حسن امامی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: اعتبارات تخصیص یافته برای طرح های مقابله با بیابان زدایی همچون حفاظت و قرق، نهال کاری، طرح های مشارکتی، کاشت اصله نهل، مدیریت رواناب و مدیریت عرصههای جنگلی استان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه ۱۱۱ هزار و ۹۲۲ هکتار از عرصه های طبیعی استان کانون فرسایش بادی شناخته شده است، افزود: شدت فرسایش بادی در سطح مساحت ۹۸ هزار و ۶۱۵ هکتار از عرصه های طبیعی کم و در ۱۳ هزار و ۳۰۷ هکتار متوسط است.
رییس اداره بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: مساحت کانون های فرسایش بادی متوسط در شهرستان صفی آباد یکهزار و ۳۱۴، گرمه ۹۰۴ هکتار و جاجرم ۱۱ هزار و ۸۰۹ هکتار بیشترین سطح در خراسان شمالی است.
امامی خاطرنشان کرد: عملیات نهال کاری، بذرپاشی، مدیریت چرا، رواناب، حفاظت و قرق، مدیریت جنگل و احداث بادشکن در راستای کاهش مساحت کانون های بیابان در دست اقدام است.
به گزارش ایرنا، گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ مساحت هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
۱۸۳ هزار و ۶۳۶ هکتار معادل ۹ درصد وسعت منابع طبیعی خراسان شمالی را بیابان تشکیل می دهد که ۱۱۲ هزار هکتار در شهرستان جاجرم، ۳۹ هزار هکتار در اسفراین و ۳۱ هزار هکتار در گرمه است.
عمده اراضی بیابانی استان در حوزه کال شور در سه شهرستان جاجرم، گرمه و اسفراین واقع است.
نظر شما