به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، نخستوزیر مجارستان در جریان مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی محلی در پاسخ به این پرسش که چرا غرب مصمم به شکست روسیه است؟، گفت: برای رهبران غربی همه چیز به منافع اقتصادی خلاصه میشود زیرا از دیدگاه آنها، قدرت و نفوذ سیاسی در گرو دست پیدا کردن به قدرت اقتصادی است و دقیقاً به دلیل دست پیدا کردن به ثروت ملی روسیه به دنبال شکست مسکو هستند.
اوربان با اشاره به دهه ۱۹۹۰ که اروپاییها در روسیه مورد استقبال قرار گرفتند، یادآور شد: در آن دوران کشورهای غربی توانستند بدون هیچ مقاومت خاصی از سوی مسکو، در اقتصاد روسیه نفوذ کنند اما در حقیقت فقط به فکر منافع اقتصادی خود بودند و برای منافع اقتصادی طرف مقابل اهمیتی قائل نشدند.
نخستوزیر مجارستان در ادامه با بیان اینکه اما در نهایت روسها دوباره همه امور را به دست گرفتند، تاکید کرد: مسکو به دنبال این تجربه ناموفق، بار دیگر همه چیز را همان طور که خودش صلاح دید، تغییر داد.
اوربان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از سهامداران عمده، فروشندگان اسلحه و فعالان بازار بورس در کشورهای غربی رویای دهه ۹۰ و سیطره مجدد خود بر اقتصاد روسیه را در سر میپرورانند، خاطرنشان کرد: آنها امیدوارند که شکست روسیه در درگیری اوکراین مجدداً زمینه بازگشت به آن دوران و سیطره بر اقتصاد و ثروت ملی روسیه را برای آنها فراهم کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.