شهرکرد-ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از سال گذشته تاکنون پنج میلیون اصله نهال در نهالستان دولتی استان واقع در شهرکرد تولید شده است.

به گزارش ایرنا، اصغر احمدی روز چهارشنبه در بازدید خبرنگاران از نهالستان شهید سلیمانی (چهارتخته شهرکرد) افزود: هم اکنون ۲ نهالستان دولتی و نهالستان‌های خصوصی در استان در حوزه زراعت چوب و فضای سبز فعالیت دارد که ۳۶ هکتار نهالستان متعلق به دولت است.

به گفته وی، تا قبل از سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این نهالستان به فراموشی سپرده شده بود و نهال ناچیزی در آن تولید می‌شد و درختان دائمی نهالستان آسیب‌دیده بودند که با احیای نهالستان، کاشت نهال آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه یکی از چاه‌ها این نهالستان خشک و دبی چاه دیگر کاهش یافته بود افزود: پیگیری‌ها برای تامین منابع آب پایدار انجام شد و اصلی‌ترین زیرساخت این نهالستان یعنی آب تامین شد.

احمدی افزود: هم اکنون در این نهالستان زمینه شتغال مستقیم ۲۰ نفر و غیرمستقیم پنج نفر فراهم شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور عنوان داشت: سهم استان ما سالانه تولید و توزیع ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نهال و ۱۰ میلیون برای چهار سال است که با توجه به شرایط بحرانی نهالستان شهرکرد، در سال ۱۴۰۲ تعهد شد با همکاری نهالستان‌های خصوصی، نهالستان شهرکرد و لردگان اقدامات انجام شود و در سال ۱۴۰۲ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نهال تولید و توزیع شد.

احمدی اظهار داشت: منابع طبیعی و آبخیزداری آمادگی تامین نهال مورد نیاز شهرداری‌ها، ادارات و ارگان‌ها را دارد و باید محل کاشت درخت مشخص و به اداره منابع طبیعی معرفی شود.

وی افزود: علاوه‌براین اقدامات غنی‌سازی در جنگل‌ها انجام شده و یک هزار و ۹۰۰ هکتار از عرصه‌های ملی با بذرکاری غنی‌سازی شده است که در ایجاد فضای سبز و حفاظت از عرصه‌های ملی کمک می‌کند.

احمدی افزود: کاشت نهال یک اقدام ملی، بین‌المللی و یک مسئولیت اجتماعی در راستای ایجاد فضای سالم و محیط‌زیست پاک و بدون آلودگی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: نهالستان‌های استان شامل ۲ نوع سردسیری و گرمسیری هستند که نهال‌های مخصوص مناطق سردسیری مانند صنوبر زبان گنجشک، ارغوان، اقاقیا، کاج و مناطق گرمسیری اکالیپتوس، بنه، بلوط و چنار است.

وی افزود: گونه‌های جنگلی و گلابی وحشی، پسته وحشی و زیتون تلخ نیز در قطعات مختلف در نهالستان‌های استان کاشته شده است.

کاشت نهال‌ها در نهالستان‌های استان زیر نظر کمیته علمی نظارت است

کارشناس اداره جنگل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نهال‌های نهالستان شهرکرد به ۲ صورت گلدانی شامل بلوط و کاج و ریشه لخت مثل صنوبر، سنجد، نارون و زبان گنجشک تولید می‌شود.

شهرام منصوری در خصوص ترسیب کربن، ادامه داد: کشت درختان مقام با آب و هوا در اولویت قرار دارد.

به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود