تهران-ایرنا- سخنگوی کاخ کرملین روسیه امروز (سه‌شنبه) اظهار داشت: نشست سوئیس در مورد اوکراین بدون حضور مسکو «اقدامی به طور کلی پوچ و یک وقت گذرانی بیهوده است و به همین دلیل است که بسیاری از کشورها نمی‌خواهند وقت خود را تلف کنند.»

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: قابل درک است که چرا برخی کشورها از شرکت در نشست صلح به میزبانی سوئیس در مورد اوکراین در ماه جاری میلادی خودداری می‌کنند، چون این نشست فاقد اهدافی روشن است و برگزاری آن بدون حضور روسیه پوچ است.

بر اساس گزارش رویترز، اوکراین اعلام کرده است که بیش از یکصد کشور و سازمان برای شرکت در نشست سوئیس موافقت کرده‌اند. این در حالی است که روسیه به این نشست دعوت نشده است.

دولت چین نیز اعلام کرده است که در نشست برنامه‌ریزی شده سران جهان به میزبانی سوئیس شرکت نخواهد کرد، چیزی که ویاچسلاو ولودین رئیس مجلس دومای روسیه روز سه‌شنبه در پیام‌رسان «تلگرام» با اطمینان خاطر به آن اشاره کرد.

از سوی دیگر، مائو نینگ سخنگوی وزارت خارجه چین به تازگی در واکنش به ادعای ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین مبنی بر این که پکن در مسیر مذاکرات صلح مانع تراشی می‌کند، گفت: چین هرگز به آتش جنگ اوکراین و روسیه دامن نزده و تنش‌ها را تشدید نکرده است.

لازم به ذکر است که در هفته‌های اخیر تعدادی از کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرده‌اند که به اوکراین اجازه می‌دهند تا به اهدافی در داخل خاک روسیه با سلاح‌هایی که در اختیار کی‌یف قرار داده‌اند، حمله کند، اقدامی که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هشدار داده است که می‌تواند جنگ را به یک درگیری جهانی تبدیل کند.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو پیشتر از متحدان اوکراین خواسته بود که محدودیت‌هایی را که بر استفاده کی‌یف از تسلیحات آنها در حمله به خاک روسیه اعمال کرده‌اند، لغو کنند.

در همین حال، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به تازگی گفت: کسانی که به «نشست صلح ادعایی در سوئیس» دعوت شده‌اند، باید از تمایل استولتنبرگ دبیرکل ناتو به رفع محدودیت‌ها در مورد حملات اوکراین به روسیه آگاه باشند.

سوئیس قصد دارد در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۲۶ و ۲۷ خرداد) نشستی درباره اوکراین برگزار کند. وزارت امور خارجه سوئیس پیشتر اعلام کرده بود که برن بیش از ۱۶۰ هیات را به این کنفرانس دعوت کرده است، که از جمله آنها می‌توان به گروه ۷ (G۷)، گروه ۲۰ (G۲۰) و کشورهای عضو گروه «بریکس» اشاره کرد.

برچسب‌ها