به گزارش ایرنا، تلاش برای تامین برق پایدار و بدون اعمال خاموشی در روزهای گرم سال، موجب شد تا تعمیرات هر چهار واحد تولیدی نیروگاه برق شهید مفتح همدان پیش از فصل تابستان با موفقیت انجام شود و این نیروگاه با ظرفیت یک هزار مگاوات به کمک تامین برق کشور آمد تا تابستانی بدون خاموشی برای مردم همدان رقم بخورد.
وزارت نیرو با هدف تامین برق پایدار برای مردم، همه تلاش خود را به کار گرفت تا مشترکان تجربه تلخ خاموشی را نداشته باشند. بر این اساس وزارت نیرو در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اقدامهای گستردهای را عملیاتی کرد و توانست در نهایت امسال تابستانی بدون خاموشی برای مردم رقم بزند.
این نیروگاه چهار واحد تولیدی هر کدام با ظرفیت ۲۵۰ مگاوات دارد که ظرفیت اسمی نیروگاه را به یک هزار مگاوات میرساند.
در همین رابطه معاون تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان تولید برق نیروگاه شهید مفتح از ابتدای سال جاری تاکنون به سه میلیون و ۳۰۰ هزار مگاوات رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت درصد رشد را نشان میدهد.
پژمان اختری افزود: این میزان افزایش درحالی رقم خورده است که میزان تقاضا در تابستان امسال افزایش یافته بود و نیروگاه شهید مفتح بدون کوچکترین ایرادی انرژی مورد نیاز مشترکان را تامین کرد.
وی گفت: با توجه به افزایش سن نیروگاه، ثبت این میزان تولید برق برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است و نشان از توان بالای مهندسان ایرانی دارد.
اختری خاطرنشان کرد: عملکرد مثبت نیروگاه برق شهید مفتح آنقدر با ارزش است که در طول فصل تابستان هیچگونه خروج اضطراری از شبکه نداشتیم.
وی ادامه داد: این نیروگاه جز نیروگاههای برتر وزارت نیرو است و در ارزیابیهای صورت گرفته بهترین عملکرد را در تابستان امسال از خود به جای گذاشته است.
معاون تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان گفت: از ۱۵ مهرماه تعمیرات دورهای واحدهای تولید برق نیروگاه آغاز میشود تا در فصل زمستان نیز بدور از هر گونه دغدغه ای برق مورد نیاز مشترکان را تامین کنیم.
وی با قدردانی از مردم استان همدان به خاطر همراهی در مصرف بهینه برق، تصریح کرد: مردم خوب استان در روزهای گرم تابستان و افزایش مصرف برق، همراه ما بودند و با مصرف بهینه نقش مهمی در تامین انرژی مشترکان داشتند.
اختری اظهار کرد: رسانهها در چند ماه گذشته همکاری خوبی در راستای ترغیب افکار عمومی در زمینه مصرف بهینه برق با ما داشتند و با یاری آن ها توانستیم با صرفه جویی از این بحران گذر کنیم.
وی گفت: نیروگاه برق شهید مفتح با بهرهوری ۳۹ درصدی توسط تولید کننده ژاپنی، ۳۰ سال پیش به ما تحویل داده شد و اکنون پس از گذشته سه دهه با بهرهوری ۳۸ درصدی در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
معاون تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان تاکید کرد: عمر نیروگاههای ژاپنی ۲۵ سال است و خود ژاپنیها هم نگهداری این نیروگاه را تحسین برانگیز عنوان کردند.
وی افزود: قطعات این نوع نیروگاهها انحصار کشور ژاپن است اما مهندسان ما همه تجهیزات را بومی سازی کردهاند و در بازدیدی که ژاپنیها سال گذشته از نیروگاه داشتند، نگه داشت نیروگاه رو تحسین کردند.
اختری ادامه داد: همکاران نیروگاه دستگاهی با عنوان توربینوسکوپی ساخته اند که با نفوذ از یک حفره به داخل توربین، ایرادات احتمالی را قبل از باز کرد توربین، بررسی میکند.
وی تاکید کرد: تامین برق خانگی و صنعتی اولویت نخست ما است و تلاش داریم با مدیریت مصرف در روزهای مختلف سال، تولید و مصرف را به صورت متوازن مدیریت کنیم.
معاون تولید برق نیروگاه شهید مفتح همدان خاطرنشان کرد: نیروگاه برق شهید مفتح ظرفیت تامین ۲ درصد برق کشور را دارد اما حدود پنج درصد از مصرف برق کشور را مدیریت میکند.
به گزارش ایرنا؛ نیروگاه برق شهید مفتح بیش از ۳۰ سال در زمینه تولید انرژی الکتریکی فعالیت دارد و مهمترین نیروگاه غرب کشور است که علاوه بر تولید نقش مهمی در پایداری شبکه برق ایران دارد و توسط توان و دانش کارکنان بومی استان همدان اداره میشود.
هماینک با تکیه بر تولید داخل تامین و ساخت قطعات مورد نیاز این نیروگاه توسط مهندسان ایرانی نگهداری میشود.
این نیروگاه با ظرفیت یک هزار مگاوات در چهار واحد ۲۵۰ مگاواتی مشغول به فعالیت است.
استان همدان با داشتن نزدیک به ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، ۸۲۸ هزار مشترک برق دارد که ۷۹ درصد از آنها، یعنی ۶۵۰ هزار مشترک خانگی هستند.
این استان با یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر جمعیت ۳۲ شهر و یک هزار و ۷۲ روستا دارد.