به گزارش ایرنا علیرضا قاسمی فرزاد عصر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: محوطه تاریخی و باستانی هگمتانه در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت که بدون شک اتفاق بزرگی برای کشور و استان همدان به شمار می رود.
وی یادآور شد: پیشتر و در سال گذشته نیز ۲ کاروانسرای فرسفج تویسرکان و تاج آباد بهار از این استان در فهرست آثار جهانی قرار گرفته بودند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان نیز در تشریح روند ثبت هگمتانه گفت: مردم همدان و دیار همیشه سرافراز تاریخ و تمدن ایران، با دفاع تیم کارشناسی وزارت میراثفرهنگی از پرونده ثبت جهانی هگمتانه، رویای جهانی شدن همدان پس از سالها انتظار محقق شد.
محسن معصوم علیزاده افزود: پرونده ثبت جهانی هگمتانه پس از سالها پیگیری بالاخره در بهمنماه ۱۴۰۱ به یونسکو ارسال شد تا زندهترین شهر ایران از سه هزار سال قبل تاکنون در حافظه میراثجهانی به ثبت برسد.
وی ادامه داد: بعد از ارسال این پرونده به یونسکو همه بخشها اعم از ادارات دولتی، اصناف و اقشار مردم و نیز دوستداران میراث فرهنگی در پایتخت تاریخ و تمدن پا به عرصه گذاشتند تا مقدمات این رخداد مهم را آماده کنند.
معصوم علیزاده اظهار کرد: در شهریور ۱۴۰۲، ارزیاب یونسکو به همدان سفر و از تمام بخشهای مورد اشاره در پرونده بازدید کرد و دو ماه بعد نخستین گزارش خود را برای ایران فرستاد.
وی خاطر نشان کرد: سرانجام پرونده ثبت جهانی هگمتانه پس از چند رفت و برگشت، در روز شنبه ۲۷ ژولای ۲۰۲۴ مصادف با ۶مردادماه ۱۴۰۳ در اجلاس عمومی سازمان یونسکو در دهلینو مطرح و بعد از دفاع تیم کارشناسی ایران به رایگیری گذاشته شد و با رای اعضای آن بیست و هشتمین اثر ثبت جهانی آثار تاریخی ایران به نام همدان رقم خورد.