به گزارش ایرنا، یکی از دغدغه های تجار استان که در جلسات متعدد به ویژه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح کرده اند، در ارتباط با پروسه طولانی مدت پاسخ استاندارد به استعلامات مربوط به واردات کالا بوده است.
پانزدهمین جلسه شورای استاندارد کردستان شامگاه سهشنبه به ریاست استاندار در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد.
اسماعیل زارعی کوشا در این جلسه وجود آزمایشگاه مرجع در استان را بسیار حائز اهمیت خواند و اظهار کرد: مقدمات و لوازم مورد نیاز برای ایجاد چنین آزمایشگاهی در استان فراهم شود.
وی ادامه داد: برای راه اندازی آزمایشگاه مرجع استاندارد در استان فراخوان داده و از بخش خصوصی برای مشارکت در این مهم دعوت به همکاری شود.
استاندار کردستان افزود: این استان دارای تعاملات مرزی گسترده و ترانزیت و صادرات و واردات میلیاردی است بنابراین باید به ضروریات و تجهیزاتی همچون آزمایشگاه مجهز شود.
زارعی کوشا یکی از وظایف جدی مدیران استان را تسهیل تعاملات مرزی و رونق اقتصاد مرزی خواند و گفت: این مهم جز با آسانکاری شکل نمی گیرد لذا همه مسئولان موظف به تسهیل رویه های اقتصادی هستند.
وی ضمن قدردانی از تلاش های مجموعه استاندارد استان، گفت: اصالت کیفیت در هر نوع محصول و خدمتی وابسته به نظارت و بررسی اداره کل استاندارد بوده و کیفیت زندگی مردم وابسته به عملکرد این دستگاه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه اظهار کرد: باوجود همه اقدامات انجام شده چالش هایی در حوزه استاندارد استان داریم که یکی از آنها همسان نبودن تشریفات نمونه برداری در مرزهای مشترک استان با کشور عراق است.
علی نوری ادامه داد: آنچه در ادارات کل استاندارد استان های مرزی کرمانشاه و ایلام انجام می شود با کردستان متفاوت است لذا می طلبد برگزاری نشستی با ادارات کل شمالغرب کشور در راستای همسان سازی و وحدت رویه در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: نبود آزمایشگاه مرجع در استان باعث شده نمونه ها به سایر آزمایشگاه ها در استان های دیگر به ویژه تهران ارسال شود و گاهی این پروسه یک ماه به طول می انجامد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: طولانی شدن فرآیند صدور مجوز در مرزهای استان موجب دپوی کالا ازجمله مشتقات بنزین و نفت می شود که افزون بر خطراتی که دارد افزایش هزینه واردات کالا را برای تجار به دنبال خواهد داشت.
نوری بیان کرد: چالش دیگری که اخیرا در بازارچه های مرزی استان شاهد هستیم عدم وحدت رویه اداره استاندارد در پاسخ به استعلامات کالاهای وارداتی است به عنوان نمونه به استعلام مربوط به یخچالی سه بار در بازارچه سروآباد پاسخ منفی دادند ولی همین کالا در بازارچه دیگری پاسخ مثبت دریافت کرده است.
وی یادآور شد: استفاده از ظرفیت بومی در آزمایشگاه های مرزهای باشماق و سیرانبد بارها تاکید شده ولی هنوز اجرایی نشده است.
۴۰۵ واحد تولیدی در کردستان زیر پوشش استاندارد است
مدیرکل استاندارد کردستان در این جلسه اظهار کرد: سازمان ملی استاندارد براساس قانون تقویت و توسعه نظارت در محورهای استانداردسازی، اندازه شناسی، تایید صلاحیت و ارزیابی انطباق مشغول به فعالیت است.
محرم وزیری اضافه کرد: سال گذشته در استان ۱۲ مورد استاندارد در حوزه های مختلف تدوین و ۲۶۴ مورد استاندارد ملی هم بازنگری شد.
وی ادامه داد: تاسیس و استقرار دبیرخانه کمیته های فنی ماشین آلات و تجهیزات مربوط به عملیات راه سازی و حفاری و پی ریزی از جمله اقدامات انجام شده این اداره کل در سال گذشته است.
مدیرکل استاندارد کردستان با بیان اینکه ۳۷۰ مدیر کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی استان فعال هستند، بیان کرد: برای این تعداد مدیر کنترل کیفیت در سال گذشته توسط ۲ شرکت آموزشی مورد تایید سازمان ملی استاندارد، ۱۸ هزار نفر ساعت دوره آموزشی برگزار شده است.
وزیری با اعلام اینکه ۷۰ درصداز محصولات استان دارای پروانه استاندارد هستند، افزود: صدور پروانه استاندارد ۳۰ درصد سایر محصولات هم در دست اقدام یا دارای نقص تکمیل مدارک و مستندات لازم هستند.
وی تعداد واحدهای زیرپوشش استاندارد در استان را ۴۰۵ واحد تولیدی با ۹۵۱ فرآورده خواند و گفت: سال گذشته هزار و ۲۵۶ مورد بازرسی از این تعداد واحد تولیدی توسط کارشناسان این اداره کل انجام شد.
امام جمعه سنندج هن در این جلسه با بیان اینکه استاندارد از شرع اسلام آغاز شده است، اظهار کرد: وجود استاندارد برای سلامت شهروندان از مسائل ضروری است.
ماموستا فایق رستمی بیان کرد: جاده ها و راه ها اگر از استاندارد نداشته باشند جان مردم به خطر می افتد و در این بین بازدید و بازرسی ها نقش تعیین کننده ای دارد.
وی اضافه کرد: استاندارد جنبه اقتصادی و بهداشتی و درمانی دارد لذا اداره کل استاندارد دیده بانی بابصیرت و امانتدار است که با عمل به رسالت محوله می تواند در جامعه تاثیرگذاری زیادی داشته باشد.