به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، سازمانها معمولاً طرحهای مختلفی برای افزایش سلامتی کارکنان به منظور افزایش بازدهی در محل کار مطرح میکنند؛ اما یک پژوهش جدید نشان میدهد که فقط صرف ۱۵ دقیقه و کمی بازیوارسازی (شبیه کردن کارهایی که ماهیت بازیوار ندارند به بازی) میتواند افراد را در مسیر رسیدن به سلامتی قرار دهد.
پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی با ارزیابی نتایج ۱۱ هزار و ۵۷۵ شرکتکننده از ۷۳ شرکت استرالیایی، نیوزیلندی و بریتانیایی دریافتند یک برنامه بازیوارشده سلامتی در محل کار (برنامه کاربردی چالش ۱۵ دقیقهای) به افزایش چشمگیر سطح فعالیت بدنی کارکنان منجر میشود.
میانگین سطح فعالیت بدنی روزانه شرکتکنندگان در طول چالش شش هفتهای، ۱۲ دقیقه در روز (۸۵ دقیقه در هفته) افزایش یافت و میانگین مدت تمرین روزانه آنان ۴۵ دقیقه بود.
شرکتکنندگان افزایش تناسب اندام (۱۴ درصد)، انرژی (۱۲ درصد)، سلامت کلی (۸ درصد)، کیفیت خواب (۸ درصد) و بهبود خلقوخو (۱.۷ درصد) را گزارش کردند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه میکند بزرگسالان (۱۸ تا ۶۴ ساله) حداقل ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت متوسط یا حداقل ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی هوازی شدید را در طول یک هفته انجام دهند.
در استرالیا، ۳۷ درصد از بزرگسالان و ۸۳ درصد از نوجوانان، این میزان از فعالیت بدنی را انجام نمیدهند.
دکتر بِن سینگ (Ben Singh)، سرپرست این پژوهش، میگوید: چالش ۱۵ دقیقهای سازوکاری مؤثر برای کمک به افزایش سلامت و رفاه کارکنان در محل کار ارائه میدهد.
وی معتقد است: فعالیت بدنی منظم فواید چشمگیری برای سلامت جسمی و روانی دارد و نقشی مهم در پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبیعروقی، دیابت نوع ۲ و سرطان و همچنین مدیریت این بیماریها ایفا میکند؛ همچنین علائم افسردگی و اضطراب را کاهش میدهد.