به گزارش خبرنگار ایرنا، فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: درباره وضعیت غزه، همکاران ما - آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا - اعلام کرده اند که تا امروز حدود ۶۰۰ هزار نفر - یک چهارم جمعیت غزه - از ۶ مه به دلیل عملیات زمینی اسرائیل در رفح آواره شده اند.
فرحان حق تصریح کرد: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) اعلام کرده که عملیات های زمینی و درگیریهای شدید همچنان در دیرالبلاح، در مرکز غزه، و همچنین در جبالیه، در شمال غزه ادامه دارد.
معاون سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: غیرنظامیان غزه، باید محافظت شوند. همه طرف ها باید همیشه به قوانین بین المللی بشردوستانه احترام گذاشته شود. این همچنین به این معنی است که نیازهای ضروری غیرنظامیان - از جمله غذا، سرپناه، آب و بهداشت - باید در هر کجا که این افراد هستند برآورده شود.
او تصریح کرد: با صدور دستورات تخلیه جدید و تشدید عملیات نظامی، دسترسی به خدمات بهداشتی حیاتی در غزه همچنان کاهش می یابد. به گفته شرکای ما بیمارستان صحرایی اندونزی در رفح از امروز از کار افتاده است.
فرحان حق ادامه داد: در حال حاضر هشت بیمارستان صحرایی فعال وجود دارد، از جمله یکی که به تازگی توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ، با هماهنگی جمعیت هلال احمر فلسطین، برای کمک به رفع نیازهای گسترده در رفح تأسیس شده است.
معاون سخنگوی سازمان ملل همچنین گفت: ما سؤالاتی در مورد ویدیویی دریافت کرده ایم که به نظر می رسد فعالیت ستیزه جویان مسلح را در مجتمعی متعلق به آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (آنروا) نشان می دهد. آنروا قادر به تأیید صحت یا محتوای این ویدئو نیست و هیچ اطلاعاتی در مورد زمان یا مکان دقیق ویدئو ندارد.
فرحان حق ادامه داد: این آژانس می گوید که به احتمال زیاد این ویدئو مربوط به یک انبار آنروا در رفح است که در ۶ مه به دنبال دستور تخلیه مقامات اسرائیلی تخلیه شد. به کارکنان آنروا اطلاع داده شد که برای امنیت خود از مرکز خارج شوند. خودروها در آن زمان در تاسیسات رها شده بودند.
این مقام ارشد سازمان ملل افزود: آنروا استفاده از تسهیلات سازمان ملل توسط هر طرف درگیری برای اهداف نظامی را محکوم می کند. این سازمان بارها خواستار تحقیقات مستقل و پاسخگویی در مورد بی توجهی آشکار به زندگی، اماکن و عملیات کارکنان سازمان ملل شده است.
فرحان حق گفت: ما مجدداً از همه طرفهای درگیر میخواهیم که به اعتبار و بیطرفی تأسیسات سازمان ملل احترام بگذارند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
اسرائیل همچنین به بهانه نابودی حماس قصد دارد به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند، حمله کند که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای غزه تا این لحظه به ۳۵ هزار و ۲۳۳ نفر و تعداد مجروحان نیز به ۷۹ هزار و ۱۴۱ نفر رسیده است.