۲۷ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۳۰
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85433485
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحقق رشد تولید در بخش کشاورزی کردستان

۲۷ فروردین ۱۴۰۳، ۹:۳۰
کد خبر: 85433485
تحقق رشد تولید در بخش کشاورزی کردستان

سنندج- ایرنا- شعار سال ۱۴۰۲ «رشد تولید و مهار تورم» بود که دستگاه‌های اجرایی کردستان هم ملزم به حرکت در این مسیر شدند سازمان جهاد کشاورزی استان به عنوان یکی از این دستگاه ها، براساس داده و آمارهای اعلامی کارنامه موفقی در این رابطه دارد.

به گزارش ایرنا، کردستان با داشتن آب و هوایی مطلوب و بارندگی مناسب یکی از استان های مستعد تولید محصولات کشاورزی است، به گونه‌ای که در تولید بسیاری از این محصولات در سطح کشور دارای رتبه های برتر است.

از مساحت ۲۹ هزار کیلومتر مربع استان، افزون بر یک میلیون و ۲۹۴ هزار هکتار آن را مراتع، ۳۷۳ هزار هکتار آن را جنگل ها و بیش از یک میلیون و ۱۶۰ هزار هکتار آن را اراضی زراعی و ۵۶ هزار و ۵۵۷ هکتار آن را هم باغات به خود اختصاص داده است.

از مجموع اراضی زراعی استان هم ۷۹۷ هزار و ۳۰۱ هکتار آن هر ساله زیر کشت محصولات زراعی می رود و مابقی به صورت آیش باقی می ماند؛ ۱۶ درصد اراضی کشاورزی استان آبی و ۸۴ درصد باقی مانده آن معادل بیش از ۷۱۸ هزار هکتار آنرا اراضی دیم تشکیل داده است.

از مجموع اراضی زراعی استان هم ۷۹۷ هزار و ۳۰۱ هکتار آن هر ساله زیر کشت محصولات زراعی می رود و مابقی به صورت آیش باقی می ماند؛ ۱۶ درصد اراضی کشاورزی استان آبی و ۸۴ درصد باقی مانده آن معادل بیش از ۷۱۸ هزار هکتار آنرا اراضی دیم تشکیل داده است. از مهمترین محصولات کشاورزی و دامی استان می توان به گندم، سیب زمینی، جو، ذرت، کلزا، نخود، توت فرنگی، انگور، گردو، گوشت مرغ وگوشت قرمز اشاره کرد که در تولید این محصولات دارای رتبه های برتر در سطح کشور است.

تحقق رشد تولید در بخش کشاورزی کردستان

رشد تولید در محصولات زارعی و باغی کردستان

در سالی که گذشت تاکید بر رشد تولید و مهار تورم بود که رشد اقتصادی، تولید و ارزش سالانه محصول استراتژی هم چون گندم به این صورت است که در سال ۱۴۰۱ میزان تولید گندم استان ۸۱۸ هزار و ۹۸ تن به ارزش ۹ هزار و ۴۰۸ میلیارد تومان بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۳۲۱ هزار تن به ارزش ۱۹ هزار و ۸۱۵ میلیارد تومان رسید.

میزان تولید گندم طی سال ۱۴۰۲ در استان به یک میلیون و ۳۲۱ هزار تن به ارزش ۱۹ هزار و ۸۱۵ میلیارد تومان رسید.

با احتساب تورم میزان رشد اقتصادی تولید گندم در کردستان ۱۱۰.۶ درصد و بدون احتساب میزان تورم این رشد ۶۱.۵ درصد بوده است.

رشد اقتصادی، تولید و ارزش سالانه محصول سیب زمینی هم بدین قرار بوده است که میزان تولید این محصول در سال ۱۴۰۱، ۳۲۹ هزار و ۶۷۰ تن به ارزش ۲ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۲ میزان تولید به ۳۴۰ هزار تن به ارزش ۳ هزار و ۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت.

رشد اقتصادی تولید سیب زمینی طی سال گذشته در استان بدون در نظر گرفتن تورم ۳.۱ درصد و با احتساب میزان تورم ۹.۲ درصد بود؛ ۶ هزار تن از این محصول هم به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شد و افزون بر ۱۶ هزار تن آن نیز تاکنون به خارج از کشور صادر شده است.

از دیگر محصولات زراعی مهم استان می توان به کلزا اشاره کرد که میزان تولید آن در سال گذشته چهار هزار و ۴۰۰ تن و این میزان در سال ماقبل آن ۲ هزار و ۸۲۹ تن بود و این محصول در سال ۱۴۰۲، ۱۱۹ میلیارد تومان تولید ثروت و ارزش برای استان داشته است.

رشد اقتصادی ناشی از تولید کلزا در استان بدون تورم ۵۵.۵ درصد و با در نظر گرفتن میزان تورم ۸۲.۶ درصد بوده است.

سال ۱۴۰۲، ۶۵ هزار تن توت فرنگی در استان تولید شد که این میزان در سال ۱۴۰۱، ۶۱ هزار و ۳۲۷ تن بود و تولید ثروت و ارزش ناشی از تولید این محصول ۲ هزار و ۸۰ میلیارد تومان بوده است.

قیمت هر کیلوگرم توت فرنگی به طور عمده در سال ۱۴۰۱، ۲۵ هزار تومان و در سال گذشته ۳۲ هزار تومان بود بنابراین رشد اقتصادی این محصول در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن با احتساب تورم ۳۵.۷ درصد و بدون تورم ۶ درصد بوده است.

سطح باغات کردستان ۵۶ هزار هکتار است که از این میزان بیش از ۱۷ هزار هکتار آن به کشت انگور اختصاص پیدا کرده است. سال گذشته ۱۶۱ هزار تن از این محصول در استان تولید شد که این میزان در سال ماقبل آن، ۱۴۰ هزار و ۶۷۰ تن بود.

ارزش سالانه و تولید ثروت این محصول در استان در سال ۱۴۰۲، سه هزار و ۲۲۰ تن و در سال ۱۴۰۱، ۲ هزار و ۱۱۰ تن بود؛ بنابراین رشد اقتصادی این محصول با در نظر گرفتن تورم ۵۲.۶ درصد و بدون تورم ۱۴.۵ درصد است.

هشت هزار و ۲۲۲ هکتار باغ گردو در کردستان وجود دارد و این استان رتبه دوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.

میزان تولید گردو در استان سال ۱۴۰۱، ۱۷ هزار و پنج تن بود که این میزان سال گذشته به ۲۳ هزار تن افزایش یافت و ارزش سالانه این محصول هم از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسید.

رشد اقتصادی ناشی از تولید این محصول در استان ۳۵.۳ درصد بدون تورم و با احتساب تورم هم ۱۰۲.۹ درصد بوده است.

تحقق رشد تولید در بخش کشاورزی کردستان

رشد تولید گوشت و تخم مرغ در استان

میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری استان در سال ۱۴۰۱، افزون بر ۴۰ میلیون و ۱۳۳ هزار قطعه بود که این میزان در سال ۱۴۰۲، رشد ۱۵ درصدی داشت و به بیش از ۴۶ میلیون و ۲۵۸ هزار قطعه رسید.

جوجه‌ریزی در مرغداری های کردستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ماقبل آن ۱۵ درشد رشد یافت و به بیش از ۴۶ میلیون و ۲۵۸ هزار قطعه رسید.

سال ۱۴۰۱، ۸۶ هزار و ۷۳۵ تن گوشت مرغ در استان تولید شد و این میزان سال گذشته به ۹۹ هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافت که در نتیجه این میزان تولید ارزش سالانه این محصول از چهار هزار و ۵۹۷ میلیارد تومان (در سال ۱۴۰۱) به هفت هزار و ۹۷۶ میلیارد تومان رسید.

رشد اقتصادی ناشی از تولید گوشت مرغ در استان طی سال گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن با تورم ۷۳.۵ درصد و بدون تورم هم ۱۴.۹ درصد بوده است.

میزان تولید گوشت قرمز طی سال گذشته در استان ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن بود که این مقدار در سال ماقبل آن ۳۱ هزار و ۹۵۲ تن بوده است؛ ارزش سالانه این محصول در سال ۱۴۰۱، پنج هزار و ۷۵۱ میلیارد تومان و در سال گذشته ۱۴ هزار و ۹۸۴ میلیارد تومان بوده است.

رشد اقتصادی ناشی از تولید گوشت قرمز در استان با تورم ۱۶۰.۵ درصد و بدون تورم هم منفی ۱.۴ درصد بوده است.

چهار هزار و ۴۰۰ تن میزان تولید تخم مرغ استان در سال ۱۴۰۱ است که در سال گذشته به پنج هزار تن افزایش یافت و با توجه به افزایش ظرفیت تولید این محصول از ۴۲۵ هزار به ۶۳۶ هزار قطعه؛ به گفته مسئولان مربوطه در سال جاری شاهد رشد بیشتری از تولید این محصول خواهیم بود.

تحقق رشد تولید در بخش کشاورزی کردستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته به نام رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شده بود، اظهار کرد: در بخش کشاورزی استان به غیر از تولید ثروت و اشتغال، امنیت غذایی هم مورد توجه است.

پیمان اسکندری با بیان اینکه رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر خودکفایی کشور در تولید کالاهای استراتژیک تاکید کرده‌اند، گفت: سالانه کشور به ۱۲ میلیون تن گندم نیاز دارد و بی شک هیچ کشوری نمی تواند آنرا برای ما تامین کند.

وی میزان تولید گندم استان در سال زراعی گذشته را یک میلیون و ۳۲۱ هزار تن خواند و ادامه داد: فقط در شهرستان بیجار ۳۰۰ هزار تن از این محصول تولید شد و کردستان یکی از استان های تاثیرگذار در تولید کالاهای استراتژیک در کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: تولید گندم در سال زراعی گذشته ۱۹ هزار و ۸۱۵ میلیارد تومان برای استان تولید ثروت و ارزش به همراه داشته است.

اسکندری با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت محصولات زارعی استان، دیم است، گفت: در زراعت دیم، بارندگی بسیار حائز اهمیت است ولی در کنار این مهم انجام عملیات زراعی و مدیریت و بهره مندی از دانش نوین هم تاثیرگذاری بالایی دارد.

وی ادامه داد: در سال زراعی ۱۳۹۴- ۱۳۹۵ میزان بارندگی در استان ۶۳۹ میلی‌متر و تولید گندم در این سال هم ۹۸۴ هزار و ۱۶۴ تن و در سال ۱۳۹۶-۱۳۹۵ هم میزان بارندگی ۴۴۹ میلی متر و تولید گندم ۶۵۰ هزار و ۷۶۵ تن بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ میزان میزان بارندگی در استان ۳۵۲میلی متر و تولید گندم ۸۱۸ هزار و ۹۸ تن و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ هم میانگین بارندگی ۴۷۷.۷ میلی متر و تولید گندم هم یک میلیون و ۳۲۱ هزارتن بوده است.

اسکندری افزود: افزون بر همت کشاورزان، دانش بنیان کردن فعالیت های کشاورزی در حوزه بذر و سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام در طرح جهش تولید در دیمزارها عامل اصلی افزایش تولید گندم در استان به شمار می رود.

وی اعلام کرد: مجموع اقدامات بخش کشاورزی در سال گذشته منجر به افزایش تولید محصولات کشاورزی استان از ۲.۹ میلیون تن به ۳.۶ میلیون تن شد.

مجموع اقدامات انجام شده در بخش کشاورزی طی سال گذشته منجر به افزایش تولید محصولات کشاورزی استان از ۲.۹ میلیون تن به ۳.۶ میلیون تن شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: رتبه تورم سالانه استان برای اقلام خوراکی در بین استان های کشور از رتبه یک در سال ۱۳۹۹ به رتبه پنجم در بهمن ۱۴۰۲ رسیده و نرخ تورم سالانه کاهشی بوده است.

اسکندری به دلایل عمده بالا بودن نرخ تورم اقلام خوراکی در استان اشاره کرد و گفت: ضرورت واردات بیشتر اقلام خوراکی در فصول غیرزراعی از دیگر استان ها موجب تحمیل هزینه های حمل و نقل، اجاره بهای انبارها و در نتیجه افزایش قیمت مصرف کننده می شود.

وی ادامه داد: کمبود بازارچه های عرضه مستقیم کالا، میوه و تره‌بار، بالا بودن تعداد دلالان و نبود کارخانجات تولید اقلام اساسی خوراکی مانند قند و شکر و روغن و بالا بودن اجاره واحدهای صنفی از دیگر دلایل بالابودن نرخ تورم کالاهای خوراکی در این استان است.

تکمیل و به بهره‌برداری رساندن ۱۴ هزارهکتار از ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در اراضی پایاب سدها به منظور تبدیل اراضی دیم به آبی و افزایش هفت برابری تولیدات زراعی و باغی از دیگر اقدامات تحقق یافته در راستای رشد تولید در بخش کشاورزی استان است.

احداث و تکمیل ایستگاه های پمپاژ آب کشاورزی با هدف آبی کردن هزار هکتار اراضی دیم، احداث و بهسازی ۲۸.۶ کیلومتر کانال آبیاری عمومی برای ارتقای راندمان انتقال آب و بهبود وضعیت آب اراضی و افزایش سه برابری تولید محصولات کشاورزی بخش دیگری از فعالیت های انجام در راستای رشد تولید در بخش کشاورزی استان در سال گذشته است.

از دیگر اقدامات انجام شده در راستای رشد تولید می توان به احیا و مرمت پنج کیلومتر از قنوات استان به منظور آبدهی و تامین آب مطمئن تر اراضی آبی و افزایش ۲برابری محصولات کشاورزی و توسعه باغات مثمر آبی و دیم در سطح هزار و ۶۲۰ هکتار از اراضی استان با هدف افزایش ۲۰هزار تنی محصولات باغی اشاره کرد.

تولید در بخش کشاورزی کردستان بر روی ریل رشد و توسعه قرار گرفته است و مجموعه مدیران، کارشناسان و کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی استان عزم خود را جزم کردند تا در سال ۱۴۰۳ جهش تولید را هم محقق کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha