«غلامرضا گودرزی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: فعالیتهای آموزشی در بخش کشاورزی با هدف توسعه و توانمندسازی دانشی و مهارتی سرمایههای انسانی بخش کشاورزی، تسهیل فرآیند انتقال دانش و فناوریهای نوین به مخاطبان و فراگیران و توسعه و ارتقای مهارتهای شغلی مخاطبان و فراگیران تعریف شده است.
وی توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان و جوانان روستایی و عشایری و توسعه مدیریت دانش و نظام اطلاعرسانی بخش کشاورزی را از دیگر اهداف این بخش عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۵۱ دوره برای کارکنان، ۶ دوره برای مدیران و یک دوره الکترونیکی با در نظر گرفتن اهداف مذکور، برگزار شد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه تعهد این مرکز ارائه ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر ساعت آموزش بود، خاطر نشان کرد: ۳۱ هزار و ۶۰ نفر ساعت آموزش توسط این مرکز اجرا شد که میزان تحقق آن ۲۱۵ درصد و بیش از تعهد در نظر گرفته شده بود.
گودرزی اظهار کرد: طبق ارزیابی سالانه دفتر آموزش کارکنان موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور، عملکرد این مرکز در بخش آموزشهای تخصصی به کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان در بین ۳۵ مرکز تحقیقات و آموزش کشوری رتبه اول را به خود اختصاص داد.
وی گفت: آموزشهای رسمی این مرکز سال ۱۴۰۲ برای فراگیران دورههای سنجش مهارت با چهار عنوان رشته کشاورزی شامل تولید نهال و جنگل کاری، تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی، ایجاد و نگهداری فضای سبز و کشت و کار مکانیزه به صورت تئوری و عملی در شهرستانهای اراک و ساوه برگزار شد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ادامه داد: تعداد ۱۰۱ نفر از فراگیران در شهرستان ساوه و ۴۴۲ نفر در شهرستان اراک موفق به اخذ گواهینامه مهارتی شدند.
گودرزی خاطر نشان کرد: همچنین سال گذشته رایزنی با دانشگاههای استان برای بروزرسانی سامانه کارورزی و ثبت آمادگی پذیرش ۱۵۰ نفر از دانشجویان رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی انجام و اعلام آمادگی شد و نیاز است دانشگاهها دانشجویان را برای گذراندن این دورههای مهارتی معرفی کنند.
وی افزود: سال تحصیلی ۱۴۰۲ هنرستان پردیس کشاورزی شهرستان ساوه وابسته به این مرکز در کنار ۲ رشته فنی و حرفهای ماشینهای کشاورزی و رشته کاردانش درختان میوه دانهدار و دانهریز، تعداد ۳۰ هنرجو در رشته فنی حرفهای امور باغی جذب کرد و در مجموع ۱۲۹ نفر در هنرستان پردیس وابسته به این مرکز مشغول به تحصیل هستند.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی عنوان کرد: سال جاری در صورت همکاری دستگاههای اجرایی استان از جمله آموزش و پرورش، احداث و راهاندازی هنرستان کشاورزی در شهرستان اراک انجام میشود.
گودرزی بیان کرد: آموزش بهرهبرداران طبق برنامه کشوری ابلاغ شده ۶ هزار و ۹۰۰ نفر برای سال گذشته تعیین شده بود که تعداد ۳۱۰ دوره آموزشی برای ۹ هزار ۶۶ نفر برگزار شد و بر این اساس برنامه مذکور ۲۱۸ درصد در استان مرکزی تحقق یافت.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد از بهرهبرداران بخش کشاورزی مورد آموزشهای مهارتی در رشتههای مختلف قرار گرفتند، اظهار کرد: علاوهبر فعالیت صورتگرفته در آموزش بهره برداران حقوقی بخش کشاورزی استان، آموزش کارکنان وظیفه نیروهای مسلح نیز در ۲۵ دوره آموزش مهارتی برای ۵۴۳ نفر انجام شد.
بیشتر بخوانید:
۱۰۰ طرح تحقیقاتی جدید در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی هدفگذاری شد
برگزاری دورههای آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: همچنین یکهزار و ۲۶۴ نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) استان در ۱۲ شهرستان آموزش مهارتی با عنوان تربیت دامدار فنی دامهای سبک و سنگین را دریافت کردند.
گودرزی ادامه داد: حدود ۴۰ درصد از فراگیران با معرفی به بانک عامل و اخذ تسهیلات از طرف کمیته امداد، منجر به ایجاد اشتغالزایی برای این فراگیران شده است.
وی با بیان اینکه در آموزش مددجویان زندانی رشد ۲۰۰ درصدی برای استان مرکزی ثبت شد، افزود: این مرکز علاوه بر فعالیتهای میدانی در آموزش بهره برداران، به صورت برخط و آنلاین از طریق سکوی داخلی شبکه اجتماعی کشاورزی(تاک)، روزانه سه تا پنج ساعت مخاطبین و علاقهمندان در رشتههای کشاورزی را مورد آموزش قرار داده و موفق به جذب و آموزش بیش از ۱۶۷۵ نفر از علاقهمندان به مباحث مرتبط با رشتههای کشاورزی شده است.
مرکز تحقیقات استان مرکزی در سال ۱۳۶۲ و مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان در سال ۱۳۷۲ تاسیس شد و بعد از ادغام وزارتخانههای کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۱۳۷۹ با عنوان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی و سپس در سال ۱۳۹۴ با ادغام مراکز آموزش جهاد کشاورزی استانها این مرکز با نام مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی فعالیت میکند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.