به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ پاسدار علی قراباغی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای طرح های جهاد آبرسانی براساس برنامه باید ۱۵۴ هزار روستایی از نعمت آب سالم بهره مند می شدند که چند روستا دیگر به این طرح افزوده شد که در نهایت ۱۷۰ هزار نفر از مردم روستانشین استان همدان امروز از مواهب طرح جهاد آبرسانی بهره مند شدند.
این مسوول گفت: کمک های مومنانه با رهنمودهای رهبری فرزانه انقلاب به سمت کمک پایدار پیش رفت بنابراین قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای فعالیت های عمرانی زیر ساختی گام برداشت.
وی افزود: در این راستا هشت هزار روستا بالای ۲۰ خانوار دارای مشکل کشور شناسایی شد و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ۹ عرصه آب رسانی، آبخیزداری، قنوات و جالیز و استخر ذخیره آب، ساخت مسکن محرومین ، ایمن سازی مدارس ناایمن، ایجاد خانه بهداشت در روستاهای فاقد خانه بهداشت ورود پیدا کرد.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان افزود: ابر پروژه ای که بسیج سازندگی در حال انجام آن است را می توان جهاد آب رسانی عنوان کرد که با قطع یک روز آن زندگی انسان مختل می شود.
سرهنگ قراباغی اضافه کرد: آبرسانی به هشت هزار روستا در کشور با همت مشترک سپاه و دولت سیزدهم شروع شد که در ابتدا ۱۳۰ روستای همدان هدف گذاری شد.
بگفته وی اجرای ۲۳۸ کیلومتر خط انتقال و ایجاد ۱۸۱ کیلومتر شبکه توزیع در حال اتمام است و در خط انتقال از عدد عنوان شده در قرارداد بیشتر کار صورت گرفته است.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان بیان کرد: ۲۲ حلقه چاه و چشمه به ظرفیت ۱۱۰ لیتر در ثانیه باید حفر و بازسازی می شد که ۴۴ حلقه چاه و چشمه با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب تهیه و تحویل شد.
سرهنگ پاسدار قراباغی افزود: ۱۹ هزار و ۶۵۰ متر مکعب باید مخزن ایجاد می شد که تاکنون ۷۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، یعنی ۱۵ هزار متر مکعب آماده شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس براورد وزارت نیرو، بسیج سازندگی طرح های آبرسانی را با یک سوم هزینه اجرایی می کند اظهار کرد: تاکنون وزارت نیرو ۵۳ درصد اعتبار مورد نیاز اجرای طرح ها را پرداخت کرده است.
پیشرفت طرح های جهاد آبرسانی همدان به ۸۸ درصد رسیده است
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان ادامه داد: پیشرفت فیزیکی طرح های جهاد آبرسانی این استان به ۸۸.۷ درصد رسیده است در حالی که میانگین کشوری آن زیر ۵۰ درصد است.
سرهنگ قراباغی اضافه کرد: ایجاد راه روستایی بعد از جهاد آبرسانی در اولویت بسیج سازندگی همدان است که در این راستا با حضور جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران عملیات اجرایی ۶۳۵ کیلومتر آغاز شد که ۱۳۵ کیلومتر احداث و مابقی ترمیم و روکش آسفالت است.
وی اظهارکرد: این طرح ها مرحله به مرحله جلو رفته و نیاز سنجی، مطالعات و فاز بندی آن توسط راهداری و حمل و نقل جاده ای همدان و با همکاری فرمانداری ها انجام می شود.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان گفت: طرح هایی که معیشت روستانشینان با آن عجین شده تامین آب بخش کشاورزی است.
سرهنگ قراباغی افزود: بر اساس قرارداد با وزارت جهاد کشاورزی در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی سهم همدان یک هزار میلیارد تومان است که در سه بخش لایروبی و احیای قنوات، انتقال آب قنوات از محل تامین به مصرف با لوله پلی اتیلن یا جدول گذاری و سوم ایجاد سازه ها شامل استخر و حوضچه است.
وی بیان کرد: ایجاد ۴۰ هزار مسکن قرار داد با کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز برنامه ریزی شد که سهم همدان ساخت ۸۰۰ منزل مسکونی است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان ادامه داد: این میزان مسکن سال گذشته تکمیل و تحویل محرومان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) شد که به واسطه تکمیل به موقع ساخت ۵۵ واحد دیگر به عنوان جایزه برای همدان پیش بینی شد که این واحدها هم بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرهنگ پاسدار قراباغی در باره کیفیت این مساکن بیان کرد: گاز کشی و نصب شیر آلات جزو قرارداد ساخت مسکن محرومان نبود اما این موراد و دیگر مولفه ها با بهترین و بالاترین کیفیت انجام شد.
راه اندازی دهکده الگویی اقتصاد مقاومتی در همدان
وی با بیان اینکه قرارگاه اقتصاد مقاومتی در حوزه اشتغال نیز فعالیت دارد گفت: با راه اندازی دهکده الگویی اقتصاد مقاومتی زمینه حرفه اموزی برای دانش آموخته و متقاضیان فراهم می شود و پس از گذشت مدتی این افراد با سرمایه علمی و عملی وارد بازار کار می شوند.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان اضافه کرد: راه اندازی ۲۰ رسته تولیدی در دهکده الگویی اقتصادی مقامتی پیش بینی شده و تاکنون ۱۸۰ میلیارد ریال هزینه شده که ۳۰ میلیارد ریال توسط استان و مابقی از سوی سپاه پرداخت شده است.
سرهنگ پاسدار قراباغی ادامه داد: دهکده الگویی اقتصاد مقاومتی محلی برای عرضه کالاهای اقتصاد مقاومتی شده است، همچنین در این محل فضای سبز و مکان تفریح برای مراجعان پیش بینی می شود.
وی ادامه داد: بخش آموزشی و اداری دهکده الگویی اقتصاد مقاومتی بهره برداری و گلخانه و استخر آن در حال پایان است.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان همچنین یادآور شد: پارسال یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ تسهیلات قرض الحسنه به یک هزار متقاضی و کسب و کار پرداخت و یک هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی نیز ایجاد شد.
سرهنگ قراباغی افزود: بیش از ۲۵ دستگاه از محل تبصره ۱۸ سهم می برند که میانگین پرداخت به دستگاه های اجرایی ۳۷ درصد بوده اما این رقم برای بسیج سازندگی ۶۰ درصد بوده است.
وی همچنین گفت: در راستای جهاد روشنایی ۳۰ پنل وارد استان شده و تا ۲ هفته آینده نصب نیروگاه خورشیدی پنج کیلو واتی آغاز می شود.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) همدان درباره چرایی انتخاب همدان برای جهاد روشنایی،توضیح داد: همدان تعداد روزهای دارای آفتاب زیادی دارد و رطوبت در این منطقه بالا نیست.
سرهنگ قراباغی افزود: بنابراین فراخوان برای پنل خوردشیدی داده شد که سه هزار نفر در این فراخوان مشارکت کرده و از سه هزار خانه با همکاری شرکت برق بازدید شد و در نهایت ۹۶۰ خانه تایید شد و از این تعداد ۳۰۰ خانه مراحل لازم را برای انعقاد قرارداد تضمینی طی کردند.
مسوول بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان ادامه داد: ۲ قرارگاه پهنه ای تجهیز و متولی سایر گروه های جهادی می شود البته امیدواریم این قرارگاه ها زود صاحب مکان شده و دیگر گروه های جهادی را پشتیبانی کنند.
سرهنگ پاسدار قراباغی گفت: ماموریت اصلی بسیج سازندگی برای مناطق محروم و محرومیت زدایی است و باید محرمان از خدمات بسیج سازندگی سود ببرند.