به گزارش ایرنا، "محمد آئینی " شامگاه چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در کرج افزود: این موفقیت پس از سه دهه تلاش سرانجام با حمایت دولت سیزدهم محقق شد.
وی بیان کرد: با کسب این موفقیت ، تمام آزمایشگاهها و کالاهای داخلی و خارجی مورد تائید سازمان ملی استاندارد ایران از اعتبار جهانی برخوردار خواهند شد.
آئینی گفت : دستیابی به این هدف مهم موفقیت دیگری برای ایران اسلامی در عرصه نظارت فنی و آزمایشگاهی است.
وی یادآور شد: سال گذشته نیز کشورمان به عضویت اتحادیه اعتبارسنجی آسیا و اقیانوسیه درآمد و امسال نیز موفقیت دیگری در عرصه جهانی به دست آوردیم .
عضو شورای معاونان سازمان ملی استاندارد تاکید کرد: با دستیابی کشورمان به این جایگاه مهم، بستر مناسب برای صادرات و رقابت کالاهای ایرانی در عرصه جهانی به دست خواهد آمد.
ایلک سازمانی بینالمللی است که به نهادهای اعتباربخشی، ابزارها و زیرساختهای فنی برای ارزیابی انطباق کالیبراسیون، آزمایش، نتایج آزمایشهای پزشکی و بازرسی، برنامههای تست مهارت و تولید مواد مرجع اعتبار می بخشد و در نتیجه، اطمینان در پذیرش را ایجاد میکند.
تاریخچه ایلک ILAC
ایلک ابتدا درقالب یک کنفرانس از ۲۴ تا ۲۸ اکتبر ۱۹۷۷ در کپنهاگ دانمارک برگزار شد؛ هدف اصلی این کنفرانس توسعه همکاریهای بینالمللی برای تسهیل تجارت از طریق ارتقای پذیرش نتایج آزمون و کالیبراسیون معتبر بود؛ در سال ۱۹۹۶، ایلک به یک اتحادیه رسمی برای ایجاد شبکهای از تأیید صلاحیتهای متقابل بین نهادهای اعتباربخشی تبدیل شد.
در سال ۲۰۰۰، ۳۶ عضو رسمی ایلک از ۲۸ منطقه اقتصادی سراسر جهان توافقنامه ای ILAC MRA (Mutual Recognition Arrangement) را در واشنگتن دیسی امضا کردند، این توافقنامه موجب ارتقای پذیرش آزمونهای فنی و دادههای کالیبراسیون برای کالاهای صادراتی شد.