به گزارش خبرنگار ایرنا، «محسن خیرمند» روز یکشنبه در نشست خبری، افزود: اولین پایگاه حقوقی در منطقه هجرت اراک کلید زده شده تا از ظرفیت و همکاری کلانتریها، بسیج، ناحیه مقاومت و خیران و صلح یاران استفاده شود.
وی، درباره توسعه این پایگاهها تصریح کرد: ایجاد پایگاههای مشاوره رایگان در مساجد و پایگاهها و آگاهسازی نسبت به مسائل حقوقی آحاد مردم از ازدحام پرونده در محاکم قضایی جلوگیری میکند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در ادامه به مقوله خودکشی پرداخت و گفت: یکی از عواملی که پدیده خودکشی را افزایش میدهد انتشار خبر درباره این معضل اجتماعی است.
خیرمند افزود: ۶۰ درصد اقدام به خودکشی به علت، عدم مهارت حل مسئله است و ۷۰ تا ۸۰ درصد افرادی که اقدام به خودکشی میکنند به علت ابتلا به اختلال روانی است.
وی اضافه کرد: اگر ریشه بیمار روانی در جامعه شناخته نشود، خودکشی افزایش پیدا میکند و از طرفی امکان مداخله در خانواده به علت گرفتن برچسب انگ خودکشی، ممکن نیست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی درباره سرقت نیز گفت: این استان سال گذشته، توانست با همکاری بین بخشی، آمار سرقت را کاهش دهد.
خیرمند افزود: رویکرد نیروی انتظامی استان مرکزی در مقوله سرقت، از کشف و شناسایی سارق، به کشف اموال، تغییر کرده است و سال گذشته رتبه استان در مقوله سرقت از متوسط کشور کمتر بود و اکنون این روند کاهشی شده است.
وی به موانع پیشروی زندانیان بعد از سپری شدن دوران محکومیت اشاره کرد و ادامه داد: فردی که از زندان آزاد میشود باید شرایط اشتغال او در جامعه فراهم شود، در غیر این صورت امکان ارتکاب جرم وی وجود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: ۵۰ درصد مجرمان به علت فراهم نبودن فرصت اشتغال به تکرار جرم روی میآورند در حالی که شهرداریها، بهزیستی، فنی و حرفهای، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، دانشگاهها و صنایع، وظیفه دارند تا فرصت اشتغال و کسب مهارت را برای این افراد فراهم کنند.
خیرمند افزود: بهزیستی مکلف است به افراد معتادی که یک سال از ترک آنان گذشته و بهبود یافته و پاک شدهاند وام اشتغال پرداخت کند تا شخص دوباره به سمت مواد نرود.
وی بیان کرد: یکی از برنامههای پیشبینی شده در سال جاری، مطالبه از دستگاههای اجرایی برای کمک به اشتغال افراد آزاد شده از زندان است تا این افراد در جامعه پذیرفته و بتوانند فرصت کسب درآمد داشته باشند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استانداری کل استان مرکزی به مرخصی زندانیان اشاره کرد و گفت: افرادی که مرتکب جرایم خشن و سرقت شدهاند، مشمول مرخصی نمیشوند ولی مرخصی، مانع از اشتغال نیست و در این راستا استان مرکزی با برپایی کارگاههای فنی و حرفهای در زندان، پیشرو در سطح ملی شده است.
خیرمند گفت: کم شدن مرخصی زندانیان، یکی از شاخصهایی است که میزان سرقت را در استان مرکزی کاهش داده است.
وی افزود: سرعت خودروها در داخل شهرهای اراک و ساوه ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر بیشتر از متوسط کشور است و برای کاهش شمار تصادفات، شهرداری اراک در هر ۲ رینگ شمالی و جنوبی در کمربندی اراک، متوسط سنج نصب کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استانداری کل استان مرکزی بیان کرد: یکی از معضلات حاشیه شهر اراک، وجود ضایعاتیهای غیرمجاز است و ایجاد شهرکهای ضایعاتی در شهرهای بزرگ استان هدفگذاری شده است.
خیرمند گفت: شهرک جمعآوری ضایعات در شهر ساوه در ۶ ماهه اول امسال احداث میشود و در خمین نیز در ۶ ماهه دوم شهرک صنوف مزاحم تاسیس خواهد شد.
خیرمند درباره وضعیت پارکینگ در شهرهای استان نیز گفت: ۸۵ درصد پارکینگهای اراک مجوز فعالیت ندارند که باید اتاق اصناف و شهرداری پای کار بیایند.
وی اضافه کرد: شهرداری اراک سال گذشته بعد از جمعآوری افراد متکی، نسبت به شناسایی نیازمندان واقعی، اقدام کرد و دستگاههای حمایتی نیز این افراد را مورد پوشش قرار دادند که منجر به کاهش آمار متکدیان اراک در سال گذشته شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: به زودی مرکزی با عنوان «شوق زندگی» در استان با هدف حمایت از اطفال، جوانان و زنان راه اندازی میشود که حمایت از این افراد هم عینی و هم منجر به توانمندسازی آنان است.
خیرمند افزود: ۷۰ مرکز جمع آوری ضایعات در اراک، شناسایی و تعطیل شده و اجازه صدور مجوز جمع آوری ضایعات در بافت اراک وجود ندارد.
وی ادامه داد: شهرداری اراک برای ساماندهی در حوزه پسماند، برای تمامی افراد فعال در این عرصه، شناسنامه صادر کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: شهرداری اراک در نیمه دوم امسال در ۲ منطقه ایستگاه ثابت و سیار جمع آوری پسماند راه انداری میکند و زباله خشک را ۹۰ درصد قیمت تمام شده از مردم خریداری خواهد کرد.
وی درباره ساماندهی وانت بارهای میوه نیز گفت: یکهزار و ۸۰۰ دستگاه وانتبار در اراک در این حوزه فعال بودند که با ورود شهرداری این تعداد به یک هزار و ۲۷۰ دستگاه وانتبار رسید.
۲۱۲شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ موسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه میکنند.