به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری سما، «غازی حمد» افزود: نخست وزیر رژیم صهیونیستی می داند که پس از هشت ماه جنگ، هیچ دستاوردی نداشته است، نه اسیران صهیونیست آزاد شده اند، نه حماس نابود شده و نه توانسته با همه فرصت هایی که آمریکا در اختیارش گذاشته است، اوضاع غزه را به سود خود تغییر دهد.
وی اضافه کرد: تاکنون اسرائیل به صورت آشکار و روشن اعلام نکرده که آتش بس دائم را می پذیرد و این چیزی است که ما از میانجی ها خواسته ایم، آن را مشخص کنند.
حمد ادامه داد: ما به میانجی ها اعلام کرده ایم که در صورت توقف کامل جنگ و خروج کامل نیروهای دشمن از نوار غزه، آماده از سرگیری مذاکرات هستیم.
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت: مقاومت نمی پذیرد که اسرائیل، وضعیت جدیدی را در نوار غزه تحمیل کند، به کسانی که فکر می کنند اسرائیل می تواند این کار را انجام دهد و حماس را از صحنه سیاسی خارج کند، می گوییم که از صحنه خارج نخواهیم شد و طرفی که خارج خواهد شد، اشغالگران هستند.
وی تصریح کرد: اسرائیل بارها تلاش کرد که تشکیلات جدیدی را در نوار غزه جایگزین حماس کند، ولی همه این تلاش ها شکست خورد و مسئله اداره این منطقه پس از پایان جنگ، یک موضوع فلسطینی است.
حمد اظهار داشت: زمانی که «جوبایدن» رئیس جمهوری آمریکا درباره طرحی جدید سخن گفت، با دید مثبت بویژه موضوع برقراری آتش بس، خروج متجاوزان و ورود کمک ها به نوار غزه از آن استقبال کردیم، از سوی دیگر موضع طرف اسرائیلی بسیار منفی بود و دفتر نتانیاهو در چند بیانیه اعلام کرد که با این طرح مخالف است و به جنگ ادامه می دهد و با این اقدام، توپ در زمین اسرائیل قرار گرفت.
این عضو حماس گفت: دیدگاه اشغالگران از طرح بایدن با دیدگاه حماس و دیدگاه میانجی ها متفاوت و بسیار روشن است که دیدگاه مشترکی میان همه طرف ها وجود ندارد و تفسیر و فهم اشتباهی از این طرح شده است.
وی اضافه کرد: «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس چهارشنبه گذشته در بیانیه ای، سرفصل های ضروری هرگونه توافق را اعلام و بر ضرورت آتش بس کامل، خروج کامل نیروهای دشمن از نوار غزه و سپس مبادله اسیران تاکید کرد و این یعنی اینکه پیش از آزادی اسرا باید آتش بس دائم و کامل برقرار شود و متجاوزان به طور کامل از نوار غزه عقب نشینی کنند.
به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه (۱۱ خرداد) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
این در حالی است که «سامی ابوزهری» از رهبران ارشد جنبش حماس درباره طرح پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا درباره آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران گفته بود: بین اظهارات آمریکا و اقدامات رژیم اسرائیل تفاوت زیادی وجود دارد و هرگونه توافقی باید شروط مقاومت فلسطین را تامین کند.
وی تاکید کرد: خواستههای ما برای توقف جنگ، عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه و بازسازی آن ثابت است و نمیتوان از آنها چشم پوشی و یا صرف نظر کرد.
این مقام حماس همچنین تاکید کرد: دستیابی به توافقی که شروط مقاومت فلسطین را برآورده نکند، ممکن نیست.
این تحولات در حالی است که پس از گذشت بیش از هشت ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نخستوزیر این رژیم برای حفظ حیات سیاسی خود، بر تداوم جنگ اصرار دارد.
رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از هفت ماه نتوانسته گروههای مقاومت را در یک منطقه کوچک که سالها در محاصره است، شکست دهد و همراهی افکار عمومی جهانی را به خاطر ارتکاب جنایتهای آشکار در غزه، از دست داده است.