کوروس ربیعی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: آببندانها و تالابهای مازندران با توجه به موقعیت گذرگاهی این استان برای بخشی از گونههای پرندگان مهاجر و همچنین ورود دستههایی از پرندگان زمستانگذران، از روزهای اخیر میزبان گروههای مختلف پرندگان شدند.
وی افزود: معمولا از میانه مرداد به بعد دستههای گونههای مختلف پرندگانی که در تالابهای سایر نقاط کشور جوجهآوری دارند و برای رسیدن به محل زمستانگذرانی از مازندران عبور میکنند در تالابها و آببندانهای مازندران اقامت موقت دارند که طی روزهای اخیر دستههایی از این پرندگان وارد مازندران شدند و در تالاب میانکاله و برخی آببندانهای استان فرود آمدهاند.
این مسوول زیست محیطی خاطرنشان کرد: بنا بر مشاهدات در حال حاضر دستههایی از پرندگانی همچون آبچلیکها، باکلانها و حواصیلها به تالابهای مازندران وارد شدند.
ربیعی گفت: با توجه به اینکه آببندانها، تالابها و زمینهای کشاورزی ما در این زمان از سال به خاطر وجود حشرهها و پلانگتونها شرایط تغذیهای مناسبی دارند و پناهگاه مناسبی برای پرندگان هستند، پرندگانی که قصد زمستانگذرانی در مناطق مرکزی و جنوبی ایران را دارند برای مدتی کوتاه در این فصل سال مهمان آببندانها و تالابهای مازندران میشوند.
رییس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد:در بخشهایی از خلیج گرگان و تالاب میانکاله نیز با توجه به اینکه سواحل امنی برای کاکاییها و پرستوهای دریایی است جمعیت خوبی از پرندههای مهاجر مستقر شده است.
وی افزود: در حال حاضر با توجه به اینکه بسیاری از زمینهای کشاورزی استان از جمله دامگاههای فریدونکنار هنوز به دلیل آغاز نشدن بارندگیها آبگیری نشدند و برخی اراضی نیز هنوز زیر کشت هستند، زیستگاهها محدود است. به همین دلیل از همه مردم اطراف زیستگاههای کنونی پرندگان مهاجر تقاضا داریم که برای حفظ امنیت این زیستگاهها همراهی کنند.
ربیعی بر لزوم مراقبت بیشتر از تالابها و آببندانهای مازندران به منظور حفاظت از این پرندگان مهاجر و گونههای ارزشمند تاکید کرد و گفت :ماموران یگان حفاظت محیط زیست مازندران با هرگونه شکار و صید غیرمجاز پرندگان به شدت برخورد میکنند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به محیط زیست محل سکونت خود اطلاع دهند تا در کمترین زمان مورد رسیدگی قرار گیرد.
مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان ۹۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیت حدود یک میلیون بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل میدهند.