد ۲۰ قرارداد و در خواف پنج قرارداد با کشاورزان برای نصب نیروگاه خورشیدی منعقد شده است.
خدابنده بیان کرد: در بردسکن هم ۸۰ درصد عملیات اجرایی نخستین نیروگاه خورشیدی مربوط به چاه کشاورزی کشور به پایان رسید و همزمان عملیات اجرایی نخستین نیروگاه سه مگاواتی خورشیدی تجمیعی کشاورزان کشور در خلیل آباد آغاز شد.
نصب نخستین نیروگاه خورشیدی در چاههای خلیلآباد
نصب نخستین نیروگاه سه مگاواتی کشور ویژه چاه های کشاورزی روز جمعه در آیینی با حضور مسوولان استانی و محلی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در خلیل آباد آغاز شد.
معاون هماهنگی برق شهرستانهای شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در حاشیه این آیین به خبرنگاران گفت: این نیروگاه از محل طرح ملی «نهضت ملی تولید محصول سبز با برق سبز» با مشارکت بیش از پنج هزار کشاورز زیرمجموعه ۲۹ حلقه چاه کشاورزی شهر «کندر» به صورت تجمیعی در خلیل آباد بهرهبرداری شده است.
سعید شریفی با اشاره به اهمیت اقتصادی و استراتژیکی مشارکت مردم خصوصا بخش کشاورزی در توسعه زیرساخت های پایدار برق افزود: این طرح منافع بسیاری برای کشاورزان و مدیریت مصرف برق در اوج بار تابستان داشته است و شرکت توزیع برق خراسان رضوی تلاش زیادی در جهت تحقق مصوبه وزارت نیرو مبتنی بر نصب نیروگاه خورشیدی در چاههای کشاورزی دارد.
شمار مشترکان شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۴۰۵ مشترک بود که از این تعداد ۸۳.۳۳ درصد مشترکان خانگی، ۲.۸۹ درصد مشترکان عمومی، ۱.۴۶ درصد مشترکان کشاورزی، ۵۹ صدم درصد مشترکان صنعتی و ۱۰.۹۳ درصد مشترکان سایر مصارف هستند.