به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، علیمحمد رمضانی روز شنبه با اشاره به اینکه ۹۹درصد عملیات برداشت برنج در اراضی شالیزاری استان بهصورت مکانیزه بود، افزود: دلیل برداشت یک درصد بهصورت سنتی بحث رگبار پراکنده و نبود شرایط مناسب برای ورود کمباین در شالیزار است.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: باتوجه به ظهور خوشه در شرق استان باید کشاورزان بحث محلولپاشی ریزمغذی را مدنظر داشته باشند ولی باید بدانند که صبح زمان مناسبی برای محلولپاشی نیست.
رمضانی تصریح کرد: موضوع دیگر باتوجه به گرمای هوا بحث تبدیل شلتوک باید مدنظر باشد؛ چراکه اگر اصول فنی رعایت نشود درصد شکستگی برنج بالا میرود.
وی تصریح کرد: رعایت تناوب در آبیاری اراضی شالیزاری مهم بوده و نزدیک به ۸۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان زیر کشت رتون و نشای محدد رفت که در شهرستانهای باوجود منبع آب مطمئن است.
رمضانی یادآور شد: زمان نشای مجدد به پایان رسید و آخرین فرصت ۱۵ مرداد بوده اما زمان کشت رتون ادامه دارد.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزارتن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.