حسن امامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بیشترین طرح های بیابان زدایی در شهرستان های اسفراین، بام و صفی آباد، گرمه و جاجرم اجرا شده است.
وی افزود: اجرای نهال کاری، مدیریت رواناب، ذخیره نزولات، حفاظت و قرق و اجرای طرح های مشارکتی توسط بهره برداران در عرصه های منابع طبیعی از جمله طرح های عملیات بیابان زدایی بوده است.
رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اضافه کرد: نمونه بارز عملیات نهال کاری با گونه های «تاغ، قره داغ و آترپیلکس» در ورودی شهرهای اسفراین، درق، گرمه و جاجرم استان انجام و تثبیت شده است.
وی ادامه داد: گونه های گیاهی مختلف با داشتن ویژگی های گیاه شناسی خاص خود، در برابر فرسایش بادی تاثیرات مختلفی دارند و در مناطقی که از پوشش گیاهی به منظور کنترل و کاهش فرسایش بادی استفاده می شود، لازم است میزان تاثیر و نقش هر نوع گونه ی گیاهی بر مقدار کنترل فرسایش بادی مشخص شود.
امامی تاکید کرد: طرح ترمیم ترسیب کربن برای جلوگیری از افزایش عرصه های بیابانی از سایر طرح های در دست اجرا است که تاکنون ثمرات مفید و مختلفی داشته است.
به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ مساحت هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت منابع طبیعی خراسان شمالی را بیابان تشکیل می دهد که ۱۱۲ هزار هکتار در شهرستان جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.