سمنان - ایرنا - مدیرکل گمرک سمنان گفت: ارزش دلاری کالاهای صادراتی استان سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته افزایش ۸۹ درصدی داشت.

مرتضی حاجیان‌نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۶۶ هزار و ۶۸۴ تن کالا به ارزش ۲۸ میلیون و ۷۵۰ هزار دلار از گمرک سمنان از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ صادر شد.

مدیرکل گمرک سمنان اظهار کرد: آمارها نشاندهنده افزایش ۹۷ درصدی کالاهای صادراتی سمنان از لحاظ وزنی است.

وی ادامه داد: شمش سرب، مصنوعات پلاستیکی، کیسه گرانول کامپاند، کلروکلسیم، کربنات سدیم، روغن پایه ، هیدروکربن،پروپیلن، اسیدسولفوریک، سیم وکابل، سرب تصفیه نشده، روغن تصفیه شده، کولرآبی، ظروف پلاستیکی، موادشوینده، روغن تصفیه نشده، ورق آلومینیوم، نمک خوراکی، ماشین لباسشویی، کاشی و سرامیک، دستگاه پرولیز، کرک بزی، فروسیلیس، پانل گچی و تافی مغزدار از جمله مواد معدنی، غذایی و صنعتی صادراتی سمنان است.

وی گفت: عراق، افغانستان، ترکیه، روسیه، پاکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، آذربایجان، کویت، هند، ازبکستان و ارمنستان از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی سمنان به شمار می‌روند.

این مسوول اضافه کرد: چهار هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش ۱۹ میلیون و ۳۰۳ هزار دلار به گمرک استان سمنان از ابتدای فروردین تا پایان اردیبهشت از کشورهای مختلف از جمله ترکیه، چین، آلمان، کره و امارات وارد و ترخیص شد که از لحاظ وزنی هشت درصد کاهش و از لحاظ ارزش دلاری ۱۲ درصد کاهش داشت.

درآمدزایی ۶۲۳ میلیارد ریالی گمرک سمنان

مدیرکل گمرک سمنان با اشاره به افزایش پنج درصدی درآمد این اداره کل در ۲ ماه ابتدایی ۱۴۰۳، اضافه کرد: گمرک استان در این مدت بدون احتساب ضمانت‌نامه‌ها، افزون بر ۶۲۳ میلیارد و ۹۰۳ میلیون ریال درآمد داشت که ۵۶۵ میلیارد و ۹۰ میلیون ریال از آن مالیات بر ارزش افزوده بود.

وی افزود: طی همین مدت ۴۸ پرونده به ظن قاچاق به ارزش ۲۳۶ میلیارد و ۹۳۸ میلیون ریال توسط سازمان‌های مربوطه کشف و در اداره کل گمرک سمنان تشکیل پرونده شد.

طبق گزارش‌ها، استان سمنان با یکهزار و ۹۰۰ واحد صنعتی در زمینه‌های مختلف از جمله خودرو، دارو، شیمیایی و معدنی و اشتغالزایی برای ۵۸ هزار نفر به عنوان گلوگاه مهم اقتصادی شرق کشور محسوب می‌شود.

۱۷ درصد سهم اشتغال استان سمنان مربوط به بخش کشاورزی است و بخش صنعت و معدن سهم ٣٧ درصدی از اشتغال استان و سهم ۲۲ درصدی از تولید ناخالص این استان را به خود اختصاص داده است.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.