سید بهرام اندرزیان روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از رسالتهای اصلی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی تولید غذا به صورت پایدار است تا ضمن تولید، منابع آبی و خاکی برای نسلهای آینده حفظ شود.
وی ادامه داد: در برخی سالها منابع پایه مانند آب و خاک کشاورزی با محدودیتهایی مواجه هستند و برخی مواقع در زمان بروز محدودیت آبی، الگوی کشت اعلام میشود تا منابع آبی برای میزان کشت موردنظر کافی باشد.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با تاکید بر اینکه الگوی کشت به معنای برنامه تولید غذا از طریق تلفیق منابع و محدودیتهاست اظهارکرد: در حوضه کرخه کشاورزی که ۱۰۰ هکتار زمین دارد هنگام محدودیت آبی نمیتواند همه زمین خود را کشت کند بلکه باید محصولات با نیاز آبی کمتر را در اولویت قرار دهد.
اندرزیان با تاکید بر اینکه الگوی کشت باید طوری طراحی شود که نیاز استان نیز تامین شود گفت: الگوی کشت در شهرستانهای مختلف متفاوت است و باید به گونهای ارایه شود که ضمن حفظ منابع آب و خاک، سود اقتصادی کشاورز نیز دیده شود.
وی به محدودیتهای آبی و کشت تابستانه در حوضه مارون و کرخه اشاره و تاکید کرد: کشاورزان باید به الگوی کشت ارایه شده پایبند باشند تا مشکلی برای تامین نیازهای خوزستان ایجاد نشود.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان بیان کرد: کشاورزان مستقر در بالادست و بدون مشکل تامین آب، می توانند با کشاورزان پایین دست به صورت مشارکتی کشت کنند تا با تقسیم هزینهها، اجاره زمین و آب بها عدالت برقرار شود.
اندرزیان اظهارکرد: برای افزایش عملکرد و راندمان محصولات کشاورزی دورههای آموزشی برگزار و یافتههای علمی به کشاورزان منتقل میشود.
وی تصریح کرد: محققان ضمن سرکشی به زمینهای کشاورزی یافتههای علمی را به کشاورزان منتقل میکنند و توضیحات لازم توسط محققان معین و یاوران تولید به کشاورزان ارایه میشود تا شاهد افزایش عملکرد باشیم.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان بر ضرورت توجه به دستورالعملهای محققان توسط کشاورزان تاکید کرد و گفت: هر مزرعه با توجه به نوع آب، خاک و وضعیت منابع غذایی به یک نسخه خاص نیاز دارد که باید توسط محققان ارایه شود.
اندرزیان بیان کرد: با وجود توصیههای انجام شده فقط ۳۰ تا ۳۵ درصد یافتههای علمی در مزارع اجرا شده که برخی مشکلات به علت توزیع نشدن کود و دیگر نهادههای مورد نیاز است، علاوه بر اینکه برخی کشاورزان توجهی به توصیه کارشناسان نمیکنند و یا توجیه نشدند.
وی تاکید کرد: اگر ۸۰ درصد یافتههای علمی در مزارع اجرا شود عملکرد کشاورزان ۲ برابر خواهد شد.
بر اساس برنامه کشت تابستانه، ۲۵۴ هزار هکتار محصولات فصلی زراعی استان شامل برنج، ذرت، حبوبات (ماش و لوبیا) , دانههای روغنی (کنجد و سویا) و سبزی و صیفی کشت خواهد شد.
سالانه حدود ١٨ میلیون تن محصول کشاورزی در استان خوزستان تولید میشود.