به گزارش روز سهشنبه ایرنا، دیمیتری پسکوف در گفت و گو با شبکه تلویزیونی راشاتودی افزود: از نگاه کرملین، کنفرانسی که قرار است در ماه ژوئن ۲۰۲۴ درباره مناقشه اوکراین در سوئیس برگزار شود، بیهوده و بیثمر است.
وی در عین حال گفت: با وجود بینتیجه بودن این کنفرانس بدون حضور روسیه، کشورهای غربی مصمم هستند که در این ماجرای پوچ مشارکت داشته باشند.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در اظهارنظر دیگری با یادآوری پیروزی اتحاد جماهیر شوروی بر آنچه که فاشیسم خواند، گفت:علاوه بر بی سوادی تاریخی در غرب، تلاش هایی برای تحریف تاریخ، پاک کردن هر چیزی که مربوط به اتحاد جماهیر شوروی در مبارزه با فاشیسم است، وجود دارد.
وی گفت: رهبران غربی با آتش بازی می کنند، ناآگاهی از تاریخ منجر به عدم درک خطراتی می شود که کشورهای غربی را تهدید می کند و این در مورد احیای فاشیسم صدق می کند.
پسکوف اظهار داشت: نسل جوان در کشورهای اروپایی به سادگی نمیدانند چه کسی در جنگ جهانی دوم با چه کسی جنگیده است، در این مورد به آنها آموزش داده نشده است؛ از این رو، روسیه باید از نقش مردم شوروی در مبارزه با فاشیسم بگوید.
پیش از این نیز سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با تاکید بر اینکه کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوئیس یک تقلید مسخره و بی معنی از یک کنفرانس واقعی با مذاکرات جدی و تاثیرگذار است، گفت: هیچ یک از سیاستمداران کشورهای غربی و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند.
لاوروف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ATV بوسنی با بیان اینکه در حال حاضر هیچکس برای یک مذاکره صلح جدی و واقعی با ما اعلام آمادگی نکرده است، اظهار کرد: بر اساس اظهار نظرهایی که از رهبران اوکراین، ایالات متحده و کشورهای اروپایی و سیاستمداران این کشورها شنیده میشود، هیچ یک از آنها برای گفت وگوی جدی آماده نیستند.
لاوروف در ادامه افزود: غرب تلاش میکند به هر طریق ممکن با استفاده از ابزارهای دروغپراکنی، باجخواهی یا با دادن قولهای واهی، حداکثر تعداد ممکن از کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به کنفرانس سوئیس بکشاند.
به گزارش ایرنا، ایگنازیو کاسیس وزیر خارجه سوئیس پیشتر در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: بنا به درخواست اوکراین، ما قصد داریم تا تابستان کنفرانسی در سطح عالی درباره صلح در اوکراین ترتیب دهیم تا برای رسیدن به هدف مشترکمان با هم همکاری کنیم.
وی افزود: طرح صلح زلنسکی احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج تمامی نیروهای روسیه، حفاظت از منابع غذایی و انرژی، ایمنی هستهای و آزادی تمامی اسیران جنگی را در نظر گرفته است.
همچنین دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: اگر همه ما یک موضع اصولی داشته باشیم و با هم عمل کنیم، روسیه نمیتواند صدای اکثریت جهانی را نادیده بگیرد و فرمول صلح زلنسکی دقیقاً نشان دهنده چنین فرصتی است.
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هم در اظهاراتی در این باره، افزود: نباید زمان را برای طرحهای بیهوده اوکراین و برای مذاکره بر اساس فرمول صلح زلنسکی تلف کرد.
سفیر روسیه در سازمان ملل گفت: این طرح فقط یک اولتیماتوم به روسیه و تلاش برای جذب هرچه بیشتر کشورها به جلسات بی پایان در مورد این پروژه خیالی است.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیشتر درباره بیانیه سوئیس مبنی بر اینکه روسیه به «کنفرانس صلح» اوکراین در ماه ژوئن دعوت نشده است، اظهار کرد: طرف سوئیسی آشکارا وقایع را وارونه جلوه میدهد. روسیه نه در نشست سوئیس شرکت میکند و نه در هیچ رویداد دیگری که درباره فرمول زلنسکی باشد؛ حتی اگر به چنین نشستهایی دعوت شویم.
وی با بیان اینکه سوئیس نمیتواند سکویی برای گفت وگوهای حل و فصل بحران اوکراین باشد، افزود: این کشور جایگاه بیطرفی و قابلیت میانجیگری خود را از دست داده است. سوئیس در کنار کییف قرار گرفته و فعالانه از آن حمایت میکند، موضع ضدروسی دارد، علیه ما تحریم وضع کرده و راهبردهایی اتخاذ میکند که روسیه را از نظام امنیت اروپایی کنار گذاشته است.
وزارت خارجه سوئیس اعلام کرده که برن بیش از ۱۶۰ هیات را به کنفرانس صلح اوکراین در ماه ژوئن دعوت کرده اما از روسیه دعوت به عمل نیامده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما