تهران- ایرنا- فیلیپین برای گفت‌وگو با ویتنام در مورد مسائل مرتبط به دریای جنوبی چین که آبراهه‌ای مورد مناقشه میان چندین کشور در جنوب شرقی آسیا است، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه فیلیپین امروز (دوشنبه) اعلام کرد که این کشور از اقدام ویتنام در به رسمیت شناختن درخواست مانیل از سازمان ملل برای تضمین حقوقش در یک فلات قاره گسترده در دریای جنوبی چین استقبال می‌کند.

فیلیپین به دنبال طرح ادعای خود در مورد حاکمیت بر یک فلات قاره گسترده در دریای جنوبی چین، در تاریخ ۱۵ ژوئن (۲۶ خرداد) طی نامه‌ای به سازمان ملل از این نهاد بین‌المللی خواست که حق حاکمیت مانیل را بر این منطقه به رسمیت بشناسد.

این کشور به دنبال به رسمیت شناختن حقوقش فراتر از منطقه اقتصادی انحصاری (EEZ) ۲۰۰ مایل دریایی (۳۷۰ کیلومتر) خود در دریای چین جنوبی است.

کنوانسیون حقوق بین‌الملل دریاها به کشورهای ساحلی اجازه می‌دهد فلات قاره‌ای ایجاد کنند که بستر آن را فراتر از منطقه اقتصادی انحصاری خود پوشش دهند، اما از ۳۵۰ مایل دریایی (۶۴۸ کیلومتر) تجاوز نکند.

ویتنام گفته است که تمایل دارد با مانیل گفت‌وگو کند زیرا به دنبال اقداماتی است که در راستای منافع هر دو کشور باشد.

وزارت امور خارجه چین ماه گذشته میلادی اعلام کرد که با درخواست «یک جانبه» فیلیپین که حقوق حاکمیت و صلاحیت پکن را نقض می‌کند، مخالف است.

ویتنام و فیلیپین در این آبراه مورد مناقشه ادعاهای حاکمیتی مشابهی دارند، جایی که چین، برونئی و مالزی نیز ادعاهایی دارند. پکن ادعای مالکیت تقریباً کل دریای جنوبی را دارد که بیش از ۳ تریلیون دلار تجارت به طور سالانه از طریق آن انجام می‌شود.

در سال ۲۰۱۶، دادگاه دائمی داوری در لاهه گفت که ادعاهای چین هیچ مبنای قانونی ندارد، اما پکن این تصمیم را نپذیرفته است.