به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی شرکتآب و فاضلاب مازندران بهزاد برارزاده با اشاره به ضرورت تامین آب آشامیدنی با توجه به نیاز آبی مردم و مسافران در ایام اوج مصرف و گرمای تابستان اظهار داشت: بهسازی ۳۵ حلقه چاه طی ۶ماهه اامسال در دستور کار ما قرار دارد که تاکنون ۱۵ حلقه چاه بهسازی شده است.
وی با ابراز خرسندی از افزایش دبی ۲۳۰ لیتر در ثانیه چاه های بهسازی شده گفت: برای رفع نیاز آبی مردم این مقدار آب استحصالی وارد مدار شده ،اما از مشترکان استان و مسافران تقاضا می شود همچنان مدیریت مصرف را با توجه به الگوی مصرف رعایت کنند تا تابستان امسال را بدون هیچ گونه کمبود و تنش آبی سپری کنیم.
برارزاده اعتبار هزینه شده برای اجرای عملیات بهسازی ۱۵ حلقه چاه مذکور را ۴۷میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعلام کرد.
وی سرانه تولید آب در مازندران در بخش شهری را ۲۹۱ لیتر و روستایی را ۳۱۲ لیتر در روز عنوان کرد و بیان داشت : به همین دلیل مازندران جزو ۱۰ استان با مصرف بالای آب در کشور محسوب می شود.
طبق آمار هم اکنون حدود ۸۵ درصد از آب آشامیدنی استان مازندران از طریق چاه های عمیق که هرساله شاهد افت سفره های زیر زمینی نیز هستیم، تامین می شود.
وی تعداد مشترکان آب آشامیدنی شهری مازندران را ۶۵۸ هزار و تعداد مشترکان روستایی این حوزه را هم ۴۷۲ هزار عنوان کرد و افزود : با توجه به این که رویکرد تامین آب در استان از چاه های عمیق به سمت آب های سطحی جمع آوری شده پشت سدهای تغییر یافته، مشکلات کمبود آب حل و فصل خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی، توان بالقوه آب مازندران در حد ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب است که از این مقدار چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب های سطحی و بقیه آب های زیرزمینی است.
به طور میانگین سالانه حدود یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب آب در بخش آب های سطحی و یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب در بخش آب زیرزمینی بهره برداری می شود و بقیه آب سطحی در سال به صورت هرز به دریا می ریزد.