پژمان صالحی فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بایستی افراد جوان محدود به سن ۱۸ تا ۳۰ سال را برای اهدای خون تشویق کرد چرا که با ادامه این روند در سال های آینده بدون شک دچار مشکل کمبود ذخیره خونی برای جامعه میانسال خواهیم شد.
وی با اشاره به اهمیت اهدا خون، افزود: زندگی بسیاری از بیماران تالاسمی، هموفیلی، سرطانی، مادران باردار و بیماران حاصل از تصادفات رانندگی به انتقال خون وابسته است و این بیماران نیازمند خون هستند و علم پزشکی نیز با تمام پیشرفت های خود هنور نتوانسته جایگزینی مصنوعی برای گلبول های قرمز و سفید و همچنین پلاکت خون که عمده ترین نیاز بیماران به شمار می آید را تهیه کند.
صالحی فر با اشاره به اینکه اهدای خون به عنوان یک عمل داوطلبانه دارای شرایطی است، تصریح کرد: افراد ۱۸ تا ۶۵ سال با وزن حداقل ۵۰ کیلوگرم به بالا به عنوان یکی از شرایط عمومی و اولیه برای این کار است و مردان نیز هر سه ماه و بانوان هر چهار ماه یک مرتبه می توانند مبادرت به اهدا کنند و پارامترهای سلامت آنها توسط پزشک هم مورد معاینه قرار می گیرد.
به گفته این مسوول، در صورت اجازه ولی قانونی به صورت کتبی، داشتن شرایط اهدا و بالا بودن وزن ۶۰ کیلوگرم به بالا، افراد ۱۶ تا ۱۸ ساله نیز می توانند خون خود را اهدا کنند.
وی، وجود اهدا کنندگان خون را نعمت بزرگی برای هر کشوری دانست و تصریح کرد: بسیاری از کشورها هنوز نتوانسته اند به اهدا ۱۰۰ درصدی دست پیدا کنند، این در حالی است که تمایل به اهدای خون در کشور ما بیش از بسیاری از نقاط دیگر جهان است.
صالحی فر ادامه داد: اهدای خون اما در استانی مانند قزوین با وجود زیرساخت های ضعیف در بخش انتقال خون، شاهد استقبال و مراجعه بالای اهدا کنندگان در این زمینه است.
مدیرکل انتقال خون استان قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در فصل گرما قرار داریم، توصیه می کنیم که اهداکنندگان خون قبل و بعد از اهدا مایعات زیادی مصرف کنند و با دستی که خون اهدا کرده اند کار سنگین انجام ندهند و تا ۲ ساعت بعد از اهدا از مصرف دخانیات پرهیز کرده و غذاهایی همانند گوشت و حبوبات در برنامه غذایی خود داشته باشد تا کمبود خون در بدن را جبران کند.