به گزارش ایرنا، حرکت به سمت سیاستهای اشتغال و درآمد پایدار، توجه به قشر آسیبپذیر و معلولیتها، پیشگیری و درمان، افزایش حق پرستاری، توسعه روز افزون خدمات مشاورهای افزایش مستمری مدد جویان، راهاندازی پایگاه خدمات اجتماعی، توسعه فعالیت مراکز اورژانس اجتماعی و افتتاح طرحهای مختلف بخش کوچکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در ۳۳ ماه خدمت است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به فعالیتهای چشمگیر این مجموعه در سه سال گذشته، یکی از دستاوردهای مهم بهزیستی استان اصفهان در حوزه پیشگیری را در راستای انجام برنامه غربال شنوایی نوزادان و شیرخواران و جلوگیری از معلولیتهای با منشاء شنوایی به وسیله ۲ دستگاه غربالگری خریداری شده عنوان کرد.
وی افزود: در راستای انجام برنامه غربال بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال و پیشگیری از معلولیتهای با منشا بینایی یک دستگاه غربالگری خریداری و در راستای انجام برنامه غربال شنوایی نوزادان و شیر خواران و جلوگیری از معلولیتهای با منشا شنوایی ۲ دستگاه غربالگری خریداری شده است.
ناصر چاووشی همچنین گفت: راهاندازی مرکز درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر به منظور ساماندهی و بازگشت زنان آسیب دیده به خانواده و جامعه، تاسیس و راه اندازی ۲ واحد مرکز توانمند سازی و صیانت اجتماعی با هدف محیط امن و عاری از مواد جهت بهبود یافتگان بی خانمان و پایداری در درمان و راه اندازی خط مشاوره تلفنی ویژه فرزند آوری و پیامدهای تک فرزندی و بیفرزندی را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم برشمرد.
افتتاح یک هزار و ۸۶۶ طرح در هفته بهزیستی
وی گفت: در هفته بهزیستی با شعار " برای مردم- برای بهزیستن" یک هزار و ۸۶۶ طرح اشتغال، مسکن، مراکز توانبخشی، مشاوره و ... به بهرهبرداری رسید که از این تعداد یک هزار و ۷۴۰ طرح اشتغال، ۱۱۳ واحد در طرح مسکن مددجویی، مرکز روزانه توانبخشی، مشاوره، گروه همیار، راهاندازی کانکس کاهش آسیب و پنج اتاق قرنطینه در شهرستان های؛ کاشان، خوانسار، نجف آباد، خمینیشهر، شهرضا میباشد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: طرحهای مورد افتتاح هفته بهزیستی با اعتباری بالغ بر ۳۶۳ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال در بخش دولتی و خصوصی افتتاح شده است.
وی در ادامه صحبتهای خود به تصویب و اجرای قانون معافیت تنها فرزند ذکور سالم خانوادههایی که دارای فرزند با معلولیت شدید و نیاز به مراقبت هستند اشاره کرد و گفت: افزایش حق پرستاری بیماران آسیب نخاعی از مبلغ ۶ میلیون ریال به ۲۱ میلیون ریال و پرداخت کلیه معوقه های توانخواهان، افزایش مبلغ کمک موردی خرید سمعک به افراد کم شنوا، افزایش تعداد سمعک رایگان ارائه شده به توانخواهان، افزایش تعداد باتری سمعک ارائه شده به توانخواهان و افزایش مبلغ کمک هزینه کاشت حلزون نیز از جمله خدمات صورت گرفته است.
چاووشی با اشاره به اینکه در اصفهان حدود ۳ هزار نفر متقاضی فرزند خواندگی هستند، گفت: در سال گذشته ۷۷ فرزند خوانده و همچنین ۵۰ فرزند تحت عنوان امین موقت به خانواده تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه ۸ هزار و ۷۶۸ زن سرپرست خانوار زیر پوشش بهزیستی هستند، افزود: ۲ هزار و ۶۵ خانواده دارای فرزندان چندقلو تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که به تعداد فرزندان به آنها مستمری پرداخت می شود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی با شماره ۱۲۳ به صورت شبانهروزی آماده خدمت رسانی به افراد است، توضیح داد: طی سال گذشته ۱۱ هزار و ۲۱۰ تماس با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده و در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز ۴۴۰۳ تماس ثبت شده است.
این مقام مسوول با اشاره به فعالیت ۱۸ مرکز و ۱۹ تیم سیار اورژانس اجتماعی در سطح استان افزود: در سال گذشته هزار و ۲۴۲ تماس با اورژانس اجتماعی منجر به اعزام تیم سیار به محل شده است.
چاووشی ادامه داد: بیشترین موارد تماس با اورژانس اجتماعی در اصفهان مربوط به کودک آزاری، همسر آزاری، اقدام به خودکشی و فرار از منزل بوده است.
وی اظهار داشت: طی سال گذشته توسط اورژانس اجتماعی حدود ۷۰۹ مورد مداخله منجر به انجام شده است.
ارائه ۹ هزار ۴۳۹ فعالیت اشتغالزا و یک هزار و ۱۰۴ خدمت در بخش مسکن به مددجویان
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه ۷۷ کمپ ماده ۱۵ در استان اصفهان دایر است، گفت: افراد درگیر با پدیده شوم اعتیاد به صورت خود معرف به این مراکز مراجعه میکنند، دورهای ۲۰ روزه را پشت سر میگذارند، بهبود یافته و از مراکز ترخیص میشوند.
چاووشی با بیان اینکه پیگیری اشتغال مددجویان و کمک به تامین مسکن آنها بر عهده دفاتر مشارکت است، بیان کرد: سال گذشته ۹ هزار ۴۳۹ فعالیت اشتغالزا و هزار و ۱۰۴ خدمت در بخش مسکن به مددجویان سازمان بهزیستی ارائه شده است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در خصوص طرح قاصدک گفت: این طرح در مراکز بهزیستی در سطح استان اصفهان، خدمات تخصصی رایگان شامل پزشکی، دندانپزشکی، مشاوره، پزشک عمومی، غربالگری، مشاورههای حقوقی و خانوادگی، مباحث فرهنگی و نظایر آن را به مددجویان ارائه میدهد که تاکنون ۱۱ برنامه از این طرح در سطح استان اجرا شده است.
وی اضافه کرد: اداره کل بهزیستی استان، طرح قاصدک را به منظور ارائه خدمات اجتماعی رایگان در زمینه مشاوره، بهداشت و درمان، فرهنگی اجتماعی و مددکاری در مراکز و مجتمعهای بهزیستی سطح استان و با استفاده از ظرفیت نیروهای داوطلب و جهادی اجرا کرده که مدت زمان اجرای آن ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ بوده است.
چاووشی به طرح حمایت بنگاههای اقتصادی از دستاورها و نیازهای بهزیستی در دولت شهید رییسی اشاره کرد و گفت: نیازهای بهزیستی، دغدغههای اجتماعی جدی هستند و میطلبد در راستای رفع این نیازها؛ همه دستاندرکاران از خیرین تا نهادها، شرکتها و بنگاههای اقتصادی از محل مسوولیتهای اجتماعی یاری رسان این نهاد حمایتی باشند.
وی افزود: بازدید مسوولین و مدیران بنگاههای اقتصادی نیز با همین هدف و همچنین توسعه و گسترش زمینه های همکاری مشترک و استفاده از ظرفیتها در جهت حمایت از جامعه هدف سازمان، دنبال و منجر به تامین بخشی از وسایل توانبخشی، کمک توانبخشی، جهیزیه و... شد.
سفیر آرامش سامانه فعال در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی حوزه تحکیم بنیان خانواده
مدیرکل سازمان بهزیستی طرح سامانه سفیر آرامش با فعالیت در حوزه تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیبها را از دیگر دستاوردها برشمرد و افزود: افراد میتوانند با ورود به این سامانه از خدمات و امکانات آن بهرهمند شوند.
چاووشی بیان کرد: این سامانه به صورت رایگان در دسترس عموم قرار گرفته و به منظور ارائه خدمات آموزشی به آحاد جامعه و محافل مختلف خانوادگی، مذهبی و محیط کار ایجاد شده است و متقاضیان میتوانند با نصب این برنامه بر روی گوشیهای هوشمند و یا رایانههای شخصی، درخواستهای خود را جهت اعزام مدرس به مکانها و محافل آنها به بهزیستی ارسال کنند و این اداره بنا به نوع درخواست و زمان مورد نظر، خدمات آموزشی لازم را به آنان ارائه خواهد داد.
وی پیشگیری از اعتیاد را از دیگر دستاوردها و ماموریتهای اصلی سازمان بهزیستی و معاونت پیشگیری توسعه عنوان کرد که این مهم در هر سه سطح پیشگیری انجام میگیرد.
چاووشی گفت: این طرح با هدف بهرهگیری از فضای مجازی و با توجه به سلیقه جوانان به منظور آگاهی بخشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد طراحی شده و عموم شهروندان میتوانند با مراجعه به نشانی نرمافزار سایه از نمایشگاه مجازی بازدید و از خدمات ارائه شده استفاده کنند.
وی ادامه داد: اپلیکیشن سایه، کاری از مرکز تولید محتوای معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان و با هدف آگاهسازی و ارایه خدمات پیشگیرانه به جامعه هدف، همزمان با بزرگداشت هفته مبارزه با مواد مخدر آماده و برای استفاده مخاطبین آماده و رونمایی شد.
افتتاح و راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی در منطقه حصه
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان به اقدامات حوزه اجتماعی زنان و خانواده افراد تحت پوشش بهزیستی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: دفتر توانمند سازی زنان و خانواده در طول این سه سال اقدام به افزایش مستمری مددجویان و عدم وجود خانواده پشت نوبت، افزایش اعتبار و سقف پرداخت به مددجویان کرده است.
وی ادامه داد: افتتاح و راهاندازی پایگاه خدمات اجتماعی در منطقه حصه، جذب ۳۸ نفر کارشناس جهت فعالیت در مراکز اورژانس اجتماعی استان، اجرای طرح ۲۰۲۰ در محلات کم برخوردار به منظور حمایت از ساکنین محلات، افتتاح مرکز حمایتی نگهداری کودکان کار و خیابانی سایبان مهر، افتتاح مرکز حمایت از دختران آسیب دیده ندای مهر و فعالیت دفتر توانمند سازی کودکان و نوجوانان بخشی دیگر از دستاوردهای حمایتی از قشر محروم بوده است.
چاووشی تشکیل کمیته آمار (اشتغال، مسکن، ازدواج) جهت رفع مشکلات فرزندان در آستانه انتقال به زندگی مستقل و رفع مشکل اشتغال و مسکن آنان، افزایش خدمات رسانی به جامعه هدف و افزایش تعداد امداد بگیران از ۶۰۰ نفر به ۷۷۹ نفر فرزند تحت مراقبت در خانواده و اجرای طرح میزبان جهت فرزندانی که امکان واگذاری به عنوان فرزندخوانده را نداشتهاند را از دیگر دستاوردهای جدید بهزیستی استان اصفهان نام برد.
چاووشی واگذاری ۴۵۰ مورد فرزند تحت حمایت سازمان به صورت امین موقت و دائم به خانواده های متقاضی فرزندخواندگی را از جمله دیگر اقدامات این دوره بهزیستی عنوان کرد.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان طرح قاصدک را یک طرح چهار فصل در سطح استان با استفاده نیروهای داوطلب عنوان و بیان داشت: طرح قاصدک، به منظور ارائه خدمات اجتماعی رایگان در زمینه مشاوره، بهداشت و درمان، فرهنگی اجتماعی و مددکاری را در مراکز و مجتمعهای بهزیستی در سطح استان است.
وی با اشاره به اینکه نقش بهزیستی در راستای فقرزدایی؛ نقشی موثر است، اظهار کرد: اگر خیرین و نیکوکاران در جریان امور و هزینههای انجام شده قرار بگیرند کمکهای بیشتری ارائه خواهند داد و کمک گرفتن از توان خیران شهرستان نکتهای ضروری است که بدون شک کمک خیرین نیکوکاران به عنوان سرمایههای اصلی این اداره، کمک شایانی در راستای برطرف کردن بخشی از نیازهای اقشار آسیب پذیر خواهد کرد.
چاووشی گفت: طرح قاصدک به صورت تور یک روزه در همه شهرستان های استان، با حضور پزشکان، مشاوران، کارشناسان و مسوولین استانی و شهرستانی به منظور ارائه رایگان خدمات اجتماعی شامل مشاوره پیشگیری از اعتیاد و طلاق و ارائه راهنمایی لازم در زمینه ازدواج، خدمات غربالگری بینایی و شنوایی، غربالگری گفتار، تست Hiv، ارائه خدمات پزشکی و دندان پزشکی، خدمات تخصصی روانپزشکی، پزشک متخصص داخلی، تست سرطان سینه، پزشک عمومی، پیراپزشکی اعم از ارتوپدی فنی و کار درمانی و تجویز دارو و عینک تمامی بصورت رایگان ارائه شده است.
وی همچنین اضافه کرد: در راستای مشارکت مردمی ۳۰ اردوی جهادی طرح قاصدک به منظور کمک رسانی به استانهای سیل و زلزله زده و پویش تامین جهیزیه برگزار شده است.
نصب ۲۶۰ پنل خورشیدی طرح اشتغال و درآمد برای مددجویان بهزیستی
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: در راستای طرح اشتغال برای مددجویان غیر قابل بازتوانی که شرایط ایجاد اشتغال برای خود یا خانواده نداشتند اما دارای منزل مسکونی دارای شرایط هستند، نسبت به ایجاد پنلهای خورشیدی اقدام گردیده و از ابتدای طرح تا کنون حدود ۲۶۰ پنل با اعطای تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی از طریق بهزیستی نصب و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی افزود: در این راستا مددجویان تحت پوشش پس از تایید اداره برق و انعقاد قرارداد ۲۰ ساله با آن اداره نسبت به اخذ تسهیلات قرض الحسنه از بهزیستی اقدام و توسط پیمانکاران اداره برق تجهیزات پنل روی پشت بام مددجویان نصب و اداره برق نسبت به خرید تضمینی برق از مددجویان اقدام نموده که خود به عنوان درآمد ثابت برای آنها محسوب میگردد.