تهران بزرگ - ایرنا - یک فوریت طرح کاهش کیوسک‌های پایتخت با حداکثر آرای موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی چمران روز یکشنبه در دویست و شصت و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت طرح کاهش تعداد کیوسک‌های تهران با بیان اینکه در یک فوریتی که دریافت شده قرار بر این است که در بودجه امسال تعداد ۲ درصد در سال از کیوسک‌ها کاسته شود، اظهار کرد: افزایش کیوسک‌ها ممنوع است و باید تعداد آن کاهش یابد؛ البته بنده پدیده جدیدی دیده‌ام که به جای کیوسک کانتینری را مستقر می‌کنند و مغازه سیار راه می‌اندازند.

وی با بیان اینکه با خیابان‌های شلوغ و معابر تنگ، دیگر جایی برای کیوسک‌ها نیست، تاکید کرد: قرار بر این شد در بودجه هم دیده شود که کیوسک‌داران آسیب نبینند اما تعداد کیوسک‌ها کاهش پیدا کند.

چمران با اعلام اینکه تعدادی از کیوسک‌ها نیز در پارک‌ها مستقر هستند که مشخص نیست چه تعداد بوده و با کجا در ارتباط هستند، یادآور شد: مطالعات آن در حال انجام است و این کیوسک‌ها در حال احصاست.

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه برنامه‌ای در صدا و سیما دیدیم که گفته شد قرار است اغذیه‌فروش‌ها به خیابان سی تیر برگردند و بنده تماس گرفتم و گفتند که قرار است صنایع دستی عرضه شود، گفت: مگر صنایع دستی خیابان و راسته و دسته ندارد که خیابان سی تیر که از حضور اغذیه‌فروشان تخلیه شد، به عرضه صنایع دستی اختصاص یابد؟ مگر یک خیابان تنگ و شلوغ چه میزان گنجایش دارد که یکبار اغذیه فروشی در آن انجام شود، یکبار عرضه صنایع دستی؟ شاید یک روز هم فروش فرش و گلیم و گل و گیاه انجام شود. این درست نیست که از خیابان‌های تهران استفاده نادرست صورت بگیرد.

وی افزود: اگر قرار است خیابانی مسدود شود و کاری کنند باید در مرجع رسمی تصویب شود نه اینکه مدیری برای خود تصمیمی بگیرد و کاری انجام داد. زمانی شهردار منطقه ۱۲ تصمیم گرفت و وضعیت خیابان ۳۰ تیر خراب شد و امروز هم دوباره می‌خواهند خراب کنند. طرح جامع و تفصیلی داریم و باید مباحث کارشناسی و بررسی شود.

حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای اسلامی شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه باید طرح جامعی در خصوص ساماندهی این کیوسک‌ها تهیه شود، گفت: باید تعداد کیوسک‌ها مشخص باشد که بدانیم کاهش دو درصدی معادل چه تعداد کیوسک است.

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه تا پایان مهرماه اطلاعات تمام کیوسک‌ها در سامانه‌ای ثبت خواهد شد، گفت: این اطلاعات در سامانه شفافیت نیز قابل رویت خواهد بود و نحوه قراردادها شفاف خواهد شد تا نظارت واحدی شکل بگیرد. این مشکل تا پایان سال با مصوبه مورد نظر برطرف خواهد شد.

گفتنی است یک فوریت طرح کاهش تعداد کیوسک‌های تهران با ۱۶ رای موافق به تصویب رسید.

صرفه‌جویی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در شهرداری تهران

رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز با اعلام اینکه دو پل نیمه‌تمام در میدان خاوران داریم که ۱۲ سال نیمه‌کاره باقی مانده است، گفت: معاونت فنی و عمرانی در کنار کمیته عمران شورا طرح ابتکاری برای این پروژه پیش برد تا بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی شود.

سید محمد آقامیری با بیان اینکه در مواردی بر ما خرده می گیرند که در حمایت از مردم غزه صحبتی نمی کنیم، اظهار کرد: رییس شورا در تمام جلسات جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم می کند و این باعث افتخار و مباهات ماست که در دوره ای حضور داریم که آقای چمران ریاست شورا را بر عهده دارد. سالها باید بگذرد که شخصیتی همچون آقای چمران تکرار شود.

وی با بیان اینکه اجرای فاز سوم تقاطع بزرگراه نواب- تندگویان در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط مردم درخواست شده بود، خاطرنشان کرد: مردم در میدان بهمن گرفتار بودند و ما متوجه شدیم که این پروژه مطالعاتی از قبل دارد اما به دلیل معارضین فراوان، اقدامی انجام نشده بود. اصل این پروژه ۱۸ ماه بیشتر زمان نیاز نداشت اما رفع معارضین زمان را طولانی کرد.

آقامیری با بیان اینکه پلیس راهور اجازه انحراف مسیر را نمی داد که فاز چهارم به بهره برداری برسد، تصریح کرد: وقتی فاز سوم راه اندازی شد گره اصلی ترافیکی به گفته شهروندان رفع شد و میدان بهمن وضعیت متفاوتی را داشت.

وی با اعلام اینکه دو پل نیمه تمام در میدان خاوران داریم که ۱۲ سال نیمه کاره باقی مانده است، اظهار کرد: در ضلع جنوبی ۵۰۰ میلیارد تومان و در ضلع شمالی بیش از هزار میلیارد تومان برای رفع معارضین نیاز بود که این موضوع را در کارگروهی مطرح کردیم تا راه حلی برای آن پیدا کنیم.

رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: معاونت فنی و عمرانی در کنار کمیته عمران شورا طرح ابتکاری را پیش برد و بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در تملک ها برای اجرای پروژه صرفه جویی شد و این پروژه به ۱۲۰ میلیارد تومان قابل اجرا خواهد بود. طرح های آن توسط مشاور ارائه و اسناد مناقصه نیز آماده شده و کمتر از یک سال زمان نیاز است تا طرح به نتیجه برسد. با طراحی جدید این پروژه بدون نیاز به تملک اجرا خواهد شد و ما مردم را در جریان قرار خواهیم داد که برای اجرای طرح جدید، بخشی نیاز به تخریب دارد.

تلاش شبانه‌روزی کارکنان فاوا در حمله سایبری به شهرداری

همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: اگر تلاش شبانه‌روزی کارکنان سازمان فاوا نبود مشخص نبود که چه اتفاقی پس از حمله سایبری برای شهرداری می‌افتاد.

احمد صادقی با اشاره به اقدامات ضروری در پی انتصاب مدیرعامل سازمان فاوا اظهار کرد: بنده درخواست داشتم که جلسه ای پیرامون این سازمان برگزار شود اما هنوز پاسخی نگرفته ایم و امیدواریم جلسات برگزار و به سوالات پاسخ داده شود.

وی ضمن تقدیر از انتصاب مدیرعامل جدید، یادآور شد: تغییر در مدیریت سازمان جبران عقب ماندگی آن نیست چراکه یکی از مهمترین سازمان هاست و با مشکلات جدی روبه رو است. تغییر مدیریت خاتمه کار نیست بلکه آغازی بر تغییرات جدی آن است.

صادقی با بیان اینکه اگر تلاش شبانه روزی کارکنان سازمان فاوا نبود مشخص نبود که چه اتفاقی پس از حمله سایبری برای شهرداری می افتاد، یادآور شد: هیئت مدیره سازمان نیازمند حضور افراد با تجربه و صاحب نام است تا بتوانند باری از دوش آن بردارند. جلسات آن منظم تشکیل نمی شود و بسیاری از موارد بلاتکلیف است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه باید اختیارات به مدیرعامل تفویض شود و قرارداد پیمانکاران نیز نیازمند تعیین تکلیف است، تصریح کرد: سرویس های درون شهرداری و شهروندی مشکلات زیادی دارد که متأسفانه همچنان باقی است و باید رفع شود. اهتمام بر اجرای پروژه های امنیت اطلاعات، تقویت زیرساخت های سخت افزاری و توسعه خدمات جدید شهر هوشمند، اختصاص بودجه و تأمین نقدینگی و ارتقاء خدمات فنی به شهروندان از دیگر مواردی است که باید جدی گرفته شود.

وی عنوان کرد: امیدواریم این اقدامات با ذکر اولویت در جلسات مورد بررسی قرار بگیرد و موجب ارتقاء سازمان شود.

پیگیری برای بازگشت تابلوهای ارزنده سازمان فرهنگی و هنری

در ادامه جلسه صحن، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۳۰ تابلوی ارزشمند هنری با عنوان برگزاری نمایشگاه به مجموعه‌ای خارج از شهرداری به امانت واگذار شده و با وجود عدم برگزاری نمایشگاه، این تابلوهای ارزشمند وابسته به سازمان فرهنگی و هنری بازگشت داده نشده است.

ناصر امانی با بیان اینکه قانون تصریح می کند که یکی از وظایف شورا نظارت بر حفظ سرمایه ها و اموال منقول و غیرمنقول و نظارت بر درآمد و هزینه هاست، اظهار کرد: ۳۰ تابلوی ارزشمند هنری با عنوان برگزاری نمایشگاه به مجموعه ای خارج از شهرداری به امانت واگذار شده و با وجود عدم برگزاری نمایشگاه، این تابلوهای ارزشمند وابسته به سازمان فرهنگی و هنری بازگشت داده نشده است.

وی افزود: مسئولین هم بارها برای بازگشت تابلوها پیگیری کردند اما تماس آنها پاسخ داده نشده است. من از کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هم پیگیری کردم که این کمیسیون هم موضوع را دنبال کرد اما به نتیجه ای نرسیدیم.

امانی با بیان اینکه ما در این زمینه نگران هستیم، یادآور شد: یکی از این تابلوها حداقل ۳۰ میلیارد تومان ارزش مالی دارد که البته ارزش معنوی آن برای ما مهمتر است. تقاضا می کنیم دوستان پیگیری کنند تا این تابلوها به موزه امام علی(ع) بازگردد.

وی به ساخت و ساز در بهشت زهرا(س) اشاره کرد و افزود: کنار قطعه ۵۳ سوله ای به طول ۴۰ متر و مساحت ۵۰۰ مترمربع در حال راه اندازی است که در جمع هزار متر مساحت دارد و در حال دیوارچینی است. بخشی از پارکینگ در حال تبدیل به سوله است و احداث آن جلوه بصری نامناسبی را در قطعه شهدا ایجاد کرده و موجب رنجش خانواده شهدا و شهروندان شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه قرار است برخی ایستگاه های موجود در بهشت زهرا(س) به این سوله منتقل شود، تصریح کرد: ما مصوبه ای از هیئت وزیران در سال ۹۳ داریم که تصریح دارد هرگونه ساخت و ساز در کنار قبور شهدا باید با مجوز بنیاد شهید و ایثارگران باشد. بنده نمی دانم مدیران عالی در جریان این موضوع هستند یا خیر اما درخواست دارم که دستور توقف ساخت داده شود و اگر مجوز اخذ نشده بود نسبت به برچیدن آن دستور داده شود و اجازه ساخت و سازهای این چنینی داده نشود.