به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه فرانسوی لو ژورنال دِ فَم (Le journal des femmes)، «تریپتوفان» یک آمینو اسید (اسید آمینه) حیاتی است؛ یعنی برای عملکرد طبیعی بدن ما ضروری است.
بدن ما باید تریپتوفان را از غذا دریافت کند؛ زیرا خودش نمیتواند آن را تولید کند.
به گفته پژوهشگران، از ۲۲ آمینو اسیدی که بخشی از ترکیب پروتئینها هستند، ۹ آمینو اسید، «ضروری» محسوب میشوند که تریپتوفان یکی از آنها است. اِل- تریپتوفان (L-tryptophan) شکل موجود در بدن در حالت فیزیولوژیک آن است.
این آمینو اسید چه تأثیری بر بدن ما دارد؟
اِل- تریپتوفان برای بسیاری از عملکردهای بیولوژیک مهم است و بر سلامت جسمی و روانی تأثیر میگذارد.
تریپتوفان نقشی مهم در تنظیم خلقوخو، خواب، اشتها و سایر عملکردهای مغز دارد. همچنین به کاهش وزن هم کمک میکند. این آمینو آسید در واقع بر سرکوب اشتها تأثیر دارد.
کمبود تریپتوفان چه علایمی دارد؟
هنگامی که کمبود تریپتوفان دارید، علایم متعددی را تجربه میکنید که در پِی میآید:
- افت روحیه
- افزایش احساس عصبانیت
- مشکل در به خواب رفتن/ بیدار شدن از خواب در هنگام شب
- استفاده فراوان از شکر
- دیسبیوز روده (عدم تعادل در فلور روده)
تریپتوفان در چه خوراکیهایی وجود دارد؟
این موضوع که از یک رژیم غذایی متعادل بهرهمند باشیم و غذاهایی را مصرف کنیم که دارای تریپتوفان هستند، اهمیت دارد. تریپتوفان در مواد غذایی زیر وجود دارد:
- گوشت کمچربی
- ماهی و غذاهای دریایی
- تخممرغ
- محصولات لبنی
- سبزیجات
- میوهها
- غلات کامل (کینوا، برنج قهوهای، جو دوسر)
- آجیل
متخصصان توصیه میکنند با پزشک مشورت کنیم تا تشخیص دهد به اندازه کافی تریپتوفان مصرف میکنیم و آیا بدن ما همه ویتامینها، مواد معدنی و عناصر کمیاب لازم برای جذب تریپتوفان را دارد یا خیر.