تهران- ایرنا- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطابق ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ دستگاه‌های اجرایی ملی در استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری، موفق به کسب رتبه چهارم شد. 

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وزارت علوم، همزمان با انتشار گزارش سیمای بهره‌وری ایران در سال ۱۴۰۲ از سوی سازمان ملی بهره‌وری ایران، روح‌اله سهرابی، رئیس مرکز نظارت، ارززیابی و تضمین کیفیت، از کسب رتبه چهارم کشوی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد که مرهون توجهات مقام عالی وزارت و زحمات همکاران مرکز به ویژه رازینی، ریاست سابق مرکز است.

وی افزود: طبق تکالیف قانونی، دستگاه‌های اجرایی، باید تا پایان سال ۱۴۰۲ گام‌های چرخه مدیریت بهره‌وری را کامل انجام می‌دادند که فقط وزارتخانه‌های امور خارجه، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری و نیرو به هدف معین دست یافته‌ و دیگر دستگاه‌ها به اهداف تعیین‌شده نرسیدند. در گزارش مذکور از تحولات امیدبخش در زیست بوم بهره‌وری کشور در سال ۱۴۰۲ به ایفای نقش فعال دانشگاه‌ها در قالب طرح دانشگاه معین کمیته بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی، اشاره شده است.

سهرابی با اعلام این‌که مسئولیت محوری اقدامات موضوع بهره‌وری عتف و ارتقای شاخص‌های بهره‌وری در این وزارت بر عهده مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت بوده، از انعقاد چهار تفاهم‌نامه بین دستگاه‌های اجرائی و دانشگاه‌های معین در سال ۱۴۰۲ خبر داد که بر اساس آن دانشگاه‌های معین کمیته بهره‌وری پاسخ‌گوی نیازهای پژوهشی، آموزشی و توسعه فناوری برای حل مسائل نابهره‌وری دستگاه‌های اجرایی هستند.

به گفته رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت، وزارت علوم پس از وزارت امور خارجه، دومین دستگاه اجرایی است که به تصویب و ابلاغ برنامه ارتقای بهره‌وری از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور در سال ۱۴۰۲ موفق شده و جایگاه چهارم را برای عملکرد سال ۱۴۰۲ در استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری به دست آورده است.

تدوین نظام‌نامه ارتقای بهره‌وری علوم، تحقیقات و فناوری (ناب)، برگزاری اولین اجلاس بهره‌وری در علوم، تحقیقات و فناوری و نشست سراسری نظام نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت، برای به‌کارگیری ظرفیت هیئت‌های ناتک استانی برای ارتقای بهره‌وری، تعیین نماینده بهره‌وری در هیات‌های ناتک استانی برای بهره‌مندی از توان تخصصی اعضای هیئت علمی در ارتقای بهره‌وری حوزه عتف و تعریف طرح‌های موضوع بهره‌وری در سامانه « نان» از اقدامات این مرکز برای ارتقای بهره‌وری در سال ۱۴۰۲ بوده است.

بر اساس گزارش سیمای بهره‌وری ایران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت آیت‌الله شهید رئیسی روند رو به رشدی داشته است؛ در حالی‌که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ به ترتیب در رتبه های ۱۹ و ۳۴ قرار داشته است.